Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Η Αγία Σοφία έγινε τζαμί – Η Ελλάδα έκλεισε τις εκκλησιές της

Του Γιώργου Θεοχάρη –ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Μέσα στον μεγάλο θόρυβο που έχει ξεσπάσει για την , παρακολουθώντας την κινητικότητα της  και όλων των κομμάτων, χαρήκαμε για την ευαισθησία τους και την εθνική σύμπνοια στο θέμα αυτό.

Ωστόσο, δεν ήταν δυνατόν να μην προβληματιστούμε κιόλας.
Ο προβληματισμός μας είναι ο εξής.
Η Αγία Σοφία κατασκευάστηκε για να δοξάζεται ο αληθινός Θεός και να προσφέρεται σε αυτήν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

Γιατί, τί γινόταν στην Αγιά-Σοφιά επί 1000 χρόνια;
Τελούνταν η θεία Λειτουργία με τρόπο υποδειγματικό, με όλο το βυζαντινό τυπικό και όλη την βυζαντινή μεγαλοπρέπεια.
Ποιο είναι το κέντρο της θείας Λειτουργίας;
Η προσφορά του Σώματος και Αίματος του Χριστού, η Θεία Κοινωνία.
Εάν δεν υπήρχε η Θεία Κοινωνία, δεν θα υπήρχε και Αγία Σοφία. Το μόνο βέβαιο.
Αυτοί που την έκτισαν δεν είχαν όραμα να φτιάξουν ένα μουσείο, κάτι που απλά θα εντυπωσίαζε τον κόσμο, αλλά πρώτα πρώτα έναν χώρο όπου θα προσφέρεται το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, θα τελείται αενάως η Θεία Λειτουργία.
Τί έκανε όμως η Ελληνική Πολιτεία εφέτος;
Έκλεισε τις εκκλησίες εξαιτίας του κορωνοϊού, κυρίως από τον φόβο της Θείας Κοινωνίας.
Δεν εννοούμε μόνο το κυβερνών κόμμα, αλλά και την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ πίεζε αφόρητα την Κυβέρνηση να κλείσει τις εκκλησίες, όπως και τα άλλα αριστερά κόμματα.
Ποιος ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο έκλεισαν οι εκκλησίες;
Η Θεία Κοινωνία. Κυβέρνηση και αριστερή Αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ), που εκπροσωπούν πάνω από το 80% των ψηφοφόρων, έκλεισαν τις εκκλησιές μας, επειδή, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, φοβούνταν κυρίως την Θεία Κοινωνία.
Σε αυτό είχαν την αμέριστη συμπαράσταση της μεγάλης πλειονότητας των μεγάλων ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και των κρατικών.
Ας θυμηθούμε πώς η ΕΡΤ πρόβαλε την εικόνα του ιερέα να κοινωνά δύο παιδάκια, έξω από τον ναό σε παραπόρτι, με θεόκλειστες όλες τις πόρτες του ναού, λες και είχε διαπράξει το μεγαλύτερο έγκλημα.
Πώς επίσης πρόβαλε την εικόνα του Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου, που επίσης κοινώνησε 5-6 ανθρώπους.
Πώς ο κ. Χαρδαλιάς έστειλε αμφότερους στον Εισαγγελέα και δεν γνωρίζουμε εάν έχουν οι άνθρωποι ακόμη ξεμπερδέψει.
Οι ανοικτές εκκλησιές μετά τον κορωνοϊό δεν επιβεβαίωσαν τον φόβο κανενός, αφού κανείς δεν νόσησε επειδή κοινώνησε.
Το ερώτημά μας είναι:
Πώς από την μία πλευρά έκλεισαν τις εκκλησίες, επειδή φοβούνταν την Θεία Κοινωνία και ενέσπειραν στον λαό τον φόβο για το μυστήριο, και πώς τώρα, από την άλλη πλευρά, υπερασπίζονται, Κυβέρνηση, αριστερή αντιπολίτευση, ΜΜΕ, την Αγία Σοφία, που κατασκευάστηκε ακριβώς για να τελείται το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας;
Δηλαδή από την μία την υπερασπίζονται και από την άλλη αγωνίστηκαν για να καταργηθεί η αιτία της κατασκευής της Αγίας Σοφίας!
Να είναι άραγε τυχαίο ότι η Αγία Σοφία άνοιξε για το Ισλάμ μετά το κλείσιμο των δικών μας εκκλησιών;
Δεν θέλουμε μία Αγία Σοφία – μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς ούτε μία Αγία Σοφία – μουσείο, ούτε μία Αγία Σοφιά – πολιτιστικό χώρο. Όλα αυτά έρχονται μετά, δεν είναι η ουσία. Θέλουμε μία Αγία Σοφία που θα εξυπηρετεί τον βασικό σκοπό για τον οποίο οικοδομήθηκε και ο σκοπός αυτός είναι η τέλεση του μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας.
Η δε Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, και τα ΜΜΕ, πριν χύσουν τα δάκρυά τους για την Αγία Σοφία, πριν αγωνιστούν για κάτι που είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, με έναν αδιάλλακτο Ερντογάν, με τζιχαντιστική σκέψη τύπου ISIS, για να πείσουν εμάς τους χριστιανούς για την ειλικρινή ευαισθησία τους ας κάνουν κάτι που δεν κοστίζει πολύ και θα βρει αμέσως απήχηση στον πιστό λαό και σε ώτα ακουόντων:
Να παύσουν με νομοθετική ρύθμιση ή με οποιοδήποτε άλλον τρόπο κάθε δίωξη εναντίον οποιωνδήποτε κληρικών ή λαϊκών, που διώκονται ακόμη, επειδή παραβίασαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, για να λειτουργήσουν, να λειτουργηθούν και να κοινωνήσουν.
Τότε θα καταλάβουμε ότι το ενδιαφέρον τους είναι γνήσιο και αληθινό.
Ταυτόχρονα απευθυνόμαστε σε κάθε Ορθόδοξο Έλληνα χριστιανό, που λυπάται για την Αγιά-Σοφιά, αλλά φοβάται να πάει να κοινωνήσει για να μην κολλήσει κορωνοϊό.
Χριστιανέ μου, πρώτα από όλα εξομολογήσου τις αμαρτίες σου, και μετά πήγαινε και κοινώνησε, και θα δεις την Αγιά-Σοφιά μέσα σου.
Θα δεις ότι υπάρχουν στον ουρανό καλύτερες εκκλησίες, και από την Αγιά-Σοφιά, αχειροποίητες.
Θα δεις ότι το πάν είναι να κάνουμε τον εαυτό μας ναό του Κυρίου και τότε θα λυθούν όλα τα προβλήματα.
Όταν ζεις μέσα στην αμαρτία, όταν δεν ζεις χριστιανικά, όταν φοβάσαι να εξομολογηθείς, όταν δεν θέλεις ή φοβάσαι να πάρεις τον Χριστό μέσα σου, σε τίποτε δεν θα σε ωφελήσει μία Αγιά-Σοφιά μουσείο ή μνημείο.
Πρώτα κάνε Αγιά-Σοφιά τον εαυτό σου και μετά αγωνίσου για το σύμβολό μας.
https://www.vimaorthodoxias.gr/