Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

ΤΑΜΕΙΟ ΑΜΥΝΗΣ

 «Φιλώ τέκνα αλλά πατρίδ’ εμήν μάλλον φιλώ». Πλούταρχος


Ναί! Αγαπώ την Πατρίδα μου περισσότερο από τα παιδιά μου, διότι αν χάσω την Πατρίδα μου μοιραία θα χάσω και τα παιδιά μου.

Φρονώ ότι είναι περισσότερον συμφέρον να ευδοκιμεί η Πατρίδα, οπότε οφελούμεθα και εμείς οι πολίτες της, παρά να ευδοκιμούμε οι πολίτες της και η Πατρίδα  να μαραζώνει ή και να χάνεται.

Αν χαθεί η Πατρίδα θα αφανισθούν και οι ευημερούντες πολίτες της, ενώ αν δυστυχήσουν οι πολίτες της και η Πατρίδα υφίσταται και ευδαιμονεί  υπάρχουν παρά πολλές πιθανότητες να επανακάμψουν και να ευτυχήσουν και οι πολίτες της.

Έγραψα αυτό τον πρόλογο εξ αφορμής της προτάσεως του στρατηγού Ναούμ να συσταθεί Ταμείο Αμύνης.

Συμφώνησα  απόλυτα μαζί του, αλλά εξέφρασα μία τεράστια επιφύλαξη και ένσταση για το ποιός θα είναι ο διαχειριστής του ταμείου αυτού και ποιός ο φρουρός των χρημάτων του και τούτο διότι:

Ασφαλώς και θα θυμάστε πολύ καλά τον απατεώνα Ανδρέα ο οποίος διέλυσε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων για να συνταξιοδοτήσει αφ’ ενός μεν, όλους τους κατσαπλιάδες του συμμοριτοπολέμου αφ’ ετέρου δε, και όλους τους αντιστασιακούς που προέκυψαν με την μαρτυρίαν δύο ψευδομαρτύρων κατσαπλιάδων. Στο χωριό μου πήραν αντιστασιακή σύνταξη άτομα που φορούσαν πάνες στη κατοχή και στο συμμοριτοπόλεμο.

 Μήπως γνωρίζετε τα χρήματα του «Ταμείου Μολυβιάτη» που συνελέγησαν για τους πυροπαθείς του νομού Ηλείας; Αυτά τα διασπάθισε αλογίστως εκείνο το καθυστερημένο και ηλίθιο έκσπερμα του απατεώνα Ανδρέα που έλαχε να κυβερνήσει τη δύσμοιρη αυτή χώρα χάρις στη ψήφο των ομοίων του.

Επίσης είχε δημιουργηθεί ακόμη ένα άλλο ταμείο την περίοδο της κρίσης, νομίζω πως το λένε ΑΚΑΔΕ για την υποστήριξη των νεοτέρων γενεών, αν θυμάμαι καλά. Συνεχίζει να υπάρχει το Ταμείο αυτό και τι απέγιναν τα χρήματα;

Ναί! Να συσταθεί το Ταμείο αυτό αλλά μακριά από τα χέρια των μακρυχέρηδων «δημοκρατών».

Προτείνω η αδιαχείριση του Ταμείου αυτού να ανατεθεί σε μιά επιτροπή πενταμελή ή εξαμελή της οποίας τα μέλη θα πρέπει να επιλεγούν από σημαίνοντες έλληνες ποίλίτες οι οποίοι έχουν δακριθεί, διαπρέψει  και λάμψει στην Ελληνική Κοινωνία κυρίως για το ακτινοβόλο ήθος τους, την ακεραιότητα, την εντιμότητα  και την έξωθεν και πανταχόθεν καλήν ματρυρίαν.

Η πρωτοβουλία θα πρέπει να ξεκινήσει από έλληνες πολίτες που δεν έχουν σχέση με την πολιτική και έχουν τις προαναφερόμενες προδιαγραφές.

Διώνη Πικερμίου 27-10-2020

Ο αιρετικός