Τρίτη 26 Μαΐου 2020

κάτι τρέχει στον έβρο


Ο Έβρος είναι υπό κατοχή", "ο Έβρος γκρίζαρε", "δώσαμε τον Έβρο" είναι μερικά από τα αστεία δημοσιεύματα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Τι πραγματικά συμβαίνει στον Έβρο, μπορούμε να το πούμε όλοι εμείς που ζούμε εδώ και που σίγουρα δεν θα αφήναμε κανέναν να μπει τόσο εύκολα στον τόπο μας.
Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές εργασίες, μετρήσεις στην πραγματικότητα, για την κατασκευή, επέκταση, προέκταση του φράκτη στον Έβρο.
Ο φράκτης κατασκευάζεται αποκλειστικά επί ελληνικού εδάφους και γι αυτόν τον λόγο δεν είχαμε κανέναν λόγο να δώσουμε αναφορά στην Τουρκία.
Λίγες ημέρες αργότερα παρατηρήθηκε κινητικότητα από τουρκικής πλευράς σε ένα σημείο όπου είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή αυτού του φράκτη. 
Αρχικά ήταν περίπου 35 άτομα στην οριογραμμή και παρακολουθούσαν τις κινήσεις μας. Πρόκειται για περιοχή επί της παλαιάς κοίτης του Έβρου στην περιοχή Μελισσοκομείου.
Αυτή την στιγμή η κατάσταση δείχνει να αποκλιμακώνεται και στον σημείο βρίσκονται 10 άτομα της τουρκικής στρατοφυλακής και 5 της αστυνομίας, οι οποίοι έχουν στήσει ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα. Τα άτομα αυτά βρίσκονται στην οριογραμμή. Οι αριθμοί αυτοί είναι μέχρι και εχθές το βράδυ.
Όσον αφορά την φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι πρόκειται για παλιά φωτογραφία και δεν είναι τραβηγμένη από το επίμαχο σημείο.
Καλό θα ήταν να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί σε τέτοιου είδους θέματα και να έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που βρίσκονται στα σύνορα και φυλάνε την πατρίδα μας.
Όσον αφορά τα ΜΜΕ που βρίσκονται περισσότερα από 1000 χιλιόμετρα από τον Έβρο, καλό θα ήταν να προσέχουν τι γράφουν και τι μεταδίδουν. Τα fake news δίνουν και παίρνουν. 
Ο Έβρος δεν χαρίζεται σε κανέναν!

https://www.e-evros.gr/