Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

«…. Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ # 57 16 Σεπτεμβρίου, 2020


 

Αγαπητοί μου φίλοι ,

Σας γράφω πάλι κάπως σύντομα, γιατί εδώ γίνονται τόσα πολλά κάθε ημέρα, αλλά και.....βγαίνουν έξω  στην  φόρα ακόμα περισσότερα.....Σήμερα, μάθαμε επι τέλους, γιατί ο Τράμπ έχει αδυναμία στον Ερντογάν!  Όπως εκμυστηριεύθηκε στον δημοσιογράφο Bob Woodward, του έχει αδυναμία γιατί είναι σκληρός, αυταρχικός, απαιτητικός, απρόβλεπτος και δικτάτορας!....όλο και κάτι καινούργιο!...                   

Eχθές, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Φαρρίτ Ζαχαρία (Fareet Zacharia) από το CNN, στην εβδομαδιαία εκπομπή του ανέπτυξε ένα σενάριο για τις επερχόμενες εκλογές που ήταν φοβερό και εφιαλτικό μόνο να το σκέπτεται  κανείς!

Σύμφωνα με τις  τελευταίες δημοσκοπήσεις, είπε ο Ζαχαρία, ένα ποσοστό περίπου 87%  από  τους υποστηρικτές του Τράμπ θα ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών παρουσιαζόμενοι προσωπικά στα εκλογικά κέντρα, ενώ από τους υποστηρικτές του Μπάϊντεν, μόνο ένα ποσοστό 48% θα κάνουν το ίδιο. Οι υπόλοιποι θα ψηφίσουν ταχυδρομικώς με επιστολική..  Έτσι, υπάρχουν δύο σενάρια που θα πρέπει να περιμένουμε με τις εκλογές:

Το ένα, εάν ο Μπάϊντεν πάρει τους περισσότερους ψήφους και εκλέκτορες με μεγάλη διαφορά...τότε κερδίζει. Στο δεύτερο, το βράδυ των εκλογών, εάν πάρει ο Τράμπ την πλειοψηφία των ψήφων, θα ανακηρύξει τον εαυτόν του νικητή....όταν όμως κατά την διάρκεια των επόμενων ημερών, αρχίσουν να έρχονται οι υπόλοιποι ψήφοι ταχυδρομικώς, (και θα είναι πολλά εκατομμύρια) οι οποίοι τελικά ίσως δείξουν ότι ο Μπάϊντεν να είναι ο νικητής, υπάρχουν πιθανότητες ο Τράμπ να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα....διακηρύττοντας ότι οι ψήφοι δεν είναι νόμιμοι και δεν τους αναγνωρίζει(κάτι που ήδη το έχει πει  ότι ίσως να κάνει) .....οπότε η απόφαση θα πάει στον ΄Αρειο Πάγο όπου οι 9 Δικαστές θα αποφασίσουν για ……»

 

Όπως βλέπετε,  τις τελευταίες 10 ημέρες έχουμε ακριβώς το δεύτερο σενάριο που σας ανέφερα και που εκτελέσθηκε κατά γράμμα!!

 

Ο Τράμπ έκανε 30 αγωγές αλλά τα δικαστήρια και στις 4 πολιτείες, τις απέρριψαν όλες!!.. Έχει προσπαθήσει με διάφορους τρόπους, νόμιμους και  παράνομους,  να αλλάξει το αποτέλεσμα των   εκλογών, όμως μέχρι τώρα δεν κατάφερε τίποτε, εκτός δυστυχώς από το να γελοιοποιήσει τον εαυτόν του και φυσικά να τον γράψει η ιστορία ως έναν από τους χειρότερους προέδρους της Αμερικής, που δεν σεβάστηκε το Σύνταγμα, την Δημοκρατία και τον νόμο του Δικαίου της Χώρας!...Το σπουδαίο είναι, όχι ότι απέτυχε να κάνει αυτό που ήθελε, αλλά το γεγονός και η πράξη ότι πραγματικά και αληθινά, προσπάθησε να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα και την βούληση του Λαού, είναι το πιο θλιβερό!...Βέβαια, η ανακούφιση είναι, ότι όντως υπάρχουν μέτρα και σταθμά στο σύστημα, που δεν του το επέτρεψαν να το κάνει.

Προχθές ο πρόεδρος Τράμπ κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους ηγέτες της Πολιτείας Μίσιγκαν και τους ζήτησε να βρούν τρόπο να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα στην πολιτεία τους....Δηλαδή να βρούν τρόπο να παραβιάσουν το σύνταγμα και να αλλάξουν την επιθυμία και την ψήφο του λαού !!!... Δηλαδή κάνει πράξη αυτό που κατηγορεί ότι έκαναν οι άλλοι, χωρίς να έχει  καθόλου αποδείξεις!....Όπως βλέπετε, έχει γίνει οδοστρωτήρας και έχει καταπατήσει και παραβιάσει όλους τους νόμους και όλους τους πυλώνες στους οποίους στηρίζεται η Δημοκρατία! Και συνεχίζει να αρνείται το αποτέλεσμα...Όμως η βουλή του κόσμου και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να αλλάξει!.....

Ήδη, όλες οι κομητείες στο Μίσιγκαν, ψήφισαν και επιβεβαίωσαν το αποτέλεσμα των εκλογών και σήμερα η ολομέλεια του κοινοβουλίου της Πολιτείας θα πρέπει να κάνει το ίδιο!....Θα δούμε όμως, γιατί οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν τον έλεγχο του κοινοβουλίου και πρέπει να συμφωνήσουν... Ο ίδιος πάντως, ο πρόεδρος, δεν εμφανίζεται πουθενά, αλλά έχει τον Ρούντι Τζουλιάνι πρώην δήμαρχο της Ν. Υόρκης, τον οποίο πληρώνει 20 χιλιάδες  δολάρια την ημέρα, να του κάνει όλες τις βρώμικες δουλειές και να λέει όλες τις ασυναρτησίες μπροστά στις τηλεοράσεις εξ ονόματος του. Στην Γεωργία, όπου ο Τράμπ ζήτησε να μετρηθούν οι ψήφοι ξανά για 3η φορά και η πολιτεία τον χρέωσε 6 εκατομμύρια δολάρια για αυτό (που πληρώθηκαν από το κόμμα), οι ειδικοί παρατηρητές καταμέτρησαν τους ψήφους ξανά, έναν, έναν, με το χέρι, με τελική απόκλιση  -0.0099% από  το αρχικό αποτέλεσμα!...Αργότερα, σήμερα δηλ., θα γίνει η επίσημη επιβεβαίωση του αποτελέσματος από το κοινοβούλιο της Πολιτείας της Γεωργίας και αυτό δεν θα μπορεί να αλλάξει.

Στην  Πενσυλβάνια,  το δικαστήριο (με Ρεπουμπλικάνο δικαστή), απέρριψε την αγωγή του προέδρου με πολύ καυστικά σχόλια. Οι κομητείες και η πολιτεία, κατοχύρωσαν το αποτέλεσμα των εκλογών με τους 20 εκλέκτορες να πηγαίνουν στον Μπάϊντεν. Παρόλα αυτά ο Τράμπ άσκησε έφεση σε μία από τις κομητείες. Το κάνει αυτό απλώς για να καθυστερήσει το αποτέλεσμα, όσο υπάρχει και η παραμικρή αμφιβολία από τους υποστηρικτές του, και να συνεχίσει να λαμβάνει χρήματα από τις δωρεές του κόσμου, δήθεν για την νομική του υπεράσπιση, αλλά  και για να μην μπορέσει ο Μπάϊντεν να πάρει τα απαραίτητα κονδύλια από το Υπουργείο Διαχείρισης Γενικών Υπηρεσιών του Κράτους. Βέβαια είναι σίγουρο ότι θα χάσει….αλλά συνεχίζει να βάζει τρικλοποδιά στη ομαλή διαδοχή της εξουσίας....είναι τρομερό!!!...όπως είναι και η ξεφτυλιστική απόλυτη σιγή από το θρασύδειλο και αντι-δημοκρατικό, Ρεπουμπλικανικό κόμμα, του οποίου οι Γερουσιαστές έχουν ορκιστεί να υπερασπισθούν το σύνταγμα και δεν τολμάει  να το κάνει κανείς, εκτός από 3-4, από τους 48 !!!...και για όσους από εσάς που ίσως να σας πέρασε η ιδέα ότι είμαι Δημοκρατικός η ότι υποστηρίζω αυτό το κόμμα, κάνετε λάθος....στην  οικογένεια μου υπάρχουν υποστηρικτές και από τα δύο κόμματα και πρίν να αποφασίσουμε να ψηφίσουμε, πάντα συζητάμε τις διάφορες θέσεις των κομμάτων η υποψηφίων, που μπορεί να είναι : οικονομικές, επιστημονικές, Εθνικές, ιδεολογικές, προ-Ελληνικές, Θρησκευτικές, πολιτιστικές, κλπ. και ο καθένας μας ζυγίζει και αποφασίζει μόνος του, ποιόν θα υποστηρίξει, χωρίς εξηγήσεις σε κανέναν!  Όμως όλοι μας συμφωνούμε ότι ο όρκος στο Ευαγγέλιο για τήρηση του Δημοκρατικού  Συντάγματος μιας Χώρας, είναι ιερός και σεβαστός και πρέπει να τηρηθεί!.....

 

Έχω διαβάσει και ίσως να γνωρίζετε και εσείς, ότι υπάρχουν πολλές κατηγορίες εναντίον του Τράμπ, σε διάφορες πολιτείες, όπως π.χ. για φοροδιαφυγή, για απάτη ( για το Πανεπιστήμιο που είχε και έδινε ψεύτικα διπλώματα), για σεξουαλική κακομεταχείριση/παρενόχληση, για δωροδοκία, για αποκάλυψη απόρρητων κρατικών πληροφοριών σε εχθρική χώρα, για παραπληροφόρηση για τους κινδύνους του κορωνοϊού στον Αμερικανικό Λαό και εξ αιτίας αυτού πέθαναν πολλές χιλιάδες κόσμος , για παραβίαση του εμπάργκο εναντίον του Ιράν μαζί με τον γαμπρό του (αυτό μπορεί να θεωρηθεί και εσχάτη προδοσία),  για ψευδομαρτυρία σε εισαγγελέα και δικαστικές αρχές, για παραβίαση του Συντάγματος,…. και πολλές άλλες που δεν γνωρίζω (η λίστα είναι πολύ μεγάλη) για τα οποία θα χρειασθεί να λογοδοτήσει σύντομα μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου...Υπάρχει πιθανότητα βέβαια , εάν καταδικαστεί, να πάει φυλακή, κάτι που το γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά και για αυτό προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει το εκλογικό  αποτέλεσμα!!.... όπως βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα ο Ρούντι Τζουλιάνι  να είναι στο διπλανό κελί !……και αυτός το γνωρίζει αυτό πολύ καλά....για αυτό ιδρώνει κατά κόρον όταν μιλάει μπροστά στις τηλεοράσεις!.....Καταλάβατε??...

Ο πρόεδρος ήταν αποφασισμένος να τα παίξει όλα….και δυστυχώς ακόμη υπάρχει πολύς κόσμος που τον  υποστηρίζει!... Δημοσιεύματα των New York Times αλλά και του Reuters, ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις διαρροές/ φήμες, ότι το Εθνικό συμβούλιο της Χώρας, σε σύσκεψη που διεξήχθη στον Λευκό Οίκο υπό τον Πρόεδρο Τράμπ, πριν 10 ημέρες, εξέτασαν τις πιθανότητες  άμεσης επίθεσης των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν ….Ευτυχώς έστω και την ύστατη ώρα, πρυτάνευσε η λογική και τελικά ο Τράμπ κάτω από πιέσεις και  εισηγήσεις των συνεργατών του, δεν διέταξε την επίθεση κατά του Ιράν, απομακρύνοντας προσωρινά τον κίνδυνοΣτο καταστρεπτικό αυτό σενάριο, θα πηγαίναμε σε Πυρηνικό πόλεμο μόνο και μόνο για να δημιουργήσει  παγκόσμιο χάος και να μην παραδώσει την εξουσία!!....Βέβαια δεν γνωρίζουμε τι θα έκαναν  η Κίνα και Ρωσία,….. πιστεύω θα είχαν έγκυρη προειδοποίηση αλλά κανείς δεν γνωρίζει!...Η αλαζονεία  και οι θεατρινισμοί δυστυχώς δεν έχουν όρια και είναι άκρως επικίνδυνες όχι μόνο για την Αμερική αλλά και για όλον τον κόσμο!...και πάλι Κρίμα!....Βέβαια την παραπάνω απόφαση την «πλήρωσε» ο Διευθυντής Εθνικής Ασφάλειας ο οποίος απολύθηκε από τον Τράμπ, για διαφωνία, την επόμενη ημέρα!!!.....Δυστυχώς δεν υπάρχουν λόγια! 

Οι τελευταίες φήμες λένε ότι ο Τράμπ,  φοβούμενος τους διάφορους εισαγγελείς ιδίως αυτούς της Ν. Υόρκης, μπορεί να παραιτηθεί 1-2 εβδομάδες πριν την ορκωμοσία του Μπάϊντεν διαδίδοντας ότι δεν αποδέχεται το εκλογικό αποτέλεσμα, και να αναλάβει προσωρινός πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος Μάϊκ Πένς, και να του δώσει  προεδρική Χάρη και να μην μπορέσουν οι εισαγγελείς να τον πάνε στα δικαστήρια για τις διάφορες κατηγορίες που τον βαραίνουν. Βέβαια η προεδρική Χάρη αφορά μόνο ομοσπονδιακά κακουργήματα μόνο και όχι Πολιτειακά, οπότε πάλι κινδυνεύει να πάει φυλακή!....Εν τω μεταξύ ο χρόνος περνάει….μόνο 56 ημέρες μέχρι την ορκωμοσία του καινούργιου προέδρου!

ΧΡΕΟΣ

Το κόστος της πανδημίας του Κορωνοϊού υπολογίζετε μέχρι τώρα, στα 12 τρισεκατομμύρια δολάρια !...η στο 15% περίπου του Παγκοσμίου ΑΕΠ…..τεράστιο ποσό!

Πολλά έχουν αλλάξει!....κοιτάζω γύρω μου και σχεδόν τίποτε δεν μου θυμίζει πλέον την παλαιά Αμερική, όπως την γνώριζα, και αυτό με λυπεί πάρα πολύ. Ίσως να μην είναι η Αμερική μόνο,…ίσως παντού να είναι η ίδια κατάσταση….με λυπεί και η κατάσταση στην Ελλάδα…δύσκολο να το χωνέψω!.

Όσο για το Αμερικάνικο χρέος, μπορεί και να φτάσει και τα 30 τρισεκατομμύρια δολάρια και το Ελληνικό χρέος να είναι τώρα στο περίπου 205% του ΑΕΠ!...και η επόμενη συζήτηση για αυτό θα είναι νομίζω στο 2032…δεν θα ήταν καθόλου παράλογο για την Χώρα μας να ζητήσει ένα «κούρεμα» του χρέους γιατί όλοι γνωρίζουν ότι είναι αδύνατον να ξεχρεωθεί…Δεν μπορούμε να έχουμε τα πλεονάσματα των μνημονίων, τουλάχιστον για τα επόμενα 5-6 χρόνια!!.....

Υπάρχει μια συζήτηση στο τραπέζι, ότι ίσως η Ελλάδα να είναι μέσα στον κατάλογο Κρατών που θα γίνουν αναδιαρθρώσεις χρεών! …πραγματικά το ελπίζω… Όμως ,υπάρχουν πολλά εμπόδια , όπως η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία είναι εναντίον αυτού του σχεδίου, αλλά και η Κίνα, η οποία έχει πολλούς ενδοιασμούς για αυτό το πρόγραμμα, γιατί έχει επενδύσει τεράστια ποσά σε πολλές  Χώρες της Αφρικής και δεν θέλει ένα «κούρεμα» του Χρέους…..

 

Στις «σκέψεις μου # 14 στις 17 Σεπτεμβρίου 2018», που έγραψα πάνω από δύο χρόνια πριν, είχα πεί ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξεπληρώσει το χρέος της ποτέ….για το οποίο άκουσα κάμποσα σχόλια!!!... ..Είχα γράψει τα εξείς:

«…. Έτσι λοιπόν φίλοι μου, διαμορφώνεται σήμερα το τοπίο στον παγκόσμιο στίβο και στην πατρίδα μας, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα θύματα της δόμησης της ΝΤΠ, αφού επελέγη σκοπίμως (ή εξελίχθηκε στην πορεία, και με μαρτυρίες από Ευρωπαίους και Αμερικανούς οικονομολόγους) ως ''πειραματόζωο'', αφενός της οικονομικής εξάρτησης ενός κράτους με τεράστιο πλούτο και αφετέρου της από-εθνικοποίησης ενός συμπαγούς κράτους-έθνους. Οι κίνδυνοι  που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι πολλοί και μεγάλοι.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Από την πλήρη οικονομική εξαθλίωση του λαού  και την υποθήκευση του τεράστιου πλούτου μας στους δανειστές (του ορυκτού όπως χρυσό, πετρέλαια, φυσικό αέριο, του Πολιτιστικού με όλα τα Αρχαία αγάλματα, και Μουσεία, Κτηματικό με τα διάφορα ακίνητα-κτήρια φιλέτα, Ξενοδοχεία, Νησιά κλπ.) πού ήδη έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό, μέχρι και την τραγωδία στα εθνικά μας θέματα, κάτι που άρχισε πλέον να φαίνεται με την πρόσφατη  εσχάτη προδοσία από όλο το πολιτικό φάσμα στο θέμα της Μακεδονίας με την συμφωνία των Πρεσπών..... Το ότι ο Τσίπρας και Σια, παράδωσαν  τον Πολιτισμικό μας πλούτο, με όλα τα μνημεία και Μουσεία τής Ελλάδος, είναι και η αιτία πού σταμάτησαν τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, αν και το ΕΣΠΑ έχει χρηματοδοτήσει τις ανασκαφές, με 1,500,000  Ευρώ, τα οποία κρατά το Υπουργείο Πολιτισμού, παρ’όλο που έχουν εγκριθεί και σταλεί, από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζτιτζικώστα εδώ και ενάμιση χρόνο!!!..... Τί δεν καταλάβατε??????....ΟΛΟΙ  ξέρουν ποιος είναι μέσα!!!                                            Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξεπληρώσει το χρέος της ΠΟΤΕ ..... γιατί απλούστατα κυνηγάει συνεχώς ένα φάντασμα...! Αυτό είναι, ο τεράστιος τόκος των δανείων, πού  δεν εκτυπώθηκε ποτέ και για αυτό οι Δανειστές ζήτησαν τον Ορυκτό πλούτο της και όλα τα άλλα, ως ενέχυρο !!! ¨Οσοι από εσάς ασχολείσθε με τα οικονομικά, γνωρίζετε πολύ καλά ότι, όλα τα  χρήματα πού κυκλοφορούν στον κόσμο, εκτυπώθηκαν υπό τύπου κεφαλαίου....   ο τόκος δεν εκτυπώνετε ΠΟΤΕ!!! και αυτός είναι ένας από  τούς λόγους που πολλοί πού  έχουν δάνεια, δυσκολεύονται να τα αποπληρώσουν  και χάνουν ότι ενέχυρο έχουν βάλει...σπίτια, αυτοκίνητα οικόπεδα, ορυκτό πλούτο, πετρέλαια, φυσικό αέριο κλπ......Αυτό, είναι το μεγάλο μυστικό του δανεισμού,  η όπως αλλιώς του   USURY SYSTEM!!!! …»

ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η πρόσφατη επίσκεψη του ΥΠΕΞ Μάϊκ Πομπέϊο στην Κωνσταντινούπολη, για συνομιλίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, χωρίς να δει κανένα παράγοντα από την Τουρκική Κυβέρνηση, ήταν αποκλειστικά για τιμωρία, για το τηλεφώνημα του Ερντογάν προς τον Μπάϊντεν, για να τον συγχαρεί  για την νίκη του στις εκλογές. Όλες οι άλλες ανακοινώσεις από το ΥΠΕΞ για αυτό, ήταν για τα μάτια του κόσμου!!....και φυσικά και τα σχόλια που έκανε ο Πομπεϊο σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Le Figaro”,με τα καυστικά σχόλια όπου κατηγορούσε την Τουρκία για όσα έγιναν στο Αρτσάκχ, ήταν για την ίδια αιτία!...

Η αλήθεια είναι ότι με φόβιζε πολύ το κενό στην Αμερικανική κυβέρνηση που δημιουργήθηκε αμέσως μετά τις εκλογές και μέχρι την ημέρα ορκωμοσίας του καινούργιου προέδρου, που ίσως η Τουρκία να το εκμεταλλευόταν για ένα θερμό επεισόδιο εις βάρος μας. Όμως τώρα, μετά την επίσκεψη του Πομπέϊο στον Οικουμενικό Πατριάρχη, και τα συγχαρητήρια του Ερντογάν στον νέο-εκλεγέντα Μπάϊντεν, ο Τούρκος ηγέτης, κατάλαβε ότι δεν έχει πλέον την υποστήριξη του Τράμπ, αλλά ούτε και του Μπάϊντεν, και δεν πιστεύω να τολμήσει να κάνει τίποτε εκτός από το να…..γαυγίζει!!

Βλέποντας ότι μετά τις εκλογές, εδώ στις ΗΠΑ, και την ήττα του Τράμπ, ο οποίος ζητούσε την ηγεμονία της Ευρώπης, η Γερμανία με την οικονομική πολιτική της δείχνει να αποκτά την γεωπολιτική

Ηγεμονία που επιθυμούσε και την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της. Βλέπω ότι η Γερμανία έχει ταυτιστεί πολύ κοντά με την Ρωσία, αρνείται να επιβάλει κυρώσεις και δεν κάνει πίσω στον αγωγό

NORD STREAM 2, στην Βαλτική, κάτι που οι ΗΠΑ δεν θέλουν καθόλου. Η Γερμανία βάζει όλα της τα «αυγά» στο καλάθι της Ρωσίας και αυτό εξοργίζει τους Αμερικάνους.

Η Γερμανία είναι αυτή που εκμεταλλεύτηκε το κενό που άφησε η Αμερική στην Ν.Α. Μεσόγειο και είναι αυτή που σπρώχνει την Ελλάδα σε συνομιλίες με την Τουρκία. Ένα λόγος παραπάνω που

η Ελλάδα εκτός του ότι έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία ως σύμμαχος της Αμερικής , αποφάσισε να παραχωρήσει βάσεις και λιμάνια στους Αμερικάνους,… ‘όμως πολύ φοβάμαι, η Ελλάδα το έκανε δίχως ανταλλάγματα, και αυτό θα μας κοστίσει,… γιατί είμαι σίγουρος οι Τούρκοι θα ζητήσουν από τους Αμερικάνους να μη παραδώσουν τα F-35 στην Ελλάδα….εάν είχαμε ανταλλάγματα οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν να το κάνουν!.... Το έχω πεί, και δεν είναι κρυφό, οι Αμερικάνοι δεν θέλουν να υπογράψουν συμφωνητικό Αμυντικής Συμμαχίας, γιατί θέλουν τους Τούρκους στο ΝΑΤΟ και στην Δυτική παράταξη, και μακριά από μία συμμαχία Τουρκία-Ιράν-Πακιστάν, παρ’όλο που γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει ένα Ισλαμικό ΝΑΤΟ !….Δεν ακούω όμως κανέναν από την Βουλή να το συζητά!!.

Επίσης με κάνει μεγάλη έκπληξη η στάση του Μακρόν προς την Γερμανία, όπου έκανε πίσω σε όλες τις απαιτήσεις που είχε εναντίον της Τουρκίας και στις πρωτοβουλίες στην Μεσόγειο….. Ίσως αυτός να ήταν και η αιτία που ο Μητσοτάκης δεν υπέγραψε την Αμυντική Συμφωνία με την Γαλλία αλλά και για τις φρεγάτες….η μήπως αυτή είναι η αιτία που ο Μακρόν έκανε πίσω στις απαιτήσεις της Γερμανίας και άλλαξε στρατηγική????......χμμ….., μήπως τελικά ήταν άνθρακας ο Θησαυρός??...

 

 

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Η φετινή επέτειος για την εξέγερση των φοιτητών -και όλων των άλλων- του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, που οδήγησε στην ανατροπή του Γεώργιου Παπαδόπουλου από την εξουσία και την αναρρίχηση σε αυτήν του Δημήτριου Ιωαννίδη, διοικητή της ΕΣΑ, συνέπεσε με ένα κύμα έκρηξης του κορωνοϊού στην Αθήνα και γενικά σε όλη την Ελλάδα, που ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει περιοριστικά μέτρα και να ακυρώσει όλες τις συγκεντρώσεις, παρελάσεις κλπ.κλπ.
Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε από τους διάφορους επιστήμονες, είναι ότι οι συγκεντρώσεις είναι οι μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης του ιού και  ούτε καν μπορεί να διανοηθεί κανείς πως θα μπορούσε να γίνει διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτό όμως φαίνεται να μην ενδιαφέρει τα αριστερά κόμματα, που ήθελαν τις διαδηλώσεις. Γιατί??...γιατί δεν υπάρχει σεβασμός στις οδηγίες του κράτους, γιατί εκμεταλλεύονται την αθωότητα του κόσμου ….μήπως για να δείξουν πόσο δημοκράτες και αντι-χουντικοί είναι?....Τα βαρεθήκαμε αυτά!!!
 
Κυριολεκτικά εξοργίζομαι με την πολιτική εκμετάλλευση που γίνεται από τους αριστερούς για την εξέγερση του Πολυτεχνείου εις το όνομα της Δημοκρατίας και του Πατριωτισμού και το παίρνουν μονοπώλιο και  εξυμνούν μόνο τους ήρωες της αριστεράς, λες και κανείς άλλος δεν αντιστάθηκε στην Χούντα η δεν πολέμησε για την Ελευθερία της Χώρας μας ,είτε εντός, είτε εκτός της Ελλάδας…
Με εξοργίζει όμως περισσότερο η στάση της κυβέρνησης για το πώς το αντιμετωπίζει. Γιατί να παρακαλάμε τους αρχηγούς των κομμάτων να πάνε σπίτι τους??...γιατί δε έχουν την ίδια μεταχείριση όπως κάθε άλλος πολίτης που παρανομεί, και να συλληφθούν  με χειροπέδες, κράτηση στο κρατητήριο για 48 ώρες και πρόστιμο ένα μεγάλο χρηματικό ποσό όπως τους αξίζει ??...Γιατί η Αστυνομία να κυνηγάει τα γεροντάκια, τους άστεγους και τους διάφορους μικροαστούς που πάνε στην δουλειά τους ??....Τι λέτε κ. Μητσοτάκη και κ. Χρυσοχοϊδη ???.....Σταματήστε να τους χαϊδεύετε….βάζουν σε κίνδυνο την ζωή συμπολιτών μας!!!

Λοιπόν, είναι καιρός, μετά από 47 χρόνια, η εκδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου να είναι μια τιμητική εκδήλωση για την τότε νεολαία που διακινδύνευσε τα πάντα για την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την Πατρίδα και τιμάμε και τους άλλους Ήρωες που πολέμησαν για την Πατρίδα, όπως τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, Μπότσαρη, κλπ. κλπ. . Αντί αυτή η ημέρα να μετατρέπεται σε μια εκδήλωση πολιτικής εκμετάλλευσης και πατριδοκαπηλίας.

 

ΣΚΟΠΙΑ/ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

 

    Όπως θα έχετε διαβάσει, η Βουλγαρία έβαλε βέτο στις ομιλίες για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως Βόρεια Μακεδονία με Μακεδονική ταυτότητα και Γλώσσα .... Δεν ξέρω εαν θα πρέπει να χαρώ η να λυπηθώ, να γελάσω η να κλάψω....Το έχω πεί και πριν....ευτυχώς που υπαρχει και η Βουλγαρία, που άθελά της υποστυρίζει την Εθνική πολιτιστική  κληρονομιά μας που οι δικοί μας πουλημένοι και υπόδουλοι πολιτικοί την έχουν παραδώσει στους Σκοπιανούς , παρά την βούληση του Ελληνικού Λαού, που τους ψήφησε για να την προστατεύσουν!....Εμείς όμως οι Μακεδόνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με τις Παμμακεδονικές οργανώσεις μπροστά, θα αντισταθούμε και ποτέ δεν θα αφήσουμε αυτά τα άτομα να αλλάξουν την ιστορία της Ελλάδος, μόνο και μόνο για να είναι συμβατή με την ιδεολογία τους... .έτσι δεν είναι κ. Μητσοτάκη???

Εάν  τα Σκόπια δεν σέβονται την ονομασία μας, αν δεν σέβονται την ιστορία μας, αν δεν σέβονται τον Ελληνισμό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχτούμε την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι θέμα      αξίας και όχι μόνο αρχών.... έτσι δεν είναι κ.Μητσοτάκη???

Δεν υπάρχει επίσης κανένας λόγος να παραδώσουμε τα μακεδονικά προϊόντα, επειδή ένα Άρθρο του Προσυμφώνου προσπαθεί να καλύψει τα πάντα. Δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε πρόσβαση στην ελληνική ΑΟΖ για τα θέματα της αλιείας, διότι απλώς είναι απαράδεκτο όταν δεν μας σέβονται..... έτσι δεν είναι κ. Μητσοτάκη??.....                                                                                                                                                                                                                         

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχτούμε τη λογοκρισία, να μην μπορούμε να μιλούμε για τους Μακεδονομάχους, μόνο και μόνο επειδή έβαλαν ένα Άρθρο το οποίο θα μας απαγορεύει τα πάντα όσον αφορά την ιστορία μας για το θέμα της Μακεδονίας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχτούμε τις αλλαγές της ιστορίας, της αρχαιολογίας και της παιδείας, μόνο και μόνο για να είναι όλα αυτά συμβατά με το Προσύμφωνο των Πρεσπών..... έτσι δεν είναι κ. Μητσοτάκη??...

Αυτό το Προσύμφωνο είναι απαράδεκτο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το ακυρώσουμε. Αφού τα Σκόπια δεν σέβονται την ιστορία μας, δεν σέβονται τον Ελληνισμό, γιατί πρέπει να τους παρέχουμε προϊόντα ενεργειακά;... έτσι δεν είναι κ. Μητσοτάκη?...                                                                         

Γιατί πρέπει να τους βοηθήσουμε να συντηρήσουν τους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου; Γιατί πρέπει να τους κατασκευάσουμε; Γιατί πρέπει να τους δώσουμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και γιατί πρέπει να δώσουμε τεχνογνωσία και εμπειρία στους ενεργειακούς τομείς, αφού βλέπουμε πώς χειρίζονται το όλο θέμα.... έτσι δεν είναι κ. Μητσοτάκη?

Στην πραγματικότητα μπορούμε να το κάνουμε μόνο και μόνο αν αλλάξουν γνώμη, αν επιτέλους πάρουν ένα όνομα το οποίο να σέβεται την ιστορία, τον Ελληνισμό και την Ανθρωπότητα, αλλιώς δεν υπάρχει κανένας λόγος..... έτσι δεν είναι κ. Μητσοτάκη???..........ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΑ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!

 

ΙΟΣ-ΕΜΒΟΛΙΟ

 

Φίλοι μου, τα  νέα που ακούσαμε την περασμένη εβδομάδα, έδωσαν μεγάλη ανακούφιση για όλον τον κόσμο στον Πλανήτη μας….

Φαίνεται ότι, ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος στην αντιμετώπιση του ιού να έχει λυθεί με την ανακάλυψη του εμβολίου από τις εταιρείες Pfizer  και Moderna με 90% και 95% αποτελεσματικότητα.

Έχουμε  όμως πολλά εμπόδια μπροστά μας, ως προς την κατασκευή του, την διατήρηση του (σε θερμοκρασία  -95*F ) και την διανομή του σε διάφορα κέντρα της Αμερικής.

Εδώ θέλω να σας πω ότι ο Ελληνισμός της  Αμερικής με τους επιστήμονες της, προσέφερε πάρα πολλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Για αυτό θα ήθελα να συγχαρώ τον Δρ.Άλμπερτ Μπούρλα από την Θεσσαλονίκη πρόεδρο της εταιρείας Pfizer της κατασκευάστριας του εμβολίου, αλλά και τον Δρ. Γιώργο Γιανκόπουλο, με καταγωγή από την Καστοριά, και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Regeneron, (που παράγει το κοκτέϊλ αντισωμάτων που ελαττώνει τα συμπτώματα του κορωνοϊού), τον οποίον είχα την τιμή να γνωρίσω και να καθίσω στο ίδιο τραπέζι, στο δείπνο που έδωσε η ΑΧΕΠΑ, προς τιμή του Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον!

 

Έχουμε και έναν Έλληνα καθηγητή της Ιατρικής στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, ονόματι Γιάννης Ιωαννίδης, για τον οποίο έχω ακούσει και διαβάσει, που ενώ είχε λαμπρή καριέρα και με μεγάλο όνομα στον κύκλο του, ακολούθησε τον Τράμπ, σε όσον αφορά στην σοβαρότητα και  αντιμετώπιση του ιού, πράγμα που μου έκανε μεγάλη εντύπωση......Οι θέσεις του σε αυτό το θέμα ήταν πολύ παράξενες για μένα αλλά δεν το έκανα σχόλιο…..μου άρεσε όμως εχθές, ένας καθηγητής, επιδημιολόγος, ονόματι  Α. Βακόπουλος,  τον οποίον είδα στην τηλεόραση, που είπε πράγματα σωστά και σταράτα, έδωσε την εκτίμηση του και τις επιλογές που υπάρχουν, αλλά άφησε την Κυβέρνηση να αποφασίσει για το πως θα διαχειρισθεί αυτήν την δύσκολη κατάσταση….Σοβαρός κύριος, μπράβο του!

Εγώ είχα αρκετές πληροφορίες από  την αρχή της πανδημίας, για την σοβαρότητα της και για το πόση ζημία μπορεί να κάνει. Όπως, ίσως να έχω πεί και το γνωρίζετε ήδη, ο γιός μου Αριστόδημος, είναι ερευνητής βιοχημικός με πτυχία από το πανεπιστήμιο του Johns Hopkins, με ειδικότητα στο Human Bio-Defense και δουλεύει για την Αμερικανική Αεροπορία, όπου κάνει έρευνες  αποκλειστικά για το  Covid-19, εδώ και έναν χρόνο. Οι πληροφορίες που μου έδινε ο γιός μου δεν είχαν τίποτε το κοινό με αυτά που έλεγε και λέει ο πρόεδρος Τράμπ, η με τα σχόλια του  καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη και μου έκανε μεγάλη έκπληξη  η τοποθέτηση του!....

 

Αγαπητοί μου φίλοι αυτές είναι οι τελευταίες μου σκέψεις και έχετε όλο το δικαίωμα να διαφωνείτε και να μου το πείτε….

Εύχομαι σε όλους σας να γιορτάσετε την ημέρα των Ευχαριστιών με όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα

και πάντα με τα υποδειγμένα  μέτρα προστασίας σας παρακαλώ!

 

Με αγάπη και εκτίμηση,

 

Στέλιος Κυριμλής 

 

Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου

Greater Washington D.CArea,

Πρώην Ύπατος Πρόεδρος

Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής 

 

 

 

 

 

Steve AKirimlisVP

Courtesy Title & Escrow Corp.

Reges Law Firm, P.C. General Counsel

Maryland Office:                            Virginia Office:

10411 Motor City Drive, Suite 301           8133 Leesburg Pike, Suite 380

Bethesda, MD 20817                                 Tysons Corner, Vienna, VA  22182