Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020

Υeni Akit: «Στείλαμε μήνυμα στην Ελλάδα ότι μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα σε Αιγαίο-Λιβύη-Μεσόγειο-Β.Ιράκ»

Μήνυμα προς την Ελλάδα ότι η Τουρκία μπορεί «να βρίσκεται ταυτόχρονα στην Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στο Β.Ιράκ, στην Λιβύη, στην Συρία και στο Αιγαίο» θεωρεί ότι ήταν η Άγκυρα, οι χθεσινοί εκτεταμένοι βομβαρδισμοί της τουρκικής Αεροπορίας με συνεργασία της ΜΙΤ και των ΤΕΔ. κατά στρατοπέδων του ΡΚΚ, στην συνοριακή γραμμή Ζαπ, Χακούρκ και Αβασίν Μπραντόστ, όπως και κατά στόχων στο Κάντιλ στα σύνορα Ιράκ-Ιράν.

«Οι καθορισμένοι στόχοι χτυπήθηκαν ταυτόχρονα χτες τα μεσάνυχτα, με αεροπορική επιχείρηση και  ισοπεδώθηκαν δίχως να δοθεί η ευκαιρία στους τρομοκράτες να διαφύγουν» δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός και πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου Ισμαήλ Χακκί Πεκίν.
Ο συγκεκριμένος στρατιωτικός αποτελεί εκ των βασικών στρατιωτικών συμβούλων της κυβέρνησης Ερντογάν.
«Με αυτή την επιχείρηση για πρώτη φορά με ευρύ τρόπο χτυπήθηκαν περισσότεροι του ενός στόχοι. Γίνεται αντιληπτό πως αυτές οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν. Η 8 ωρών άσκηση στον Αν, Μεσόγειο ήταν μια επίδειξη αποφασιστικότητας. 
Ήταν μια μεγάλη επίδειξη ενάντια στις δυνάμεις της περιοχής. Εντύπωση προκάλεσε πως μετά από αυτό το περιστατικό η Ελλάδα συνήψε συμφωνία με την Ιταλία και συζητά με Αίγυπτο και Ισραήλ. 
Αυτά όλα είναι ένα μήνυμα και για εκείνους. Είναι μήνυμα πως ¨Εμείς όταν χρειάζεται βρισκόμαστε και στην Μεσόγειο και στο Β.Ιράκ και στην Συρία και στο Αιγαίο¨.  Ήταν μια επιχείρηση πολλαπλών επιπέδων  
Η συγκυρία ήταν πολύ καλή. Πραγματοποιήθηκε πριν από τις συζητήσεις που θα γίνουν με τους Ρώσους, αλλά και πριν από τις διαμαρτυρίες του HDΡ, δίνοντας έτσι το μήνυμα ¨Κανονίστε ανάλογα τα βήματα σας¨»!