Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Αζερμπαϊτζάν: Ένα τουρκικό και εχθρικό για την Ελλάδα κράτος - Η ευθύνη όσων επέλεξαν τον ΤΑΡ είναι τεράστια...

 

Αυτή την στιγμή διεξάγεται ένας πραγματικός full scale war ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν με πρωτοφανή σκληρότητα καθώς το μίσος Αρμενίων και Τούρκων, γιατί οι Αζέροι είναι Τούρκοι απλώς έχουν άλλο «όνομα» για όσους ξεχνάνε, είναι βαθύ και άσβεστο.

Το Αζερμπαϊτζάν είναι μια τουρκική χώρα με δηλωμένη την έχθρα του απέναντι στις ελληνικές θέσεις και με δηλωμένη επίσης την στήριξή του σε κάθε τι τουρκικό και πλήρη σύμπλευση με το βασικό τουρκικό κράτος της Άγκυρας (γιατί υπάρχουν κι άλλα τουρκογενή κράτη, όπως τα Τουρκμενιστάν, Kιργιστάν, Καζακστάν και Ουζμπεκιστάν).

Δηλαδή μας θεωρούν αντιπάλους της Άγκυρας και άρα δικούς τους. Μάλιστα ο Αζέρος πρόεδρος Ιλχάν Αλίγιεφ, «τσαλάκωσε» τον Έλληνα πρεσβευτή στο Μπακού λέγοντάς του πως «Η Ελλάδα στηρίζει στρατιωτικά την Αρμενία και εμείς θα στηρίζουμε πάντα την Τουρκία».

Υπάρχει ζήτημα εδώ. Εμείς υποτίθεται θα παραλάβουμε φυσικό αέριο από το αζερικό κοίτασμα Σαχ Ντενίζ 2 διαμέσου του ΤΑΡ.

Ναι, θα το παίρνουμε από τουρκική πηγή και θα διέρχεται από τουρκικό έδαφος. Δηλαδή θα εξαρτόμαστε από το «Τουράν» στο σύνολό του. Μόνο το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα μπορούσε να τα καταφέρει έτσι...

pronews