Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.....!!!

 Επιτράπηκε σε έναν Ρώσο Εβραίο να μεταναστεύσει στο Ισραήλ. Στο αεροδρόμιο της Μόσχας, ο τελωνειακος βρήκε ένα άγαλμα του Λένιν στις αποσκευές του και τον ρώτησε, "Τι είναι αυτό;"                                                                                                               

                  Ο Εβραίος  απάντησε: "Τι είναι αυτό; Λάθος ερώτηση σύντροφε. Θα έπρεπε να ρωτήσεις: Ποιος είναι; Αυτός είναι ο σύντροφος Λένιν.

Έθεσε τα θεμέλια του σοσιαλισμού και δημιούργησε το μέλλον και την ευημερία του ρωσικού λαού. Το παίρνω μαζί μου ως ανάμνηση του αγαπημένου μας ήρωα. "

Ο Ρώσος τελωνειακός υπάλληλος τον άφησε να φύγει χωρίς περαιτέρω επιθεώρηση.

Στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, ο Ισραηλινός τελωνειακός υπάλληλος ρώτησε επίσης τον φίλο μας, "Τι είναι αυτό;"

 Απάντησε, "Τι είναι αυτό; Λάθος ερώτηση, κύριε. Θα έπρεπε να ρωτήσετε," Ποιος είναι αυτός; " Αυτός είναι ο Λένιν, ο μπάσταρδος που ανάγκασε, έναν Εβραίο, να εγκαταλείψει τη Ρωσία. Παίρνω αυτό το άγαλμα μαζί μου για να τον καταριέμαι κάθε μέρα. "

Ο Ισραηλινός τελωνειακός υπάλληλος είπε, "Ζητώ συγγνώμη, κύριε, περάστε"

Εγκαταστάθηκε λοιπόν στο νέο του σπίτι ο Εβραίος και έβαλε το άγαλμα πάνω σε ένα τραπέζι. Για να γιορτάσει τη μετανάστευσή του κάλεσε τους φίλους και τους συγγενείς του να δειπνήσουν.

Ένας από τους φίλους του ρώτησε, "Ποιος είναι αυτός;"

Απάντησε, "Αγαπητέ μου φίλε," Ποιος είναι αυτός "είναι μια λανθασμένη ερώτηση. Θα έπρεπε να ρωτήσεις, Τι είναι αυτό; Αυτό είναι δέκα κιλά χρυσού που κατάφερα να φέρω μαζί μου χωρίς να πληρώσω δασμούς και φόρους."


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Πολιτική είναι όταν μπορείτε να πείτε το ίδιο πράγμα με διαφορετικούς τρόπους, ώστε να πείσετε ένα διαφορετικό κοινό να σας πιστέψει.