Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

“Η Συνθήκη της Λωζάνης θέμα του ελληνοτουρκικού διαλόγου” γράφουν οι Τούρκοι!

Η Τουρκία μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ της , αποκαλύπτει την ατζέντα των ελληνοτουρκικών συνομιλιών ή τουλάχιστον τους “ευσεβείς πόθους” της. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sozcu η Ελλάδα θέλει να φέρει στο τραπέζι των συζητήσεων τη Συνθήκη της Λωζάνης.

«Οι δύο χώρες δε θα προβούν σε καμία δήλωση σχετικά με το περιεχόμενο των συναντήσεων. Μεταξύ των ζητημάτων που θα τεθούν στο τραπέζι θα είναι και τα σημεία της Συνθήκη της Λωζάνης, με τα οποία δεν συμμορφώνεται η Ελλάδα. Η Ελλάδα θα επιμείνει στην επικαιροποίηση της Λωζάνης. Δεν θα γίνει καμία δήλωση σχετικά με τα θέματα που θα συζητηθούν στις συναντήσεις», γράφει η τουρκική εφημερίδα.

Η Συνθήκη της Λωζάνης μ΄ ένα τρόπο θα μπορούσε να συζητηθεί από την Ελλάδα και τον εξήγησε στη συνέντευξη του στο Militaire.gr ο Πολύκαρπος Αδαμίδης αναπληρωτής καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου και Διεθνών Σχέσων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Αν η Άγκυρα επιμείνει να θέτει θέμα Συνθήκης Λωζάνης, η Ελλάδα αυτομάτως πρέπει να θέσει  ζήτημα Ίμβρου-Τενέδου. Τόσο απλά…