Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

Αναμένοντας τους ξένους να μας σώσουν ,ας συμμαχήσουμε πρώτα μεταξύ μας…


Αναμέναμε την “αμερικανική ασπίδα” που θα σταματούσε την τουρκική επιθετικότητα. Δεν μας προέκυψε. Οι Αμερικανοί πήραν όσα ήθελαν σε χρήμα αλλά και σε διευκολύνσεις και τώρα “χαϊδεύουν” το “μαντρόσκυλο” τους στην περιοχή , την Τουρκία.
Τους Ευρωπαίους τους περιμένουμε από την δεκαετία του ’80 ,όταν μας δέχτηκαν στην “οικογένεια”. Δεν ήρθαν ποτέ σε κανένα ραντεβού. Στα ελληνοτουρκικά μας έχουν “φλομώσει” στις δηλώσεις αλλά από πράξεις τίποτα.

Τώρα αναμένουμε το Ισραήλ, τη Γαλλία ακόμη και την Αίγυπτο να βοηθήσουν αν όχι να μας …σώσουν.
Τι κάνουμε εμείς; Προς το παρόν ακούμε …κασέτες παράνομων υποκλοπών , παρακολουθούμε καταγγελίες περί παρακράτους, βλέπουμε διαρκώς υπουργούς στα τηλεοπτικά παράθυρα να μιλούν με ατάκες για θέματα που ελάχιστα ενδιαφέρουν τους πολίτες και τα μεγάλα θέματα της “πολιτικής” επικαιρότητας είναι αν ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει -και πότε- να κάνει ανασχηματισμό ή εκλογές! Για τα ελληνοτουρκικά έχουμε άλλες …κασέτες με επαναλαμβανόμενες ατάκες περί “κόκκινων γραμμών” , λίγο “έπος Έβρου” που έχει αρχίσει να εκνευρίζει ακόμη και τους στρατιωτικούς και πολλά λόγια από αξιωματούχους που όπως σωστά επεσήμανε και ο πρέσβυς ε.τ Ελευθέριος Καραγιάννης στη συνέντευξή του στο Militaire.gr δεν θα ΄πρεπε να μιλούν.
Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ο γνωστός σκιτσογράφος ΣΤΑΘΗΣ μ΄ ένα ακόμη σκίτσο του τα λέει όλα. Δημοσιευμένο στο Δρόμο της Αριστεράς…Ας συμμαχήσουμε πρώτα μεταξύ μας και μετά ας περιμένουμε τους ξένους να μας …σώσουν.

https://www.militaire.gr/