Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΕ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ..

Βασίλειου Δ. Βασιλειάδη 

Πολιτικού επιστήμονος – Οικονομολόγου ΑΠΘ


Η ανακοίνωση της κυκλοφορίας ενός βιβλίου  για το Σκοπιανό ενός εκ των, ΔΥΟ μόνο Ελλήνων, πρωταγωνιστών (κ. Κοτζιά) που συγκλόνισαν ολόκληρο το Έθνος (Συμφωνία Πρεσπών Σ.Π.) είναι πολύ σοβαρότατο γεγονός. Στην ένοχη συνείδηση «απολογίας», θεωρείται μάλιστα ότι άργησε, για ένα τέτοιο προειλημμένο ΕΓΚΛΗΜΑ, προσχεδιασμένο (Γερμανία-ΗΠΑ) που ανέμενε μόνο την ανεύρεση των Εκτελεστών..

Των δύο Ελλήνων εκτελεστών τελείως άσχετων προς ένα τόσο μεγάλο, γεωπολιτικής σημασίας, πρόβλημα των δύο υπερδυνάμεων (ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ). Ενός αδόκιμου πολιτικού, τελείως «άσχετου» δήθεν αριστερού (με δοτή αρχηγία κόμματος αξίας 3%) που «ανάρτησαν»,

Γερμανία και ΗΠΑ στη   διακυβέρνηση της πάσχουσας, οικονομικοπολιτικά την κακή εκείνη περίοδο, Ελλάδας. Του ετέρου, συγγραφέως του βιβλίου, με μόρφωση και άλλες ικανότητες, πλην εκπαιδευμένου στην τότε Ανατολική Γερμανία του Χόνεκερ. Ο οποίος ως υπουργός Εξωτερικών είχε σοβαρή ανάγκη (Κομματική-Κυβερνητική), σαν Άλλοθι, να επισκεφτεί τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ σε γνώση του Σκοπιανού προβλήματος, που δημιουργήθηκε (1939) αποκλειστικά γι΄αυτόν το σκοπό (80) ογδόντα χρόνια πριν, της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  (ΕΜΣ) που θεωρείται η ΑΚΑΔΗΜΙΑ Επιστημών του Ελλαδικού Βορρά. Διοίκηση και μέλη της αξιολογότατοι καθηγητές Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έργο, Ελληνικής και Διεθνούς Εμβέλειας, με χιλιάδες εκδόσεις για το Μακεδονισμό, της μοναδικής και όχι μόνο ιστορικής αλήθειας για το Σκοπιανό, με έργα και βιβλία σε όλες τις βιβλιοθήκες του κόσμου, ασφαλώς και του Υπουργείου μας των Εξωτερικών.. Αλλά η επίσκεψη στο εμβληματικό κτίριο της ΕΜΣ από τον κ.Υπουργό είχε τη «σκηνοθετική» αξία της δήθεν ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ  της εταιρίας στον εκκολαπτόμενο «ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ» με τα Σκόπια,  ανατρέποντας έτσι ένα ΕΡΓΟ και ΣΚΟΠΟ οκτώ (8) δεκαετιών. Πολύ μεγάλη και απερίγραπτη η απογοήτευση όλων των μελών.

Ήταν η εποχή της κορύφωσης της μυστικής Διπλωματίας μεταξύ των δύο ΥΠΕΞ (Ελλάδας - Σκοπίων). Δεν γνωρίζουμε αν στο εκδιδόμενο βιβλίο αναφέρεται το ως άνω γεγονός.. Βέβαια η αρχή της γραφής στο βιβλίο των 1.008 σελίδων δε μπορούσε να αγνοήσει τις πολιτικές αντιπαραθέσεις για την ΟΝΟΜΑτολογία κυριότερα πρώην Πρωθυπουργών κλπ. Ένα αξιόλογο μέρος είναι συνεχείς συνομιλίες με το Σκοπιανό Υπεξ. κ. Δημητρώφ πάντα για το ΟΝΟΜΑ (!) στο οποίο εξάντλησε το ρόλο του ο μοιραίος μεσολαβητής (!) ο κ.Νίμιτς τον οποίο περιόρισαν σε παρουσία «γλάστρας»..!!

Ιδιαίτερο τμήμα αναφέρεται στις σπουδές και την «τέχνη» της Διπλωματικής επιστήμης όπως τη διδάχθηκε ο συγγραφέας, στις διάφορες Σχολές σκέψεων για την άσκηση εξωτερικής πολιτικής, τις φιλοσοφικές διαστάσεις και ασφαλώς πάντα με την ιδεοφιλοσοφική πλευρά της «Σοβιετίας» και του Ανατολικού μπλοκ.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί τόσο από το μέγεθος του βιβλίου ότι έχει γίνει αξιόλογη γενικά έρευνα όσο και η ικανότητα της αφηγηματικότητας του συγγραφέα. 

Σημειώνεται ιδιαίτερα απλή  παράγραφος αλλά με την προέκταση ε ι κ ό- ν α ς  κάθε εμπερίσκεπτου αναγνώστη: «Πήραμε  δύο  καρέκλες (οι δύο Υπεξ.), ένα τραπέζι και κάτσαμε κάτω από το δέντρο».. Ο έχων το πρόβλημα (αιτών) και ο παρέχων τον έντιμο  σ υ μ β ι β α σ μ ό! Ποιο το κέρδος του παρέχοντα, ποια η ανάγκη του επί της Τραπέζης, δεν υπήρχε παίγνιον (σκάκι). Αλλά ήταν εκεί ΜΟΝΟ για να θέσουν το «περιτύλιγμα»(!) ενός «πακέτου» ερμητικά «κλειστό» όπως το σφράγισαν  ΗΠΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ αποκλειστικά δι΄ιδίον όφελος.. Ένα πρόβλημα πολλών δεκαετιών Σλαβικών οραμάτων (Στάλιν - Τίτο) εις βάρος του Ελληνικού λαού που έχυσε τόσο πολύ αίμα στο ιερό χώμα της (Π.ΜΕΛΑ) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ του και πιο πρόσφατα στον λεγόμενο «εμφύλιο πόλεμο» που ήταν καθαρά ξενοκίνητος (ΤΙΤΟ - ΣΤΑΛΙΝ - ΧΟΤΖΑ - ΔΗΜΗΤΡΩΦ)  αδελφοκτόνος πόλεμος.

Το ετεροβαρές, εις βάρος της Ελλάδας, Συμφωνία Πρεσπών με τις τόσες και τόσο εγκληματικές παροχές (πωλήσεων παρά μη Κυρίου), ΕΘΝΟΤΙΚΟ, ΓΛΩΣΣΑ και όσες είναι στις εντός επαίσχυντου ΟΝΟΜΑΤΟΣ, είναι «ΟΧΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ» έγκλημα με όλες τις βαρύτατες συνέπειες των ΔΥΟ Ελλήνων ΕΝΟΧΩΝ..

Ακόμη και η Βουλγαρία το καταδίκαζε τόσο ΑΡΝΗΤΙΚΑ που επίσημα δηλώνει ότι θα βάλει ΒΕΤΟ για την είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ. Εμείς; Εμείς αγκαλιάζουμε τον αποδιοπομπαίο και από την πατρίδα του κ.ΖΑΕΦ.

Η σκοπούμενη,  των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ μας ΣΙΩΠΗ, αυξάνει αθροιστικά την ενοχή τους…   Βασίλειος Δ. Βασιλειάδης 

Πολιτικός επιστήμων – Οικονομολόγος ΑΠΘ