Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

“Η ΜΙΤ αλωνίζει στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας την πρεσβεία και μειονοτικές ομάδες”! Ποιους παρακολουθούν


Η τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών , η ΜΙΤ  (Milli İstihbarat Teşkilatı ή MIT) “αλωνίζει” στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας την  τουρκική πρεσβεία, γράφει η ιστοσελίδα nordicmonitor.com η οποία αποκαλύπτει και σχετικά έγγραφα.
Τα έγγραφα ,όπως αναφέρει το δημοσίευμα “αποκαλύπτουν  εκτεταμένες, παράνομες και εχθρικές δραστηριότητες που διεξάγονται από Τούρκους μυστικούς πράκτορες και διπλωμάτες σε μια χώρα του ΝΑΤΟ. Οι μυστικές επιχειρήσεις, μολονότι στοχεύουν σε Τούρκους που θεωρούνται “γκιουλενιστές” και ζουν στην Αθήνα, επιβεβαιώνουν   πώς η Τουρκία υπό τις οδηγίες του  Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεξάγει μυστικές επιχειρήσεις  σε γειτονική χώρα ,απειλώντας τα  ελληνικά συμφέροντα”. 


Σύμφωνα με  έγγραφο που αποκαλύπτει, με  ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου 2020, το δίκτυο κατασκοπείας υπέβαλε ενημερωτικό σημείωμα 39 σελίδων στις 7 Φεβρουαρίου 2020, στο οποίο αναφέρεται ότι εντοπίστηκαν εκατοντάδες Τούρκοι πολίτες που κατέφυγαν στην Ελλάδα για να ξεφύγουν από την  καταστολή του καθεστώτος Ερντογάν.
Το έγγραφο υπογράφεται από τον Ερντογάν Καρτάλ, αναπληρωτή επικεφαλής του τμήματος αντιτρομοκρατίας στη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας (Emniyet) στην Άγκυρα και διανεμήθηκε σε δεκάδες τουρκικές επαρχίες  για περαιτέρω αστυνομική δράση εναντίον Τούρκων αιτούντων άσυλο που εντοπίστηκαν από τις πληροφορίες της MIT.
Ο Καρτάλ για να προστατεύσει υποτίθεται τις πηγές του γράφει ότι  «το ενημερωτικό σημείωμα  αποκτήθηκε από το συνδεδεμένο (IV) ίδρυμα». Ο ρωμαϊκός αριθμός IV είναι ο κωδικός αριθμός για την περιβόητη υπηρεσία κατασκοπείας MIT, η οποία χρησιμοποιεί τεράστιους οικονομικούς και υλικοτεχνικούς πόρους για τη συλλογή δεδομένων για τους αντιπάλους του Ερντογάν στο εξωτερικό.
Η έκθεση των 39 σελίδων περιέχει τις λεπτομέρειες για τις κινήσεις σχεδόν 300 ατόμων που κατάφεραν να περάσουν στην Ελλάδα για να αποφύγουν τη φυλάκιση . Τηρώντας επιπλέον μέτρα ασφαλείας για τη μετάδοση των πληροφοριών ο Καρτάλ ενημέρωσε τις αντιτρομοκρατικές μονάδες  σε δεκάδες επαρχίες μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών μηνυμάτων EBYS . Το έγγραφο της MIT ήταν διαθέσιμο με κωδικό μόνο για 24 ώρες.
Ωστόσο τίθεται θέμα και για την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα η οποία φαίνεται ότι λειτουργεί ως σταθμός της ΜΙΤ!Σε  τετρασέλιδο σημείωμα πληροφοριών που κατέθεσε η Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα περιλαμβάνονται τα ονόματα 69 Τούρκων, συμπεριλαμβανομένων συζύγων και παιδιών που ζουν στην Ελλάδα. Το σημείωμα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με ποινικές διαδικασίες που κινήθηκαν εναντίον τους με ψευδείς βεβαίως  κατηγορίες στην Τουρκία.
Αποκαλύπτεται ακόμη πώς η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί διπλωμάτες και προξενικούς υπαλλήλους στην Αθήνα  ως μυστικούς πράκτορες για να κατασκοπεύουν και να συλλέγουν πληροφορίες .
Οι ασυλίες και τα προνόμια των διπλωματών και του προξενικού προσωπικού διέπονται από διεθνείς συμβάσεις. Οι διπλωμάτες που απολαμβάνουν τα προνόμια και τις ασυλίες που περιγράφονται στη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις έχουν το καθήκον να σέβονται τους νόμους και τους κανονισμούς του κράτους υποδοχής και να αποφεύγουν την παρέμβαση στις εσωτερικές του υποθέσεις, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο άρθρο 41. Ομοίως, στο προξενικό προσωπικό παρέχονται περιορισμένα προνόμια και ασυλίες από τη Σύμβαση της Βιέννης για τα Προξενικά Θέματα, αλλά οι αρχές του κράτους υποδοχής μπορούν να ξεκινήσουν έρευνες και να διώξουν οποιοδήποτε από τα μέλη του προσωπικού εάν διαπράξουν εγκλήματα εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων του προξενείου σύμφωνα με το άρθρο 43 της σύμβασης.
Το δημοσίευμα καταλήγει:
“Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός προορισμός για  τους αντιπάλους του καθεστώτος του Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένων των Γκουλενιστών. Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, που ήδη λειτουργούν για τη συλλογή πληροφοριών χρησιμοποιώντας στοιχεία που αποκτήθηκαν από μειονοτικές μουσουλμανικές ομάδες στην Ελλάδα, έχουν εντείνει τις δραστηριότητές τους στο γειτονικό μέλος του ΝΑΤΟ. Το μυστικό έγγραφο δείχνει ότι η Τουρκία παρακολουθεί ανθρώπους, ακόμη και αφού καταφέρουν να περάσουν στην Ελλάδα και να ζητήσουν άσυλο βάσει διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα”.
Δείτε τα έγγραφα ΕΔΩ
https://www.militaire.gr/