Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Αναθεωρήσατε, κ. Πρωθυπουργέ… Και η ανοησία στην επικοινωνία έχει όρια

 


Και η τελευταία αμφιβολία που είχαμε κατερρίφθη μετά τη δήλωση Πέτσα της περασμένης Παρασκευής ότι η κυβέρνηση και τα μέλη της, του πρωθυπουργού προεξάρχοντος, δεν θα παραστούν στη δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου: Αυτή η κυβέρνηση νιώθει ασφυκτικά μέσα στην Ιστορία, στην παράδοση, στην Ορθοδοξία.

Από τον Μανώλη Κοττάκη

Καταπιέζεται. Αυτό είναι το συμπέρασμα. Και επικαλείται συνεχώς τον κορονοϊό για να αποστεί αυτών και για να δικαιολογήσει τη δειλία της να συγκρουστεί μαζί τους δημοσίως υπερασπιζόμενη θαρραλέα τις απόψεις της. Τα «απαγορεύεται» και οι ντιρεκτίβες της εκδίδονται μετά πάσα αυστηρότητα, όταν πρόκειται για σημαίες, εθνικές επετείους, εορτές της χριστιανοσύνης, θρησκευτικά μυστήρια, χριστιανικά σύμβολα.

Με την κεντροδεξιά Ν.Δ. δεν εορτάσαμε 25η Μαρτίου, Αγιο Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο, 28η Οκτωβρίου και αύριο, όπως πάμε, δεν θα εορτάσουμε ούτε Χριστούγεννα. Με την κεντροδεξιά Ν.Δ. ακυρώθηκε ως και η Έκθεση Θεσσαλονίκης και μετατράπηκε σε ένα απλό φόρουμ.

Ας μην παραπονούμαστε όμως. Με την κεντροδεξιά Ν.Δ. εορτάσαμε τη «νίκη της δημοκρατίας» παρουσία 20.000 διαδηλωτών έξω από το Εφετείο! Με την κεντροδεξιά Ν.Δ. εορτάσαμε την εργατική Πρωτομαγιά με τη σοβιετικού τύπου συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Και μπορεί να μην αποδώσουμε τιμές στους ήρωές μας μεθαύριο και να μην «πατήσουμε» ούτε στη δοξολογία, αλλά ας μην παραπονούμαστε. Θα αποζημιωθούμε! Θα παρακολουθήσουμε μεθαύριο την παρέλαση, συγγνώμη, πορεία ήθελα να γράψω, των κομμάτων της Αριστεράς στην αμερικανική πρεσβεία για το Πολυτεχνείο! Υπερθέαμα!

Τι ντροπή. Απευθύνομαι προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με ειλικρινή αισθήματα φιλίας αλλά και θάρρους διατύπωσης γνώμης. Απευθύνομαι προς εκείνον για να του πω ότι ο κορονοϊός δεν είναι δικαιολογία για να γίνει η Ν.Δ. άχρωμο μόρφωμα πολιτικής ορθότητας. Οι αποφάσεις αυτές, διαρκείς, εντεινόμενες και όχι μεμονωμένες, πληγώνουν τον κόσμο βαθιά. Ειδικά όταν διαπιστώνει ότι εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά!
Γνωρίζουν οι παροικούντες ότι η ιχνηλάτηση Χαρδαλιά αποδίδει ευθέως μεγάλο μέρος της έκρηξης κρουσμάτων στο λεκανοπέδιο στο Εφετείο, αλλά ουδείς τολμά να το καταγγείλει, μη τυχόν και τον πουν «φασίστα».

Γνωρίζουν οι πάντες ότι η ιχνηλάτηση μηνών δεν απέδειξε τίποτε για τη θεία κοινωνία, παρά την προπαγάνδα των εχθρών της Εκκλησίας, αλλά πάλι δεν το λέει κανείς!

Καλείται σε «απολογία» η Κεραμέως για τους 25 μαθητές ανά τμήμα, και όχι οι ηγεσίες των κομμάτων που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση των 20.000!

https://www.olympia.gr/

Δεν πάει έτσι, φίλε πρόεδρε! Τουλάχιστον τέσσερις πρωθυπουργοί της Ελλάδας, ο Παπάγος, ο Κανελλόπουλος, ο Ράλλης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ανέβηκαν στα βουνά της Αλβανίας και βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Μαζί τους η μετέπειτα ελίτ μας, ο Ελύτης, ο Θεοτοκάς, ο Τερζάκης, ο Αγγελος Βλάχος, ο Τσαρούχης, ο Νικολάου και άλλοι ήταν στα βουνά. Η θέση σας μεθαύριο στις 28, είναι λοιπόν μπροστά στον Ιερώνυμο. Στη δοξολογία. Για να τιμήσετε τους προκατόχους σας αλλά και χιλιάδες ανώνυμους ήρωες που έπεσαν για να μπορείτε εσείς να ακυρώνετε παρελάσεις και δοξολογίες, αλλά να επιτρέπετε επαναστατικές γυμναστικές και λαοδικεία.

Η θέση σας είναι μπροστά στον Αρχιεπίσκοπο, γιατί και το 1821 και το 1940 η Εκκλησία εκποίησε τα ασημικά της για να ταΐσει τους πεινασμένους και να δανειστεί το κράτος. Δεν το έπραξαν αυτό αυτοί που αιματοκύλισαν το έθνος για να πάρουν με τα όπλα την εξουσία. Νομίζω ότι περιθώρια για δεύτερες σκέψεις δεν υπάρχουν πολλά, κύριε πρωθυπουργέ. Αναθεωρήσατε!

Ηγείστε μιας μεγάλης παράταξης που όρισε τη μοίρα του έθνους μας. Ενα τηλεοπτικό μήνυμα δεν αρκεί. Η θέση σας μεθαύριο είναι δίπλα στη σημαία και στις εικόνες. Και μετά στον Αγνωστο Στρατιώτη. Εσείς πρέπει να καταθέσετε το στεφάνι: ο πρωθυπουργός των Ελλήνων. Είμαι σίγουρος ότι πέσατε θύμα εισηγήσεων συνεργατών, δεν ήταν πρωτογενώς δική σας η απόφαση. Αλλά έχετε τον χρόνο για να κάνετε το σωστό! Το να ακούμε πάντως τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να συνδέει το «ΟΧΙ» του Μεταξά και της Ελλάδας με το «όχι» στον κορονοϊό, όπως το Πάσχα μάς καλούσε να «σουβλίσουμε» τον ιό, είναι τουλάχιστον ιλαρό! Ελεος. Και η ανοησία στην επικοινωνία έχει όρια.