Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Τουρκικό ΥΠΕΞ προς Ελλάδα: «Σεβαστείτε τους παράνομους μετανάστες - Να μην τους επαναπροωθείτε»!


Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ με μια εξαιρετικά επιθετική δήλωση εναντίον της Ελλάδας και με το γνωστό τουρκικό θράσος κάνει μαθήματα περί…βαρβαρότητας στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας “παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων”.

Επί της ουσίας θέλει να μην εμποδίζουμε τις βάρκες οι οποίες με τουρική προώθηση θα ξεκινήσουν να έρχονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα αλλά και τις στρατιές των «πεζών» παράνομων μεταναστών που θα επιχειρήσουν να διασχίσουν τον Έβρο.
Με αφορμή, την δήλωση του Νίκου Δένδια σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι είναι η Τουρκία που παραβιάζει με «βάρβαρο τρόπο» τα δικαιώματα των παράνομων μεταναστών, το τουρκικό ΥΠΕΞ επικαλείται για άλλη μια φορά τα fake news περί παραβίασης του δικαιώματος στη ζωή των μεταναστών από την Ελλάδα προσθέτοντας ότι «είναι ντροπή να αποκαλείς βαρβάρους κάθε είδους αθώους ανθρώπους».
Η Άγκυρα καλεί, μάλιστα, την Ελλάδα να σταματήσει τη «βαρβαρότητα» και «να σεβαστεί τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην τους βασανίζει και να μην τους επαναπροωθεί».
Στο τέλος της ανακοίνωσης, ο Ακσόι επαναφέρει το θέμα της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη αναφέροντας ότι «αυτοί που αυτοαποκαλούνται λίκνο του πολιτισμού πρέπει να σέβονται όσους δεν έχουν γλώσσα και θρησκεία».
pronews