Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη απειλούν με κυρώσεις κράτη που παρεμβαίνουν στη Λιβύη


Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
skai.gr
         
 Έτοιμες να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος των ξένων δυνάμεων που παραβιάζουν το εμπάργκο των όπλων στη Λιβύη, δήλωσαν το Σάββατο(18/7) η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία, καλώντας «όλους τους ξένους παράγοντες να σταματήσουν τις παρεμβάσεις τους» στη χώρα.
          «Καλούμε όλους τους ξένους παράγοντες να σταματήσουν τις παρεμβάσεις τους και να σεβαστούν απολύτως το εμπάργκο των όπλων που έχει ορίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», γράφουν σε κοινή τους δήλωση, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε.
          «Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε την πιθανή χρήση κυρώσεων σε περίπτωση που συνεχιστούν οι παραβιάσεις του εμπάργκο στη θάλασσα, στην ξηρά ή στον αέρα και προσβλέπουμε στις προτάσεις που θα υποβάλει ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος της ΕΕ (Ζοζέπ Μπορέλ) για το σκοπό αυτό», προσθέτουν οι τρεις ηγέτες. 
          «Καλούμε όλες τις πλευρές στη Λιβύη, όπως και όσους ξένους τις υποστηρίζουν στην άμεση διακοπή των μαχών», συμπληρώνουν οι τρεις ηγέτες, χωρίς να αναφέρουν ονομαστικά κάποια χώρα, ενώ εκφράζουν «σοβαρές ανησυχίες» μπροστά στην «αύξηση των στρατιωτικών εντάσεων» στη Λιβύη.