Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

“Σας σφάζουν μπροστά στα μάτια του Πλανήτη”. Ανοιχτή Επιστολή στους Έλληνες



Του Peter Koenig, πρώην στελέχους της Παγκόσμιας Τράπεζας από τον Καναδά.


Το κείμενο του Peter Koenig, είναι κάτι παραπάνω από μια επιστολή. Αποτελεί ένα μανιφέστο απελευθέρωσης της χώρας. Ένα πραγματικό «Θούριο» αλλά και ένα δριμύ «κατηγορώ» ενάντια στο τυραννικό πλέγμα των πιστωτών και ενάντια στην υπόδουλη πολιτική τάξη της χώρας.


Τ.Δ«Σας σφάζουν μπροστά στα μάτια του Πλανήτη και κανείς δεν λέει κουβέντα. Πρώτα από όλα η ελίτ της Ελλάδας. Και η κυβέρνησή σας. Λίγοι, αλλά πολλοί λίγοι, επιτρέπουν την σφαγή γιατί δεν τους αφορά. Έχουν τυφλωθεί από την απατηλή λάμψη του ευρώ και τη συμμετοχή στην προνομιούχα τάξη των ευγενών Ευρωπαίων.

ο Χάρτης των καταυλισμών στην Ελλάδα τρομάζει . Δείτε που ετοιμάζονται οι νέοι χώροι υποδοχής.

Αυτός είναι ο χάρτης καταυλισμών μεταναστών κατά εκτίμηση ειδικών αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.

ΜΙΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ, 2020


                                                                Δημήτρης Κ. Μπάκας

Προοίμιο
     Κάθε  πρωτοχρονιά συνιστά μοναδική ευκαιρία για ανταλλαγή ευχών μεταξύ των γνωστών φίλων και συγγενών. Ευχόμαστε καλές επιτυχίες,  υγεία, χαρά , ευτυχία και προκοπή για ολόκληρο το χρόνο που αρχίζει. Αυτή τη συνήθεια φαίνεται ότι την επέβαλε η ανθρώπινη σοφία, ως συνθήκη ανανέωσης της ελπίδας για ζωή. Μια ανησυχία και αγωνία υποβόσκει μέσα μας, ότι όλα δεν είναι δυνατόν να πάνε, όπως τα θέλουμε, γι’  αυτό ελπίζουμε σε βοήθεια από το Υπέρτατο Ον, από την τύχη, από τους υπεύθυνους για τη ζωή μας. 

Η χώρα εποικίζεται με πρωτοφανή ταχύτητα: 103.000 καταμετρημένοι αλλοδαποί εισέβαλαν στην Ελλάδα το 2019


Ανατριχίλα για το μέλλον της Ελλάδας προκαλούν τα επίσημα στοιχεία, αναφορικά με τις εισόδους και εγκαταστάσεις στην ελληνική επικράτεια αλλοδαπών από θαλάσσια και χερσαία «σύνορα» το 2019.

Τα όνειρα του Ερντογάν «σκοντάφτουν» στον Ιμάμογλου – Σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα τους


Το όνειρο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει μια διώρυγα στην Κωνσταντινούπολη σκοντάφτει στη σθεναρή αντίσταση του νέου δημάρχου της τουρκικής μεγαλούπολης, ο οποίος αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο ως ο κύριος αντίπαλός του.
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος είναι μέλος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης και εξελέγη δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης το 2019, υποστηρίζει πως το σχέδιο αυτό, το κόστος του οποίου έχει υπολογισθεί σε περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ, θα ήταν σπατάλη και περιβαλλοντική καταστροφή ενώ θα ενίσχυε τον σεισμικό κίνδυνο.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από Οινούσσες και Παναγιά – Με «πιθανή» ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα F-35 απαντά το ΥΠΕΘΑ


Προκαλούν και σήμερα οι Τούρκοι, ημέρα υπογραφής της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, μεταξύ της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ.

Το πρωί της Πέμπτης, στις 09:47, δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από τη νήσο των Οινουσσών και τη νήσο Παναγιά, στα 24.000 πόδια. Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Τρεις σπουδαίοι άνδρες σχεδίασαν τις φουστανέλες των ευζώνων (1930)!


Δημιουργίες των Ζαχαρία Παπαντωνίου, Γιάννη Βλαχογιάννη και Κώστα Παρθένη!

Γράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς

Εύζων αξιωματικός (1937).
Βλέπουμε συχνά και θαυμάζουμε τους ευζώνους, το επίλεκτο αυτό σώμα που εκπροσωπεί την ακμή και την εθνική μας υπόσταση. Ο προσεκτικός παρατηρητής θα διαπιστώσει πως οι στολές είναι ιδιαιτέρως πλούσιες, διακρίνονται για την αρμονία τους και ο τύπος που εμφανίζεται μέχρι τις ημέρες φαίνεται πως καθιερώθηκε στις αρχές της δεκαετίας 1930.

Εκφράσεις που χάνονται...


Συνηθισμένες εκφράσεις του παρελθόντος που σιγά σιγά χάνονται παραχωρώντας τη θέση τους σε νέες, που έχουν κι αυτές τη δική τους ιστορία, χωρίς όμως των παλιών εκφράσεων τη χάρη και τη φαντασία.