Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

O I Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 49 18 Μαίου, 2020

Αγαπητοί μου φίλοι σας χαιρετώ,

……Πολλά γίνονται και δεν προλαβαίνω να τα σκεφτώ, η να τα καταλάβω, για να μπορέσω να βρώ η να δώσω μια δικαιολογία τέλος πάντων, για  να μπορέσω και εγώ να βρώ μέσα μου μια ανακούφιση….     αλλά έχω δυσκολία!
....Όταν έφτασα στην Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του 1960, διαπίστωσα ότι η Αμερική ήταν όντως η υπερδύναμη του πλανήτη μας, όπως άκουγα να λένε τότε οι μεγαλύτεροι μου, στην Ελλάδα, στις διάφορες συνομιλίες τους...
Αργότερα, ανακάλυψα ότι υπήρχε το λεγόμενο "στρατιωτικο-βιομηχανικό" κατεστημένο, MilitaryIndustrial Complex, το οποίο είχε τρομερή επίδραση στις αποφάσεις της Αμερικανικής Κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική της, όπου δεν δίσταζε να δημιουργήσει "ψυχρούς " η "θερμούς πολέμους, για να πουλάει τα όπλα της, τα οποία, μαζί με τις πωλήσεις των γεωργικών προϊόντων της ήταν τα δύο μεγαλύτερα προϊόντα εξαγωγής της Αμερικανικής οικονομίας. Οι πόλεμοι, έπρεπε να γίνουν όχι μόνο για λόγους επιρροής και επίδειξη ισχύος, αλλά και για διαπίστωση της αποτελεσματικότητος της καταστροφικής ικανότητος των καινούργιων όπλων, που ήταν απαραίτητη προϋπόθεση, στην διεθνή  αγορά εξοπλισμών.....Βέβαια σήμερα έχουμε εταιρείες όπως η AppleGoogleMicrosoft, κλπ., που κάνουν το ίδιο, αλλά με τον δικό τους τρόπο....
Ο Ερντογάν και η οικογένεια του, μαζί με τους συνεταίρους τους(μερικά ονόματα είναι γνωστά), έχουν κάνει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ απο το λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ιράν και με πολλές άλλες παράνομες δραστηριότητες, μέσα και έξω από την Τουρκία, και έχουν αναδειχθεί σε μία από τις πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου!!...Είναι ιδιοκτήτες και διαχειρίζονται διάφορες εταιρείες παραγωγής οπλικών συστημάτων στην Τουρκική Στρατιωτική Βιομηχανία, όπως έχουν και άλλοι Τούρκοι ολιγάρχες. Η Αμυντική Βιομηχανία της  έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια με την παραγωγή όπλων υψηλής τεχνολογίας, τα οποία εξαγάγουν και σε άλλες  Χώρες, όπως το Κατάρ, η Τυνησία, η Λιβύη (εξ'ού και ο συνεχής πόλεμος όπου και τα δοκιμάζουν),  από τα οποία, η οικογένεια Ερντογάν, και οι συνέταιροι της, έχουν κάνει πολλά δισεκατομμύρια. Είναι μια από τις αιτίες που η Τουρκία αναζητεί "θερμά επεισόδια", θέτει Casus Belli,  και έχει συνεχείς απαιτήσεις για επεκτατισμό,  εισβολές και δημιουργία πολέμων και καταστάσεων, απλούστατα για την πώληση των όπλων της, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα προϊόντα της οικονομίας της, όπως έκανε πρίν μερικά χρόνια η Αμερική και ακολουθούσε την ίδια πολιτική τακτική.
Με την απόκτηση των πολλών δισεκατομμυρίων, ο Ερντογάν και η Τουρκία, έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα για την εξαγορά επιρροής σε δεξαμενές σκέψεων και ΜΜΕ, όπως το American Heritage Foundationto Spiegelto Bildto N.YTimes κλπ. η ατόμων σε υψηλές θέσεις πολιτικής και στρατιωτικής επιρροής, στην Αμερική, Αγγλία και Γερμανία, όπως τον στρατηγό Μάικλ Φλύνν, τον ναύαρχο Τζέημς Σταυρίδη, τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γένς Στότενλμπεργκ, τον Γερουσιαστή Λίντσεη Γκράχαμ και πολλούς άλλους, που ομιλούν και υπερασπίζονται την Τουρκία σε κάθε ευκαιρία και πληρώνονται πολλά εκατομμύρια δολάρια.........

Αγαπητοί μου φίλοι, όπως και να το κάνουμε, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ!!!..                                 
Η Τουρκία τώρα ζητάει την Κρήτη και άλλα 17 νησιά!...Όλοι μας γνωρίζουμε ότι όλες αυτές οι τρελές κινήσεις, ελέγχονται από την  Κυβέρνηση. Η Ελλάδα, με την ελπίδα κατευνασμού ακύρωσε την άσκηση «Καταιγίδα» και έπεσε πάλι στην παγίδα των Τούρκων οι οποίοι «ζητούν πίσω» την Κρήτη και τα νησιά μας! Τώρα ανακήρυξαν καινούργια ΝΑVΤΕΧ και μας απαγορεύουν πρόσβαση σε Χίο, Λέσβο κλπ…. Πάει γυρεύοντας για «Θερμό» επεισόδιο μετά τον Διεθνή ξεφτιλισμό της αεροπορίας της από τα Ελληνικά Mirage !!
Ομολογώ, η Ελλάδα ευθύνεται για τον μη έλεγχο της Τουρκίας. Δυστυχώς κατά την γνώμη μου,  δεν ενημέρωνε ανάλογα το Ευρωκοινοβούλιο, σε συνεχή βάση,  με τις προθέσεις των Τούρκων, κάτι πολύ απαραίτητο, που μόλις τώρα τελευταία  άρχισε να το κάνει….Στις προηγούμενες σκέψεις μου, σας είπα ότι πριν 1 ½  χρόνο, εμείς (Παμμακεδονική) εδώ στην Ουάσιγκτον, όχι μόνο ενημερώσαμε τα μέλη της Γερουσίας και του Κογκρέσου για την Συνθήκη της Λωζάνης και για τις απειλές του Ερντογάν να ακυρώσει την Συμφωνία, αλλά και συνεχίσαμε να τους βομβαρδίζουμε με γράμματα για τις εξωφρενικές απειλές και διεκδικήσεις των Τούρκων, για αρκετό διάστημα…Πιστέψτε με….το μήνυμα ελήφθει!!!
Πιστεύω ότι κάτι παρόμοιο θα έπρεπε να είχε πράξει και η Κυβέρνηση προς το Ευρωκοινοβούλιο…
    Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, τόσο θα αυξηθεί και ο τσαμπουκάς των Τούρκων με παραβιάσεις, υπερπτήσεις, απειλές γεωτρήσεων στην Ελληνική ΑΟΖ κλπ. κλπ.. για να χτυπήσουν τον τουρισμό και την Ελληνική οικονομία. Δυστυχώς, μηνύματα υποχώρησης θέσεων όπως αυτά που πρόσφατα έκανε ο Μιλτιάδης  Βαρβιτσιώτης και ο άσχετος και συμφεροντολόγος Γιώργος Παπανδρέου, δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Αντιθέτως, όλοι αυτοί οι τσαμπουκάδες πρέπει να αντιμετωπισθούν με ψυχραιμία, με πυγμή, και συγκεκριμένο σχέδιο, που είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι Τούρκοι.
Η αντιμετώπιση του Κορωνοϊού στην Ελλάδα, αν και επιτυχής, μας έχει κοστίσει πάρα πολλά χρήματα. Η Τουρκία προσπαθεί να μας στείλει μολυσμένους λαθρομετανάστες για να μας γονατίσει οικονομικά.
Τα σύνορά μας στον Έβρο τα οχυρώσαμε αποτελεσματικά και τα υπερασπισθήκαμε με επιτυχία…τώρα το ίδιο πρέπει να κάνουμε και για τα Θαλάσσια σύνορα της Χώρας μας και όπως έχω πεί στο παρελθόν, έστω και με βία εάν χρειασθεί και ας μου ‘πούν  ότι είμαι ακραίος!.....Είναι της μόδας, όταν υπερασπίζεσαι την Πατρίδα σου, να σε αποκαλούν «φασίστα η ακραίο»…..δεν με πειράζει καθόλου!!.. Απελάστε όλους τους παράνομους!.......Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο έχει ήδη αποφασίσει..…ΑΠΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ όσοι δεν τήρησαν τις νόμιμες διαδικασίες για να εισέλθουν στην Ελλάδα!!!

Διάβασα ότι  η ΜΚΟ White Helmets  (που είναι ο Δούρειος Ίππος του Ερντογάν, και είναι γνωστή για τον ρόλο της στο Εμφύλιο της Συρίας),  βρίσκεται στη Μόρια…. Έχει καταγραφεί στο Μητρώο των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα…απορώ γιατί και πώς??  Αν είναι αλήθεια, γιατί δεν αναρωτήθηκε κανείς ποια συμφέροντα θα εξυπηρετήσει μια οργάνωση, όπως αυτή, εντός της ελληνικής επικράτειας??... Γιατί αυτοί διοχετεύουν φωτογραφίες στο Διαδίκτυο με τους λαθρομετανάστες να σκάβουν στα χωράφια του νησιού και με τον διαχειριστή της σελίδας να αναφέρεται ότι φροντίζουν για τη δική τους νέα γη???  Από πότε η Ελληνική Γη πέρασε στα χέρια των μεταναστών;…..γιατί το επιτρέπει αυτό η Κυβέρνηση??...δεν θα μας βγεί σε καλό το ξέρω!!
Η Τουρκική οικονομία παίρνει πάλι την κατιούσα, αφού ο Ερντογάν δεν συμφώνησε με τον Τράμπ και το FED για έναν νέο δανεισμό 8-10 δισ. δολαρίων. Τώρα, μαζί με την Αργεντινή, Ινδονησία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Νιγηρία, Νότιο Αφρική κ.α., θα ανταγωνισθεί να βρεί περίπου 24 δισ. δολάρια  για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της για το άμεσο μέλλον....Νομίζω ο δρόμος για το ΔΝΤ είναι πλέον μονόδρομος….. και εάν το κάνει, θα αλλάξουν πολλά πράγματα.....θα δούμε σύντομα!
¨Όπως σας είχα πεί σε προηγούμενες σκέψεις μου, οι σχέσεις μας με την Σαουδική Αραβία αναβαθμίζονται σταθερά. Η Σαουδική Αραβία  έχει βοηθήσει και διευκολύνει την Ελλάδα οικονομικώς στην αγορά ομολόγων, και στην χρηματοδότηση του αγωγού "East Med" απο Κύπρο προς Κρήτη, Ελλάδα και Ιταλία. Η Σαουδική Αραβία  μαζί με τα Η.Α.Ε. και την Αίγυπτο, βοηθούν τον στρατηγό Χαφτάρ στον πόλεμο της Λιβύης και κατά επέκταση βέβαια, τη συμφωνία της Ελληνικής ΑΟΖ με την Λιβύη και την Αίγυπτο.......Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα "Patriot". που δανείσαμε στην Σ.Α. είναι ήδη στην θέση του, μαζί με 150 περίπου Έλληνες αξιωματικούς και διαχειριστές των Ραντάρ και σχεδόν έτοιμο για λειτουργεία. ……….   Η Σαουδική Αραβία είναι σε δύσκολη θέσει και έχει μακρά προβλήματα με την Τουρκία, Ιράν, Κατάρ, Υεμένη.....  συνεχίζει όμως να παράγει πετρέλαιο, παρ'όλο που υπάρχει παγκόσμιος κορεσμός, και πλήρη κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου. Ο Κορωνιός όχι μόνο έφερε πανδημία σε όλον τον Πλανήτη, πάγωσε και την Παγκόσμια οικονομία και φυσικά την παγκόσμια κατανάλωση καυσίμων.....Δυστυχώς, απο τον πρόσφατο ανταγωνισμό της με την Ρωσία εδώ και μερικούς μήνες , οι  δεξαμενές, παγκοσμίως, είναι γεμάτες και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην αποθήκευση της καθημερινής παραγωγής της.....Εάν σταματήσει να παράγει πετρέλαιο η Σαουδική Αραβία, θα ήταν τελείως καταστροφικό για την ίδια την οικονομία της, αλλά  και για όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου, όπου θα προκαλούσε τεράστιο παγκόσμιο οικονομικό χάος..... Από ότι καταλαβαίνω, η Ελλάδα θα διαθέσει ότι άδειες δεξαμενές έχει και όλα τα άδεια δεξαμενόπλοια που διαθέτει, παροπλισμένα και μή, παλαιά η καινούργια, μεγάλα η μικρά, για να αποθηκεύσει ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας έως ότου τουλάχιστον ανοίξουν οι αγορές και αυξηθεί η κατανάλωση πετρελαίου διεθνώς..... Πολύ σωστή αυτή η απόφαση της κυβέρνησης.....άμεση και αθόρυβη όπως έπρεπε και είμαι σίγουρος η Ελλάδα θα ανταμειφθεί πολλαπλώς σύντομα για αυτό!!!

Με ανησυχεί το γεγονός ότι ο Σύριζα ουσιαστικά δεν ασκεί αντιπολίτευση… δεν μιλάει καθόλου, ούτε διαφωνεί σε τίποτε με την Κυβέρνηση τουλάχιστον ανένα από τα Εθνικά μας θέματα…Κάτι δεν μου κάθεται καλά……Αναρωτιέμαι, γιατί η Ελλάδα δεν επεκτείνει τα θαλάσσια σύνορά της στα 12 μίλια, όπως το επιτρέπει το Δίκαιο της Θάλασσας και το έχουν κάνει και οι Τούρκοι στην Μαύρη Θάλασσα?...μήπως φοβόμαστε το Casus Belli των Τούρκων?  Μα...ήδη είμαστε σε πόλεμο με την Τουρκία….Η δική μου ταπεινή γνώμη είναι, τώρα που η Τουρκία είναι μπλεγμένη σε πόλεμο με την Συρία και την Λιβύη είναι  ευκαιρία να το κάνουμε. Απ’ότι καταλαβαίνω ο Κοτζιάς είχε έτοιμο τον χάρτη και το νομοσχέδιο και το παρέδωσε στον Τσίπρα όταν παραιτήθηκε και ο Τσίπρας ανέλαβε ως Υπουργός Εξωτερικών. Γιατί δεν το κατέθεσε ο Τσίπρας?...γιατί συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης να μην το καταθέτει στον ΟΗΕ και δεν προωθεί το νομοσχέδιο???...Μήπως μας πιέζουν οι Αμερικανοί να μην βάλουμε πίεση στην Τουρκία? Μήπως τους βολεύει για να φέρουν την Τουρκία πίσω στο ΝΑΤΟ?
Μήπως με την επέκταση αυτή, το Αιγαίο γίνει σχεδόν Ελληνική «λίμνη» , οπότε όλα τα καράβια επιφανείας η υποβρύχια, Αμερικανικά η Ρωσικά, η οποιασδήποτε χώρας, που περνούν μέσα από τον διεθνή διάδρομο, θα πρέπει να πλέουν όχι μόνο με πολύ χαμηλή ταχύτητα, αλλά και στην επιφάνια, όπως το απαιτεί ο διεθνής νόμος του Δικαίου της Θάλασσας ??
Με την Αλβανία τι γίνετε? Που στεκόμαστε με την ΑΟΖ ? Θυμάμαι ότι, ο Κοτζιάς σε μια συζήτηση μας, μου είχε πεί ότι ήταν πολύ κοντά σε μια συμφωνία…τι έγινε από τότε? Θα αφήσει η Ελλάδα την Αλβανία και τα Σκόπια να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έστω και αν δεν έχουμε λύσει τα αμοιβαία προβλήματα και παρ’όλες τις παραβιάσεις της συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια??....Δεν μιλάμε …αλλά δεν ξεχνάμε!!
Διάβασα πρόσφατα και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό, ότι η ΕΣΔΟΓΕ, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, έκανε στις 9 Μαϊου 2020, Διαδικτυακή συζήτηση για τις οφειλές , για την 75η επέτειο της λήξης του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, και είχε μεγάλη επιτυχία…..είναι κάτι που όλοι οι Έλληνες πρέπει συμμετέχουμε και να πιέσουμε την Κυβέρνηση να το κάνει….έχουν περάσει 74 χρόνια!!
Δύσκολες καταστάσεις και ημέρες για όλον τον Κόσμο, που περνάει μια τεράστια κρίση. αλλά Ειδικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες ακόμα δυσκολότερες γιατί είμαστε σε πόλεμο με μια γειτονική Χώρα που ηγείται απο έναν αλλόφρονα ηγέτη….αλλά δεν πάμε στην Χάγη!!!
Γενικά, η Κυβέρνηση τις περισσότερες φορές έχει κάνει σωστά βήματα και έχει πάρει σωστές αποφάσεις και έχει γίνει μια εποικοδομητική φωνή στην Ευρωπαϊκή δημόσια συζήτηση για την
διαχείριση της κρίσης, αλλά δεν πάμε στην Χάγη!!!!..Πλέον η Ελλάδα αναγνωρίζει την Ε.Ε. ως αρωγό σε καιρούς κρίσης και οι Βρυξέλλες διαπιστώνουν ότι η Αθήνα ξέρει πως να βοηθήσει τον εαυτόν της, αλλά δεν πάμε στην Χάγη!!!
Αγαπητοί μου φίλοι αυτές είναι οι τελευταίες σκέψεις μου και έχετε όλο το δικαίωμα να διαφωνείτε και να μου το πείτε.

Με αγάπη και εκτίμηση,

Στέλιος Κυριμλής
Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου
Greater Washington D.CArea,
Πρώην Ύπατος Πρόεδρος
Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής