Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

H αποϊεροποίηση των Χριστουγέννων από τον δήμαρχο Αθήνας Κ.Μπακογιάννη & o εναγκαλισμός του με το σύστημα Σόρος


Αθηνά Κατσαφάδου

Mέ αφορμή τον όχι μόνο αντιαισθητικό αλλά κυρίως συνειδητό έκ μέρους του κ. Μπακογιάννη  αποσυμβολισμό της Ιερής Γέννησης του Χριστού, δηλαδή της  πλήρους απονοηματοδότησης  του  μηνύματος  των  Χριστουγέννων,  θεωρήσαμε επιβεβλημένο να θίξουμε την μη κρυφή πλέον σχέση του νύν  δημάρχου με την Παγκοσμιοποίηση και την Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Συρίγος για EastMed: Στέλνει μήνυμα συνεργασίας, την ώρα που η Τουρκία απομονώνεται


Τη σημασία που έχει η κοινή εθνική στρατηγική στην υλοποίηση του ενεργειακού αγωγού EastMed, μετά και την υπογραφή της συμφωνίας στο Ζάππειο από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπένιαμιν Νετανιάχου και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος.

Κύριε πρόεδρε,

Η ερώτησή μου έχει δυο σκέλη. Η πρώτη ερώτηση βασίζεται στις εξής αλήθειες:

Α) Όπως γνωρίζετε από την πρώτη ημέρα της υπογραφής της «Συμφωνίαςτων Πρεσπών» μέχρι και σήμερα τα Σκόπια συνεχίζουν να την παραβιάζουν. Οι καταγραμμένες παραβιάσεις ανέρχονται σε περισσότερες από εκατό, ενώ η ελληνική κυβέρνηση τις παρακολουθεί παθητικά και επιμένει στην μονομερή εκ μέρους της Ελλάδος τήρησης της «Συμφωνίας».

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ


 Νίνα Γκατζούλη
   Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
        Email: ninagatz@comcast.net
Τηλ: 603-742-0466
6 Ιανουαρίου 2020
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Προς τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Εκ μέρους όλων των Παμμακεδονικών Ενώσεων ανά τον κόσμο σάς καλωσορίζουμε στις ΗΠΑ και ευχόμαστε η επίσκεψή σας στην υπερδύναμη να έχει θετικά αποτελέσματα για τα συμφέροντα της Ελλάδας. Καταλαβαίνουμε πως ο κίνδυνος εξ ανατολής είναι μεγάλος και όλοι ευχόμαστε να επικρατήσει σύνεση, ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Δελτίο Τύπου


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Παρέμβαση της συντονίστριας Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και Αντιπροέδρου του ΙΗΑ Νίνας Γκατζούλη
Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου εκπροσωπούμενες από την συντονίστρια κα. Νίνα Γκατζούλη  (η οποία είναι και Αντιπρόεδρος του ΙΗΑ) έλαβαν μέρος στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2020 με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση οργανώθηκε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φλόριδας, κ. Μιχάλη Αλεξάνδρου και έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο του «Ελληνικού Χωριού» Tarpon Springs.

Οι Τούρκοι αξιοποιούν τη σιωπή του Τραμπ στα όσα του είπε ο Μητσοτάκης για τη συμφωνία με τη Λιβύη

Οι Τούρκοι δεν άφησαν ασχολίαστη τη σιωπή του Τραμπ, στην παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος του είπε για την παράνομη, παράλογη και αποσταθεροποιητική “συμφωνία” Τουρκίας-Λιβύης. Ο κ.Μητσοτάκης είπε στον Τραμπ ότι η Ελλάδα περιμένει τη στήριξη του. Κι εκείνος σιώπησε.

Ο Τραμπ φορούσε φέσι κι εμείς πρέπει να ξεφύγουμε από το “μονοπώλιο” αμερικανικής ελπίδας…


Ούτε λέξη στήριξης για την τουρκική προκλητικότητα. Καμία διάθεση να καταδικάσει τις τουρκικές παρανομίες στη Μεσόγειο. Καμία αναφορά στην επιθετικότητα της Άγκυρας. Η σιωπή Τραμπ ήταν απίστευτη στη χθεσινοβραδινή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος από την αρχή της συνάντησης έδειξε τις καλές του προθέσεις ανοίγοντας συζήτηση για το F-35!

ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ


Ρουκέτες κοντά στην αμερικανική πρεσβεία της Βαγδάτης – Τουλάχιστον δύο τραυματίες

Τουλάχιστον δύο ρουκέτες έπεσαν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες. H νέα αυτή επίθεση σημειώθηκε εντός της Πράσινης Ζώνης της πρωτεύουσας του Ιράκ, μίας πολύ καλά φυλασσομένης περιοχής όπου εδρεύουν η αμερικανική πρεσβεία και κυβερνητικά κτήρια.

Ὁ Σαρτζετάκης ἐξηγεῖ γιατί δέν πρέπει νά πᾶμε Χάγη


Τά ἐπιχειρήματα ἐναντίον τοῦ Ἑλσίνκι 2 καί τῆς προσφυγῆς στό Διεθνές Δικαστήριο

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τήν Κυριακή, σέ συνέντευξή του, τόν ὁδικό χάρτη διά τοῦ ὁποίου ἡ Ἑλλάς μπορεῖ νά καταλήξει νά προσφύγει στήν Χάγη γιά τήν ἐπίλυση τῶν διαφορῶν της μέ τήν Τουρκία: Μέτρα Οἰκοδομήσεως Ἐμπιστοσύνης. Διερευνητικές ἐπαφές. Πολιτικός Διάλογος μεταξύ Πρωθυπουργῶν.

Απαράδεκτο Κυριακό Κήρυγμα του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως (Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, 29-12-2019)

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος
Αγαπητοί φίλοι/ες

Ζούμε ημέρες του 1453, όπως και τότε πολλοί φόρεσαν τουρκικό φέσι και εντάχθηκαν  σαν πασάδες στο νέο καθεστώς. Διαβάστε με προσοχή το πρόσφατο κήρυγμα  του δεσπότη Αλεξανδρούπολης και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας. Σε ένα ελεύθερο κράτος όπου η Ελλάδα θα ανήκει στους Έλληνες και όχι στα πολυεθνικά τσιράκια δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου χώρος για ανθέλληνες.