Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ


«Ποιά και πóσο μεγάλη τιμή πρέπει να αξιωθούν οι Μακεδóνες, που τον περισσóτερο χρóνο της ζωής τους δεν παύουν να πολεμούν τους βαρβάρους για την ασφάλεια των Ελλήνων. Γιατί ανέκαθεν και πάντοτε θα βρίσκονταν σε μεγάλους κινδύνους η Ελλάδα, αν δεν είχαμε προμαχώνα τους Μακεδóνες», έγραφε τον 3ο π.Χ. αιώνα ο ιστορικóς Πολύβιος. Μετά δυο χιλιάδες χρóνια οι Μακεδóνες τον επιβεβαίωσαν. Στην Εθνεγερσία του ’21 ανέκοψαν με τα στήθη τους τις δύο αλλεπάλληλες στρατιές που ο Σουλτάνος έπεμψε απó την Ανατολή κατά της Ρούμελης και του Μοριά.

Ο Ερντογάν προσεγγίζει και την Αλγερία και ζητά “ειρηνική λύση” στη Λιβύη


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανέλαβε σήμερα ότι η κρίση στη Λιβύη δεν είναι δυνατόν να επιλυθεί με «στρατιωτικά μέσα», μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Αλγερινό ομόλογό του, η χώρα του οποίου θα ήθελε να αναλάβει τον ρόλο του μεσολαβητή σε αυτή τη σύρραξη.
«Είμαστε σε εντατικές συνομιλίες με τις χώρες της περιοχής και με τους διεθνείς παράγοντες για να εγγυηθούμε την εκεχειρία και να ξαναρχίσει ο πολιτικός διάλογος στη Λιβύη», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Αλγέρι, τον πρώτο σταθμό του στην περιοδεία του σε χώρες της Αφρικής.

“Με το νέο ασφαλιστικό η ΠΑ θα ψάχνει για πιλότους”! Έρχονται μαζικές παραιτήσεις Ιπτάμενων

Κρίση στους Ιπταμένους των Μαχητικών Αεροσκαφών  (Πλήρης απογοήτευση στους ε.α Ιπταμένους )
Γράφει ο Παναγιώτης Δημητριάδης
Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α και μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΑ
Η συνεχής αποχώρηση  Ιπτάμενων  από τα μαχητικά αεροσκάφη  της Πολεμική Αεροπορία, σε αρκετές περιπτώσεις  πριν το όριο συνταξιοδότησης, με προορισμό τις ελκυστικές θέσεις εργασίας στην πολιτική αεροπορία, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα επάνδρωσης στην ικανοποίηση επιχειρησιακών αναγκών.    Παράγοντες όπως οι συνθήκες εργασίας, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων λόγω  της οικονομικής κρίσης, η πτητική δραστηριότητα, το αυξημένο καθημερινό stress με τις ετοιμότητες και τις αερομαχίες πέρα από τα όρια , οι απρόβλεπτες  προοπτικές εξέλιξης στην ιεραρχία, η αναξιοκρατία  κ.α. δημιούργησαν τις  συνθήκες  αποχώρησης, προς ασφαλέστερες και αποδοτικότερες θέσεις εργασίας.

Λιβύη – Συνέντευξη με μισθοφόρο του Ερντογάν: «Ποιός Χάφταρ; Εγώ ήρθα για τα λεφτά…»


Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    
Την κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στους κόλπους των μισθοφόρων που στέλνει ο Ερντογάν στην Λιβύη, τα κίνητρά τους, την γνώμη τους για τον «εχθρό Χάφταρ» αποτυπώνει η δημοσιογράφος Lindsey Snell, στον ιστότοπο investigativejournal.
    Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, όταν ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως θα στείλει άνδρες από τον αυτοαποκαλούμενο «Συριακό Εθνικό Στρατό», επίσης γνωστό ως «υποστηριζόμενο από την Τουρκία ελεύθερο Συριακό Στρατό» (TFSA), στην Λιβύη για να πολεμήσουν στο πλευρό της κυβέρνησης του Σάρατζ, οι φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν στο στρατόπεδο της Συριακής αντιπολίτευσης.

Πρόεδρος Γερμανίας. «Πρέπει να βοηθήσουμε την Τουρκία. Είμαστε σε δύσκολη θέση και την χρειαζόμασθε»


Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Η Μέρκελ βρίσκεται στην Τουρκία και όπως φαίνεται ο Ερντογάν θα παίξει το ισχυρότερο "χαρτί" του για ακόμα μια φορά που δεν είναι άλλο από το προσφυγικό. Και αν κρίνουμε από δηλώσεις ισχυρών ανδρών της Γερμανίας φαίνεται ότι θα το κερδίσει το στοίχημα και πάλι αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την "ευρωπαϊκή αλληλεγγύη" η οποία είναι μόνο για λίγους καθώς βλέπει μια Ευρώπη που θα κάνει τα πάντα απλά για να μην ανοίξει την "κάνουλα" των ροών και κατακλυστούν τα ευρωπαϊκά σαλόνια με λαθρομετανάστες.
    Το πιθανότερο είναι να σταματήσουν όλοι στην Ελλάδα και ο Τούρκος πρόεδρος να απολαμβάνει τα χρηματικά ανταλλάγματα.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α.
 Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΡΕΥΝΑ


Η αντιχριστιανική εχθρότητα «σαρώνει» τη Δυτική Ευρώπη, όπου, κατά τη διάρκεια του 2019, χριστιανικές εκκλησίες και σύμβολα σκόπιμα δέχονταν επιθέσεις καθημερινά.
Το Ινστιτούτο Gatestone ανέλυσε χιλιάδες εκθέσεις εφημερίδων, βιβλία συμβάντων της αστυνομίας, κοινοβουλευτικές έρευνες, αναρτήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εξειδικευμένους ιστοχώρους («μπλογκ») από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία. Η έρευνα δείχνει ότι περίπου 3.000 χριστιανικές εκκλησίες, σχολεία, νεκροταφεία και μνημεία βανδαλίστηκαν, λεηλατήθηκαν ή καταστράφηκαν στην Ευρώπη το 2019 —χρονιά η οποία κοντεύει να γίνει χρονιά ρεκόρ αντιχριστιανικής ιεροσυλίας στην ήπειρο.