Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

«Και τι θέλετε, να κάνουμε πόλεμο;»-Δημοσκοπήσεις και απόψεις χειραγώγησης


Γράφει ο Δημήτρης Αποστολόπουλος
Ένα ερώτημα παλιό, ένα κατ’ ουσία δίλημμα, στο οποίο ενδέχεται να κληθούμε να απαντήσουμε, οσονούπω. Τι θα κάνουμε, έναντι της Τουρκίας, αν ο κόμπος φτάσει στο χτένι; Αφού λοιπόνοι άθλιοι των Αθηνών (πολιτικές και άλλες ελίτσυνεπικουρούμενεςαπό τα κεντρικά ΜΜΕ, δηλαδή τα μέσα παρά-πληροφόρησης), βάλθηκαν να διαμορφώσουν κλίμα, ας κάνουν μια νέα δημοσκόπηση, με αυτό το ερώτημα. Θα είναι εξίσου ανέντιμο, όσο και τα προηγούμενα, τα οποία είχαν να κάνουν με την προσφυγή στη Χάγη και άλλες πιθανές επιλογές. Πρώτα απ’ όλα, ανέντιμοι και ως εκ τούτου, δόλιοι και επικίνδυνοι, προετοιμάζουν την κοινή γνώμη, να καταπιεί το «χρυσό χάπι», για ακόμα μια φορά.

Σεισμός στην Τουρκία: Η Ελλάδα να θέσει θέμα για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού

Είναι βέβαιο ότι η κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας, θα προκαλέσει κάποια στιγμή μεγάλο θέμα σ’ όλη τη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Αν στη Τουρκία θέλουν να πάρουν αυτό το ρίσκο, είναι αδιάφορο. Το καθεστώς Ερντογάν μπορεί να μην ενδιαφέρεται για του Τούρκους, αλλά δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των πολιτών των χωρών της περιοχής. Στις οποίες συμπεριλαμβάνεται Η Ελλάδα.

Αυθεντικό video απ' την καταστροφή τής Σμύρνης το 1922!
Το έστειλε ο Γιάννης Κόντης

Υποστηρικτές Xαφτάρ: «Αδελφοί μας Έλληνες, η Κυρήνη, το κοινό παρελθόν και μέλλον».          Ένα βίντεο αφιερωμένο στους Έλληνες, για τους κοινούς δεσμούς του παρελθόντος που θα τους ενώνουν και στο μέλλον με τους Λiβους, έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Τετάρτης ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ στην Ελλάδα.
        Το βίντεο έχει ως θέμα την Κυρήνη, που ήταν αποικία των αρχαίων Ελλήνων στη Λιβύη.    
       «Στους Έλληνες αδελφούς αφιερώνουμε την πόλη της Κυρήνης στη Λιβύη το κοινό μας παρελθόν και το κοινό ένδοξο μέλλον μας» σημειώνεται χαρακτηριστικά.   

ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΙΣ 15-1-1950


Στις 15/01/1950 διεξάγεται το θρυλικό ενωτικό δημοψήφισμα στην Κύπρο, με το οποίο το 95,7% του κυπριακού λαού εξέφρασε την μεγάλη του επιθυμία για Ένωση της νήσου μετά της μητρός Ελλάδος.
Ολόκληρη η Κύπρος στολίστηκε στα γαλανόλευκα. Ελληνικές σημαίες αναρτήθηκαν σε κάθε σπίτι και εκκλησία. Στις εκκλησιές έγιναν πανηγυρικές λειτουργίες με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου, των Μητροπολιτών και όλου του Ιερατείου. Στις εκκλησιές αναπέμφθηκε δέηση υπέρ της ευόδωσης του αγώνα των Κυπρίων για την Ενωση και στη συνέχεια ένας ένας οι Κύπριοι, άνδρες και γυναίκες, προσυπέγραψαν τα ενωτικά έγγραφα.

Προς Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου…


Ο αρχηγός της Τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατά τακτά χρονικά διαστήματα κάνει δηλώσεις σχετικές με Ελληνικά νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου, ισχυριζόμενος πως «ανήκουν στην Τουρκία».
Σε κάθε δήλωση υπάρχει μια σκόπιμη σύγχυση όσον αφορά τον αριθμό τους. Άλλοτε «18 νησιά είναι υπό κατάληψη από τους Έλληνες στρατιώτες» (Haberturk / Δεκέμβριος 2017), άλλοτε «156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και η στρατιωτικοποίηση τους δεν είναι σωστή» (Εφημερίδα Sozcu /Μάρτιος 2018) και άλλοτε αναρωτιέται «Γιατί η κυβέρνηση δεν βγάζει άχνα για τα 16 κατεχόμενα νησιά του Αιγαίου» (ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, Ιούνιος 2019).