Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

"Ανάσχεση και υπονόμευση της Τουρκίας στα ανοιχτά της μέτωπα"! Δρ Σπύρος ΠλακούδαςΟ Δρ Σπύρος Πλακούδας είναι επίκουρος καθηγητής Εθνικής Ασφάλειας στο πανεπιστήμιο Rabdan Academy στο Άμπου Ντάμπι. Ένας από τους πολλούς Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Η οπτική γωνία με την οποία αντιμετωπίζει την Τουρκία και τα ελληνοτουρκικά είναι πολύ πιο ξεκάθαρη, έχοντας την εικόνα της γειτονικής χώρας όχι μόνο έναντι της Ελλάδας αλλά σ΄ όλη τη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Ο Δρ Σπ. Πλακούδας αναφέρεται στο όραμα του Ερντογάν που δεν περιορίζεται όπως εξηγεί στο να κυριαρχήσει στην περιοχή. Είναι πολύ μεγαλύτερο και το αναλύει. Ο Έλληνας καθηγητής εξηγεί ότι ο Ερντογάν έχει αντικαταστήσει το δόγμα Νταβούτογλου με το δικό του δόγμα, το δόγμα Ερντογάν.


Μετά από το 2016 και την απόπειρα πραξικοπήματος, λέει ο κ.Πλακούδας ο Ερντογάν δρα μόνος χωρίς οποιαδήποτε αντίδραση στο εσωτερικό. Δυστυχώς για την Ελλάδα Τραμπ και Πούτιν ανέχονται αν δεν διευκολύνουν την πολιτική Ερντογάν. Προβλέπει όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας το αμέσως επόμενο διάστημα και σίγουρα πριν από τις αμερικανικές εκλογές. Ο Ερντογάν όπως εξηγεί “ποντάρει” και στους δύο υποψηφίους, “χτίζοντας” ήδη γέφυρες και με τον Μπάϊντεν που σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις θα κερδίσει τις εκλογές.
Ο Δρ Σπ. Πλακούδας προτείνει τον τρόπο αντιμετώπισης της Τουρκίας. Έναν τρόπο που δεν έχει να κάνει απλά με την συνεχή επίκληση του διεθνούς δικαίου. “Ανάσχεση και υπονομευση” είναι η πρόταση του. Ανάσχεση της επιθετικότητας της και υπονόμευση των κινήσεων της στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου, σ΄ όλα τα ανοιχτά μέτωπα της. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα άποψη που θα πρέπει να μελετηθεί από τους Έλληνες πολιτικούς με την “στατική” σκέψη και ανάλυση για την Τουρκία.
https://www.militaire.gr/