Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Μητσοτάκης στην Αμερική, Πούτιν στην Τουρκία

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης 
Η δεύτερη εβδομάδα του 2020 παρουσίασε μια εξαιρετικά πυκνή και σημαντική δραστηριότητα η οποία αφορά την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, επηρεάζοντας σημαντικά τα Ελληνικά εθνικά θέματα.
Με την προσοχή του Προέδρου των ΗΠΑ στραμμένη στην προαναγγελθείσα επίθεση των Ιρανών εναντίον Αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ (εκδηλώθηκε μερικές ώρες αργότερα εναντίον βάσεων όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ, με Περσικές ανακοινώσεις για 80 νεκρούς), ο Ντόναλτ Τράμπ υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο τον Έλληνα πρωθυπουργό (7 Ιανουαρίου 2020). Μια συνάντηση ύποπτα ήσυχη που δεν σημαδεύτηκε από κανένα επεισόδιο άξιο αρνητικής προβολής από τους καραδοκούντες δημοσιογράφους και άλλους «ενδιαφερόμενους».

«ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»


   Επειδή κάποιοι αμφισβήτησαν τα κρυφά σχολειά κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, ελπίζω το άρθρο αυτό να σας κεντρίσει το ενδιαφέρον.


Το της Πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοίς άρχουσιν!
Οι μη οργιζόμενοι, εφ' οις δει, ηλίθιοι δοκούντες είναι!
Χαίροισθε, Υγιαίνοιτε, Έρρωσθε

Δημοσθένης ο Μακεδών 

Θα αφήσουν οι ΗΠΑ την Τουρκία να γίνει «Κούβα της Μ. Ανατολής»;Του Βασίλη Κοψαχείλη *

Το καθεστώς Κάστρο στην Κούβα δεν θα είχε καμία τύχη επιβίωσης αν δεν είχε οικοδομήσει ένα ισχυρό δίκτυο μυστικών υπηρεσιών σε συνδυασμό με ισχυρές δόσεις Λατινοαμερικάνικου σοσιαλισμού, ελέγχοντας έτσι χώρες και πολιτικούς από τις ακτές της Δυτικής Αφρικής ως και ολόκληρη σχεδόν την Λατινική Αμερική.

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας κατά των ανήκουστων απόψεων του Μητρ. Αλεξ/πόλεως κ.κ. Ανθίμου


Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας κατά των ανήκουστων απόψεων του Μητροπολίτη Αλεξ/πόλεως κ.κ. Ανθίμου δημοσίευσε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, γνωστός πολιτευτής του ΛΑΟΣ στην Αλεξανδρούπολη. Το τελευταίο κύρηγμα του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου έχει προκαλέσει για μια ακόμα φορά πολύ μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της πόλης και όχι μόνο. Η παρούσα επιστολή ειναι ένα μικρό δείγμα της πικρίας των πιστών της Μητρόπολης.

ΕνημέρωσηΚουνώντας το κεφάλι μας απογοητευμένοι, για να παρηγορηθούμε ...μελετάμε. και να......Ο Εθνικός μας ποιητής Κ. Παλαμάς, υπήρξε δυσθεώρητα μεγάλος στοχαστής.
 Ο Παλαμάς ως ποιητής, ως λόγιος, ως παιδαγωγός, έζησε όλες τις κρίσιμες στιγμές του Έθνους. Και το στήριξε, το βοήθησε, το ενδυνάμωσε. Το εξύμνησε, το ενθάρρυνε, το παρηγόρησε το κατεύθυνε: Κατακεραυνώνοντας με τον αδέκαστο και σοφόκλειο στίχο του τους ευτελείς κι άδικους «τροπαιούχους του άδειου λόγου» και τους «ευνούχους κυβερνήτες», που για το λερό συμφέρον τους ροκάνιζαν και ροκανίζουν τα σωθικά του Ελληνισμού. 

Δωρεάν μόνον τό δόλωμα

 Εστία - Ημερησία Εφημερίς

ΑΡΙΣΤΑ ἔπραξε ὁ Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης…
… ὁ ὁποῖος διέκοψε τόν Πρόεδρο Τράμπ μέσα στόν Λευκό Οἶκο γιά νά ἀναπτύξει δημοσίως τήν ἑλληνική θέση σχετικά μέ τό «ἀνυπόστατο» μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης. Δέν εἶμαι σίγουρος ὅμως ὅτι ἡ διατύπωσή του ἦταν ἡ σωστή. Ἡ χρήση τοῦ ρήματος «ἀδημονοῦμε» προκειμένου νά αἰτηθεῖ τήν στήριξη τῶν ΗΠΑ γιά τήν ἀκύρωσή του καί ἡ σιωπή τοῦ Προέδρου στό ἄκουσμα τῆς ἀδημονίας του, ἔδωσε τήν εὐκαιρία στά τουρκικά μέσα ἐνημέρωσης νά ἰσχυριστοῦν, ὄχι ἀδίκως, ὅτι ὁ Τράμπ σφράγισε-δικαίωσε τήν θέση τῆς Ἄγκυρας στό ἀνώτατο δυνατό ἐπίπεδο.

Σε τροχιά συνθηκολόγησης με την Τουρκία η ελληνική άρχουσα τάξη

( ποιοι, τελικά, είναι αυτοί οι εσωτερικοι εφιαλτες;)


9 Ιανουαρίου 2020

Αυτό που συμβαίνει με τα ελληνοτουρκικά την τελευταία περίοδο δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η τουρκική στρατηγική μορφοποιείται πολύ πιο συγκεκριμένα με βάση την αρχή ότι οι διακρατικές σχέσεις διαμορφώνονται με όρους ισχύος. 

Ο Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο - Τα παχιά λόγια και η πικρή αλήθεια


Μπορεί η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί σχεδόν θριαμβευτικούς τόνους για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το μόνο που εξασφάλισε ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι καλά λόγια, ούτε καν μία καθαρή τοποθέτηση για τις τουρκικές επεκτατικές ενέργειες. Και γιατί όχι; Όσα ήθελε η Ουάσιγκτον να πάρει από την Ελλάδα τα έχει ήδη πάρει με την προ μηνών υπογραφή της διμερούς συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας.

Το παιχνίδι είχε κριθεί τότε. Τότε ήταν η ώρα της διαπραγμάτευσης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως, ακολουθώντας τα χνάρια της κυβέρνησης Τσίπρα, δεν εκμεταλλεύθηκε τη μοναδική ευκαιρία.

«Καθώς γερνάμε, και γινόμαστε σοφότεροι, συνειδητοποιούμε σιγά-σιγά ότι:    Ένα ρολόι των $300 δείχνει την ίδια ώρα με ένα ρολόι των $30.    Ένα πορτοφόλι των $300 χωράει τα ίδια χρήματα με ένα των $30.    Η μοναξιά σε ένα σπίτι 300 τ.μ. ή 30 τ.μ. είναι ακριβώς η ίδια.    Ελπίζω μια μέρα να συνειδητοποιήσεις, ότι η εσωτερική σου ευτυχία δεν προέρχεται από τα υλικά πράγματα στον κόσμο.    Δεν έχει σημασία, αν ταξιδεύεις σε πρώτη ή οικονομική θέση, σε περίπτωση δυστυχήματος και στις δυο περιπτώσεις θα βγεις από το αεροπλάνο μόνο με τη βοήθεια άλλων....  

Τά Σκόπια μᾶς ζητοῦν πινακίδες πρός «Βόρειο Μακεδονία»


Καί σχολεῖο «μακεδονικῆς» στήν Ἔδεσσα – Βέτο ἀπό τόν κ. Τζιτζικώστα

ΘΕΜΑ χρόνου ἦταν νά ζητήσουν οἱ Σκοπιανοί ἀλλαγές ἀπό τήν Ἑλλάδα ὡς πρός τήν νέα ὀνομασία τῆς χώρας τους. Τήν ὥρα πού ὁ ἡγέτης τῆς ἀξιωματικῆς Ἀντιπολιτεύσεως τῆς γείτονος Κρίστιαν Μιτσκόσκυ εὐθαρσῶς δηλώνει ὅτι σέ περίπτωση πού ἀναλάβει τήν ἐξουσία θά ἀκυρώσει τήν Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν, οἱ Σκοπιανοί ἀπαιτοῦν τώρα νά ἀλλάξουμε τίς πινακίδες σημάνσεως στούς δρόμους τῆς Βορείου Ἑλλάδος, ὥστε νά ἀναγράφουν τό νέο ὄνομα «Βόρειος Μακεδονία».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΠΡΟΣ: Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Φαξ: 210-8837631 
Κον Προϊστάμενον Εισαγγελίας Πλημμελειoδικών Αθηνών
Φαξ: 210- 8837631 
ΚΟΙΝ.: 1.- Κον Προϊστάμενον Εισαγγελίας Αρείου Πάγου. Πρωτ/λον
Φαξ: 210 -6411523 
2.- Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
Φαξ: 210 -8841529 
3. - Ένωση Εισαγγελέων
Φαξ: 210 -8254211