Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Γερμανικοί “λαγοί” για τα ελληνοτουρκικά: “Οι θέσεις της Τουρκίας για τη Μεσόγειο δεν είναι κακές”


Η Γερμανία διαμεσολαβήτρια στα ελληνοτουρκικά; Η καχυποψία για τον ρόλο που θα παίξει το Βερολίνο στο ρόλο του “διαιτητή” είναι μεγάλη και σίγουρα όχι αδικαιολόγητη. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επιβεβαιώνει όσους δεν βλέπουν θετικά την επιλογή της κυβέρνησης να εμπιστευθεί την κυρία Μέρκελ στο θέμα των ελληνοτουρκικών.
Γερμανίδα καθηγήτρια , ειδική στο δίκαιο της θάλασσας δηλώνει ότι “οι θέσεις της Τουρκίας δεν είναι κακές και πρέπει να εξεταστούν με βάση το δίκαιο”!
Επίσης λέει ότι “αν δεν ληφθούν υπόψη τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας στη Μεσόγειο, η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου δεν μπορεί να παράγει αποτέλεσμα”.

Η Nele Matz-Luck, ειδική στο δίκαιο της θάλασσας στο Πανεπιστήμιο Christian-Albrecht στο Κίελο,, δήλωσε σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι “τα όρια των  οικονομικών ζωνών δεν πρέπει απαραίτητα να καθορίζονται σύμφωνα με τη λογική της μέσης γραμμή, αλλά με βάση το δίκαιο”. Πρόσθεσε ότι  “η θέση της Τουρκίας δεν  είναι κακή  και ότι η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο των ισχυρισμών της Τουρκίας”.
Με λίγα λόγια “λαγούς” δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα. Βγήκαν και στη Γερμανία. Το “μασάζ” της ελληνικής κοινής γνώμης για να παρουσιαστούν ως φυσιολογικές “λύσεις” που μέχρι πριν μερικούς μήνες ούτε για αστείο δεν θα έμπαιναν προς συζήτηση, έχει ξεκινήσει.
https://www.militaire.gr/