Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΤΟ 1900

  

Όταν είσαι 14 Αρχίζει ο Α ‘ Παγκόσμιος Πόλεμος και τελειώνει στα 18 με 22 εκατομμύρια θανάτους.

Αμέσως μετά, παγκόσμια πανδημία Η ′′ ισπανική γρίπη σκοτώνει 50 εκατομμύρια ανθρώπους. Βγαίνεις ζωντανός και ελεύθερος. Είσαι 20 χρονών.

Τότε, σε ηλικία 29 ετών, επιβιώνεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε με την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, προκαλώντας πληθωρισμό, ανεργία και πείνα.

Στα 33, οι Ναζί ήρθαν στην εξουσία. Είσαι 39 όταν ο Β ‘ Παγκόσμιος Πόλεμος αρχίζει και τελειώνει στις 45. Κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος (Shoah), πέθαναν 6 εκατομμύρια Εβραίοι. Συνολικά θα υπάρξουν περισσότεροι από 60 εκατομμύρια θάνατοι.

Όταν είσαι 52, αρχίζει ο πόλεμος της Κορέας.

Στα 64, ο πόλεμος του Βιετνάμ αρχίζει και τελειώνει στα 75.

Ένα αγόρι που γεννήθηκε το 1985 πιστεύει ότι οι παππούδες του δεν έχουν ιδέα πόσο δύσκολη είναι η ζωή, αλλά έχουν επιβιώσει από πολλούς πολέμους και καταστροφές.

Αγόρι που γεννήθηκε το 1995 και τώρα το 25 νομίζει ότι είναι το τέλος του κόσμου όταν το πακέτο Amazon του παίρνει περισσότερες από τρεις ημέρες για να φτάσει ή όταν δεν παίρνει περισσότερα από 15 ′′ likes ′′ για τη φωτογραφία του που δημοσιεύτηκε στο Facebook ή Instagram.

Το 2020, πολλοί από εμάς ζούμε άνετα, έχουμε πρόσβαση σε διαφορετικές πηγές οικιακής ψυχαγωγίας, και συχνά έχουμε περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε.

Αλλά οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για τα πάντα. Έχουν όμως ρεύμα, τηλέφωνα, τρόφιμα, ζεστό νερό και στέγη πάνω από τα κεφάλια τους.

Τίποτα από αυτά δεν υπήρχε πριν. Αλλά η ανθρωπότητα έχει επιβιώσει από πολύ πιο δύσκολες συνθήκες και ποτέ δεν έχει χάσει τη χαρά της ζωής.

https://www.votegreece.gr/