Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Αγ. Νικόλαος, Μανχάτταν: Το μεγάλο σκάνδαλο-''φαγοπότι''


Με μιά ολιγόλεπτη τελετή, που είχε ''αγιασμό'', ''ψαλμωδία-τροπάριο'', ''ευλογία'' του αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου, σύντομη ομιλία του κυβερνήτη Κουόμο, αλλά με εντυπωσιακή απουσία ''ποίμνιου'', 3 Αυγούστου '20, επαναρχίζουν τα έργα γιά την ολοκλήρωση του ναού Αγίου Νικολάου, στο κάτω Μανχάτταν, Νέας Υόρκης, που καταστράφηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, με το τρομοκρατικό χτύπημα στους ''δίδυμους Πύργους''. Στην τελετή και οι ''κουμπάροι'', π. Αλ. Καρλούτσος, Κατσιματίδης, Ψαρός.
Καλές οι τελετές και οι ''αγιασμοί-ευλογίες''. Αλλά αναπάντητα και τα μεγάλα ερωτηματικά. ΠΩΣ ένα έργο, που αρχικά είχε ανακοινωθεί από την Αρχιεπισκοπή ότι θα κόστιζε 20 εκατ. δολ. (γιά ειδικούς στις κατασκευές 12-14 εκ.), έφτασε στα 86 εκατ. δολ.;;;
Επίσης, όταν ολοκληρωθεί ο Ναός-Προσκύνημα, ποιός θα είναι ''ιδιοκτήτης'' του;;; Το Πατριαχείο Βαρθολομαίου ή η θυγατρική εμπορική του επιχείρηση ''Αρχιεπισκοπή Αμερικής'';;;
Η διαφορά των -κοντά- 70 εκ. είναι τεράστια. ΠΟΥ και ΠΩΣ ξοδεύτηκαν;;; Καλά θα κάνουν οι ''αρμόδιοι'' να δώσουν καθαρές εξηγήσεις, καθαρούς λογαριασμούς. Ο Ελληνισμός ΗΠΑ δεν ανέχεται κι άλλες (ρασοφόρες) ψευτιές-κοροϊδίες, ούτε τα ''παραμύθια'' Ελπιδοφόρου γιά δήθεν ''διαφάνεια''.
Τα ''έργα βιτρίνας'', που συνοδεύονται από ''μεγάλο φαγοπότι'', δεν αλλάζουν την εικόνα της χρεοκοπημένης Αρχιεπισκοπής, την οποία συνδράμει με 2 εκ. ευρό τον χρόνο η ελληνική κυβέρνηση, γιά την Θεολογική Σχολή Βοστώνης.
( ΔΙΑΒΑΣΤΕ<https://www.kalami.us/2020/omogeneia/stNicholas-money.html> )
...........

Προβλήματα με Δικαιοσύνη γιά τον Μιχ. Καρλούτσο
Ο Μιχάλης Καρλούτσος, υιός του π. 'Αλεξ Καρλούτσου και ''πρωταγωνιστής'' στην υπόθεση καζίνο Ελληνικού, ως εκπρόσωπος της Hard Rock, αντιμετωπίζει -μαζί με συνεργούς- σοβαρά νομικά προβλήματα στις ΗΠΑ, μετά από αγωγή (27 Ιουλίου '20) σε ομοσπονδιακό Δικαστήριο (Ν. Υόρκη) γιά ''απάτη'' κ.ά., σε ότι αφορά ''εταιρία παραγωγής θεραπευτικής κάναβης στην Ελλάδα''.
( ΔΙΑΒΑΣΤΕ<https://www.kalami.us/2020/sxolia/kalamo-rapismata.html> )

.......

KALAMI.us<https://kalami.us/>   |   .news   |   .net
Το παλαιότερο και μεγαλύτερο e-ΜΜΕ στον απόδημο Ελληνισμό... Από Φεβ. 1994.
(Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' ουδέποτε ζήτησε ή έλαβε χορηγίες ή καταχωρήσεις, από ελλην. κυβερνήσεις, ελλην. δημόσιους Οργανισμούς, Εκκλησίες κλπ)