Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

ΑΦΗΣΕ ΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ Σ΄ΑΓΑΠΗΣΩ ΜΑΜΑ


Πρώτος μήνας
Γεια σου μαμά, εδώ είμαι μέσα σου, η καρδιά μου άρχισε να χτυπάει με την δική σου και είναι ένα υπέροχο πράγμα, είναι ένα νανούρισμα για μένα.
Δεύτερος μήνας
Γεια σου μανούλα είμαι ακόμα μικρό αλλά σε νιώθω, ακούω τη φωνή σου, αυτή του μπαμπά και των παππούδων, πόσο με κάνει ευτυχισμένο, συγγνώμη αν μερικές φορές σε κάνω να νιώθεις αδύναμη, δεν θα το ήθελα αλλά μεγαλώνω.

Εκθεση της Γερμανικής Βουλής: Παράνομο το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης

 Σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο το μνημόνιο μπορεί να τεθεί σε ισχύ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, εκφράζει η Νομική Υπηρεσία της Γερμανικής Βουλής. Σε γνωμάτευση της Υπηρεσίας σημειώνεται ότι επίσης ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο παραβιάζει το αναγνωρισμένο εθιμικό δίκαιο των ελληνικών νησιών με το να «αρνείται» την ελληνική ΑΟΖ νοτιοανατολικά της Κρήτης και να δημιουργεί (αντιποιείται) μια δική της ενιαία ΑΟΖ μέχρι τις ακτές της Κρήτης και της Ρόδου. 

Ωραιότατα Μοναστήρια της Ελλάδας!...


Η Ελλάδα είναι διάσπαρτη από όμορφα μοναστήρια. Υπάρχουν συνολικά 230 μοναστήρια σε ολόκληρη την επικράτεια, άρρηκτα δεμένα με την ελληνική φύση και ιστορία.
Κάποια από αυτά βρίσκονται σκαρφαλωμένα σε απόκρημνους βράχους, κάποια αιωρούνται πάνω από γκρεμούς και άλλα ορθώνουν το ανάστημα τους σε ανεμοδαρμένες πλαγιές και σε καταπράσινες πεδιάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ!!




Γράφει η Αθηνά Κατσαφάδου -

Ο πρωθυπουργός κύριος Μητσοτάκηςαποφάσισε να προτείνει ως πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την πρόεδρο τουΣυμβουλίου Επικρατείας κυρία Σακελλαροπούλου. Τα ονόματα πού ακούγονταν ήταν αρκετά ενώ η μέγιστη πλειοψηφία των οποίων χρεώνεται στο γνωστό πολιτικό νεφέλωμα της κεντροαριστεράς. Από κανένα άλλο πολιτικό χώρο.

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

ΙΡΑΝ

Στροφή Τεχεράνης; Κλάδος ελαίας Ιράν προς Σαουδική Αραβία...
Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία πρέπει να συνεργασθούν για να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους, δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του Ιράν Χασάν Ροχανί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
«Οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και την γείτονά της Σαουδική Αραβία δεν πρέπει να γίνουν όπως η σχέση ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις Ηνωμένες Πολιτείες...η Τεχεράνη και το Ριάντ πρέπει να συνεργασθούν για να επιλύσουν τα προβλήματά τους», δήλωσε ο Μαχμούντ Βαέζι. Επί δεκαετίες, οι δύο περιφερειακοί αντίπαλοι συγκρούονται σε σειρά περιφερειακών συρράξεων στην Μέση Ανατολή, από την Συρία μέχρι την Υεμένη.

«Πρόεδρος» σε πρωθυπουργοκεντρική, ολιγαρχική δημοκρατία

Γιώργος Ρωμανός


Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής


 Η βαρύτατα ασθενής Γ΄ ελληνική «Δημοκρατία» είναι ουσιαστικά και τυπικά ολιγαρχική και απολύτως πρωθυπουργοκεντρική. Ο πρωθυπουργός, ως μοναδικός πόλος εξουσίας, επιλέγει τους ανώτατους δικαστικούς, καταργώντας στην πράξη των «Διαχωρισμό των εξουσιών», δηλαδή το θεμέλιο της Δημοκρατίας. Ακόμη, επιλέγει τους πάντες στην κρατική μηχανή, μέχρι και «Πρόεδρο Δημοκρατίας» της αρεσκείας του τον οποίο επιβάλλει μέσω συναλλαγών με τις λοιπές «δημοκρατικές δυνάμεις».
Η ολιγαρχική φύση αυτής της «Δημοκρατίας» αποδεικνύεται και από την ιστορικά συνεχή εναλλαγή στην εξουσία τριών πολιτικών δυναστειών οι οποίες όταν διαφωνούν προκρίνουν, κοινή συναινέσει, έναν «αντιπρόσωπό» τους σαν πρωθυπουργό, έστω και αγράμματο, μέχρι να ξαναμοιραστούν την εξουσία.

Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1821


Μετά ένα έτος, τον Μάρτιο 2021, η Ελλάδα θα γιορτάσει τα 200 χρóνια απó την κήρυξη της Εθνεγερσίας το 1821. ́Εξη αλληλοδιάδοχα άρθρα, αφιερωμένα στον Ιερó Αγώνα θα διαβιβασθούν σύντομα στους αποδέκτες σε μια ενιαία δέσμη. Η διαδρομή του και η πίστη Γένους έως το 1821 και απó το 1821 έως τώρα συναρπάζει. Διδάσκει. 
«Ανάστησε, Θεέ μου, ένα Μακεδóνα Αλέξανδρο». Εκ βαθέων ευχέτης στο έρεβος της δουλείας του Γένους μαρτυρείται πριν το 1821 ο Ιωάννης Πρίγκος, έμπορος στο Άμστερνταμ εκ Πηλίου. Η ευχή του είναι αποκαλυπτική. Στις έξη μονάχα λέξεις της φωτίζονται τρεις κεντρικοί κινητήριοι άξονες της Εθνικής Παλιγγενεσίας: 
1ον Η πίστη στον Θεó κινεί óρη. Και πράγματι η πίστη των Ελλήνων εκίνησε óρη. Νίκησε μιαν αχανή Αυτοκρατορία, αντέστρεψε την τóτε διεθνή Νέα Τάξη της Ιεράς Συμμαχίας και ανέτρεψε ισχυρóτατες ισορροπίες της γεωπολιτικής. 

Διαχείριση της κρίσης


 H κατάσταση  με  την Τουρκία   έχει τόσο  οξυνθεί,  ώστε  ένα ατύχημα  ή μια  σκόπιμη ενέργεια  των  άσπονδων φίλων μας , θα μας οδηγήσει  άμεσα  σε  πολεμική  διένεξη με  άγνωστα  αποτελέσματα. Αλλά  όπως και  να έχει , ένας  πόλεμος,  είναι  πόλεμος,  με  πικρές   και λίαν δυσάρεστες επιπτώσεις.

Οι Τούρκοι πρωταγωνιστές , Ερντογάν ,  Τσαβούσογλου  και Ακάρ,  είπαν   κι  άφησαν  αρκετές  φορές  να εννοηθεί ότι  αυτοί επιδιώκουν μια συνεκμετάλλευση   των  θαλασσίων  πόρων  της  ανατολικής  Μεσογείου  με  εμάς.

Στην Τουρκία η Μέρκελ μετά το «χαστούκι» για την παράνομη συμφωνία από τη γερμανική βουλή

Το Βερολίνο σε 18 σελίδες παρουσιάζει τις προβληματικές διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ - Με βέτο για τη Λιβύη απείλησε ξανά ο Μητσοτάκης - Ηχηρές απαντήσεις της Αθήνας στις προκλήσεις Ακάρ-Τσαβούσογλου

Η καλύτερη απάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήρθε από την Επιστημονική Υπηρεσία της γερμανικής Βουλής, η γνωμάτευση της οποίας είναι κόλαφος για τους επεκτατικούς ισχυρισμούς του.