Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020

Από την εξαϋλωση στο κάψιμο…Το μήνυμα του Α/ΓΕΕΘΑ για την προκλητικότητα των Τούρκων

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης όταν ήταν Α/ΓΕΕΘΑ είχε μιλήσει για εξαϋλωση όποιου τολμήσει να πατήσει σε ελληνικό έδαφος. Ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα και απάντησε με τον τρόπο που κάθε στρατιωτικός οφείλει να απαντά: “Όποιος κι αν τολμήσει να εισβάλλει στο έδαφος μας, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι”.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ, δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων για το τι θα πράξει η Ελλάδα σε περίπτωση που η τουρκική επιθετικότητα κλιμακωθεί. Απάντησε σ΄ όλες τις ερωτήσεις με ψύχραιμο και αυτονόητο τρόπο. “Οι Τούρκοι κάνουν ότι νομίζουν κι εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει”, είπε ο Α/ΓΕΕΘΑ.

“Ξέρουμε  τι θα κάνουμε και στον Έβρο, και στα νησιά και σε ανοιχτή θάλασσα. Οι Τούρκοι με τη συμπεριφορά τους προδίδουν και μεγάλη νευρικότητα για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας τους. Όσες χώρες διετέλεσαν κάποτε αυτοκρατορίες, παρουσιάζουν συμπεριφορές που σχετίζονται με τις αναμνήσεις τους. Αυτό στη δική τους τουλάχιστον περίπτωση προκαλεί μεγάλη αστάθεια».