Σάββατο, 2 Μαΐου 2020

Εκπαιδεύοντας τους στρατιωτικούς στην αδικία για να μην έχουν κι απαιτήσεις…


Γράψαμε χθες για την εκκωφαντική απουσία των στρατιωτικών στην αναγνώριση της μάχης που δίνει η χώρα στο μέτωπο του Covid 19. Εκτός από την κυβερνητική αυτοεπιβράβευση, αν και τα ερωτήματα και οι αντιφάσεις της στρατηγικής της γίνονται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερα, όλοι άκουσαν τον καλό της λόγο, εκτός από τις ΕΔ. Οι οποίες υπάρχουν για κάθε δυσκολία αλλά ποτέ δεν ανεβαίνουν στο …βάθρο των βραβείων. Έστω των λεκτικών…
Οι στρατιωτικοί όμως φαίνεται ότι ζουν αυτή τη πραγματικότητα από τις σχολές τους ακόμη…

Η ΠΟΕΣ χθες με έγγραφο της μετέφερε την πικρία και αδικία που αισθάνονται οι μαθητές των στρατιωτικών παραγωγικών σχολών (ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ, ΣΣΑΣ, ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΜΥΑ), όπως μας την επικοινώνησαν οι ίδιοι, έναντι των μαθητών των αντιστοίχων σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, αναφορικά με το ύψος των αποδοχών τους”.

Για να καταλάβουμε τον απόλυτο παραλογισμό του ελληνικού κράτους ιδού ο σχετικός πίνακας:..Όπως σωστά επισημαίνει η ΠΟΕΣ αυτή η διαφοροποίηση “γίνεται ευκρινέστατη και μάλιστα σχολιάζεται μεταξύ των πρωτοετών (ειδικώς) μαθητών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και των συμμαθητών τους Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., που αισθάνονται έντονα την πικρία και την αδικία, καθόσον κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα [στρατωνίζονται, εκπαιδεύονται, αθλούνται, σιτίζονται κλπ ακριβώς στην ίδια σχολή (ΣΝΔ)], αλλά αμείβονται υποδεέστερα, δηλαδή ο πρωτοετής μαθητής του ΠΝ λαμβάνει μισθό 157,50 ευρώ ενώ ο πρωτοετής συμμαθητής του τού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. λαμβάνει σχεδόν τετραπλάσιο μισθό 623,70 ευρώ και ο τεταρτοετής μαθητής του ΠΝ λαμβάνει μισθό 157,50 ευρώ, ενώ ο τεταρτοετής συμμαθητής του τού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. λαμβάνει σχεδόν πενταπλάσιο μισθό 669,90 ευρώ”.
Για γέλια και για κλάματα…