Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Άρθρο που ζητά να αλλάξει η Ευζωνική Στολή προκαλεί έκρηξη αντιδράσεων στις ΕΔ- Επιστολή του ΕΛΙΣΜΕ


Ένα άρθρο της Καθημερινής προκάλεσε τις αντιδράσεις πολλών στρατιωτικών εν ενεργεία και απόστρατων. Κι όχι μόνο. Το Ελληνικό Ινστιτούρο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ), με επιστολή του προς τη διεύθυνση της εφημερίδας διαμαρτύρεται έντονα για το δημοσίευμα, το οποίο μεταξύ άλλων όπως αναφέρουν “χλευάζει και λοιδορεί την Ευζωνική Στολή (προτείνοντας να αλλάξει γιατί πιο γελοία δεν γίνεται και να φοράνε δικτυωτό καλτσόν και χαμηλοτάκουνα παπούτσια Prada  κλπ).
Η επιστολή:Αξιότιμε κ. Διευθυντά της Καθημερινής
Διαβάζοντας το άρθρο της εγκύρου και εγκρίτου εφημερίδος σας (Η Καθημερινή) , της 24ης Απριλίου 2020, με τίτλο “Ταλιμπάν με μολότωφ;”, το ΔΣ του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) διαπίστωσε  με λύπη,  μια προσπάθεια γελοιοποίησης της τιμημένης Ευζωνικής Στολής.
Σεβόμαστε απολύτως την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, αλλά κρίναμε σκόπιμο να κάνουμε και εμείς χρήση αυτού του υψίστου δικαιώματος της ανθρώπινης ελευθερίας και να διαμαρτυρηθούμε για τα γραφόμενα, καθόσον σε αυτή την κρίσιμη περίοδο του Ελληνισμού, με ΄τις απειλές και την αναθεωρητική πολιτική γειτονικών μας κρατών να  είναι ορατή και να επικρέμαται επί των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων , είναι όσο ποτέ άλλοτε απαραίτητη και επιβεβλημένη η  εθνική ομοψυχία , Έτσι κάθε προσπάθεια, έστω και μη ηθελημένα, απαξίωσης των  εθνικών  μας συμβόλων, θεωρούμε ότι είναι  επιζήμια για την εθνική συνείδηση και την φιλοπατρία των Ελλήνων.
Κατόπιν τούτων παρακαλούμε όπως δημοσιεύσετε, την άποψη  του ΔΣ του ΕΛΙΣΜΕ, στην έγκριτη εφημερίδα σας, όπως και στην ιστοσελίδα σας, ώστε να ακουστεί και η διαφορετική άποψη, χωρίς να επιθυμούμε αντεκλήσεις, ανταπαντήσεις κλπ.
Μετά τιμής
Ο πρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ
Αντγος (ε.α.) Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης


M.Sc. στην Γεωπολιτική του ΕΚΠΑ
https://www.militaire.gr/