Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020

Τα “τραύματα” των Τούρκων από τους Έλληνες ΥΕΘΑ, Καμμένο, Αποστολάκη και Παναγιωτόπουλο


Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, θέλει να …διορίσει και υπουργό Εθνικής Άμυνας στην Ελλάδα! Όπως μεταδίδει το  sigmalive.com, ο φλύαρος Τσελίκ δήλωσε απευθυνόμενος στους Έλληνες ότι, “έχοντας πίσω σας την ΕΕ, δεν μπορείτε να αναγκάσετε την Τουρκία να κάνει ό,τι θέλετε εσείς. Βοηθήσαμε την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της. Ωστόσο, νομίζω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν είναι σε θέση να βρει έναν λογικό άνθρωπο για υπουργό Άμυνας.
Όπου προβληματικός άνθρωπος, τον κάνουν υπουργό Άμυνας. Όταν ο πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας έκρυψε τον υπουργό Άμυνας. Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας είναι πάντα προβληματικοί. 

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας και όλοι οι άλλοι (Έλληνες υπουργοί) πρέπει να μάθουν πώς να μιλούν σε ένα μεγάλο κράτος όπως η Τουρκία. Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας θα πρέπει να μάθουν να μιλάνε τη γλώσσα της λογικής. Αν απαντήσουμε, θα τους ανέβει η πίεση στην Ελλάδα. Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, έχει μεγάλη εμπειρία στα Βαλκάνια.
Η Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατολική  Μεσόγειο είναι εγγυητής ειρήνης. Βλέπουμε το συνεχές σαμποτάζ (που μας κάνουν). Σαν παιδικές ασθένειες. Δείτε το μέγεθος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης.
Θεωρείτε τα νησιά συνέχεια της ηπειρωτικής χώρας και προσπαθείτε να τους προσδώσετε υφαλοκρηπίδα. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά στην Ελλάδα. Δεν εκμεταλλευτήκαμε την κατάσταση όταν βρισκόσασταν σε οικονομική κρίση. Είδαμε πώς οι Ευρωπαίοι υπουργοί ταπείνωναν την Ελλάδα. Λένε μεγάλα λόγια χωρίς να δημιουργούν ένα μηχανισμό, χωρίς να ψηφίζουν κανένα νόμο».
Ο κ,Τσελίκ προφανώς έχει στο μυαλό του, πρώτα απ΄ όλους, τον Πανό Καμμένο, ο οποίος αποτελούσε “κόκκινο πανί” για την Άγκυρα. Και μόνο η επιλογή του να πηγαίνει κάθε χρόνο στα Ίμια, ήταν κάτι που εξόργιζε τους Τούρκους, οι οποίοι όμως δεν τόλμησαν ποτέ να ξεπεράσουν τα όρια ,όταν ο Καμμένος πήγαινε με ελικόπτερο ή πολεμικό πλοίο στην περιοχή των Ιμίων. Τις πτήσεις με ελικόπτερο δεν τις είχαν πάρει και χαμπάρι, οι “απέναντι”. Οι Τούρκοι θεωρούσαν τον Καμμένο τελείως απρόβλεπτο και αυτό δεν τους άρεσε καθόλου. Προφανώς και δεν είχαν ξεχάσει τις επισκέψεις του στον Οτζαλάν…
Ο Ε.Αποστολάκης είχε προκαλέσει άλλου είδους τραύματα από την εποχή που ήταν Α/ΓΕΕΘΑ, όταν μίλησε για “εξαΰλωση” όποιου τολμήσει να πατήσει σε ελληνικό έδαφος. Ο Ακάρ ήταν πάντα πολύ ευγενικός μαζί του, γιατί σε “νυχτερινές αναμετρήσεις” είχε χάσει από τον Αποστολάκη.
Ο Τσελίκ αναφέρεται και στις πρόσφατες και αυτονόητες δηλώσεις του κ.Νίκου Παναγιωτόπουλου, που είπε ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται ακόμη και για στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία. Δεν του άρεσε ούτε αυτό του κ.Τσελίκ,ο οποίος αναφέρθηκε και στην Αγία Σοφία:
«Χθες βράδυ ένας καθηγητής υποστήριξε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αντίκειται στη βούληση του ιδρυτή της δημοκρατίας μας.
Οι συζητήσεις αναφορικά με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα εμφανίζονται ως πρόκληση κατά του ιδρυτή της χώρας μας και δυστυχώς πρέπει να πω ότι πρόκειται για μια ανήθικη προσέγγιση.
Δεν συζητώ την ευφυΐα του ατόμου που παρουσιάζει έτσι το θέμα. Είναι ντροπή να αναγάγει το θέμα σε αυτό το επίπεδο. Αυτή η νοοτροπία έχει κάνει πολύ κακό στη χώρα μας. Κανένας δεν έχει πρόβλημα με το καθεστώς της Τουρκίας. Το θέμα που συζητούμε είναι διάφορες νομικές και πολιτικές αποφάσεις. Είναι ντροπή πλέον να μαλώνουμε κατά αυτόν τον τρόπο για ένα αίτημα του έθνους» τόνισε σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.
Ο Τσελίκ  αναφερόμενος στη Λιβύη και την ανατολική Μεσόγειο είπε ότι «δεν εποφθαλμιούμε τα πετρέλαια κανενός και τον πλούτο κανενός. Αυτοί που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον πλούτο των άλλων, ρίχνουν την κατηγορία στην Τουρκία.
Ανώτερο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, εμφανίζει τον Χαφτάρ κοσμικό και τον Σαράζ τζιχαντιστή. Ας ψάξουν λίγο. Τέτοια σχόλια ταιριάζουν περισσότερο στη Γαλλία που βλέπει τη Λιβύη με μια αποικιοκρατική αντίληψη.
Όλοι οι Λίβυοι είναι αδέρφια μας. Η Τουρκία έχει επιδείξει αλληλεγγύη. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την νόμιμη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης που εκπροσωπεί το σύνολο του Λιβυκού λαού.
Είμαστε χώρα της Μεσογείου, πρέπει να διατηρήσουμε την νόμιμη σχέση με τη Λιβύη. Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τους αδελφούς μας στο έλεος των ύπουλων σχεδίων των άλλων. Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Βλέπουμε πώς η υποστήριξη της Γαλλίας προς τον Χάφτερ μετατράπηκε σε ανθρώπινη τραγωδία.
Βλέπουμε πώς η υποστήριξη της Γαλλίας στον Χαφτάρ μετατράπηκε σε ανθρώπινη τραγωδία. Βλέπετε τους μαζικούς τάφους».

https://www.militaire.gr/