Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Στη χώρα του «παν μέτρον άριστον» όχι μόνο έχουμε χάσει το μέτρον, αλλά έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.

Στο βωμό του δήθεν εκδημοκρατισμού της χώρας που ξεκίνησε ο δήθεν δημοκρατικός Ανδρέας Παπανδρέου και η δήθεν δημοκρατική παρέα του και ακολούθησαν και τα άλλα μιμητικά κόμματα, για να μη χάσουν την επαφή με την εξουσία έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα.
Στο βωμό του δήθεν εκπολιτισμού και εξευρωπαϊσμού μιας χώρας που στερείται παιδείας, αγωγής και σεβασμού μεταξύ των ανθρώπων καθόσον ένας φονιάς μπορεί να σκοτώσει όσους θέλει και σε πέντε χρόνια να κυκλοφορεί ελεύθερος για να αυξήσει τον κύκλο των εργασιών του η Χώρα αυτή δεν ενδιαφέρεται για την πλειονότητα των νομοταγών πολιτών της και νομοθετεί πάντα υπερ των κακοποιών και εγκληματιών.

Τα αυτονόητα που είπε ο ΥΕΘΑ για τα ελληνοτουρκικά και τα “παζάρια” για το Καστελόριζο!


Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, είπε προχθές από τη Κοζάνη όπου βρέθηκε το αυτονόητο: αν η Τουρκία προχωρήσει σε ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων θα αντιμετωπιστεί και στρατιωτικά. Αυτή είναι η δουλειά των ΕΔ, γι΄ αυτό τις έχουμε και ο ΥΕΘΑ δεν είπε κάτι αφύσικο.
Αφύσικος είναι ο τρόπος που το αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ. Η έκπληξη στο αυτονόητο δείχνει ότι κάποιοι δεν είναι ή δεν θέλουν να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Σαν να θέλουν να πιστέψουν ότι κάποια “δύναμη” θα αποτρέψει τα χειρότερα. Δεν υπάρχουν τέτοιες δυνάμεις…

Για “Ιδρώτα, αίμα, και επιβολή της θέλησης του Έθνους στις θάλασσες” μίλησε ο νέος Αρχηγός Στόλου Π.Λυμπέρης


Ένας Λυμπέρης Αρχηγός Στόλου, λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν 24 χρόνια από τα Ίμια. Ο Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, υιός του Ναυάρχου Χρήστου Λυμπέρη, ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντα του σήμερα και στην πρώτη του ημερήσια διαταγή ήταν σαφής!
“Ο Στόλος υπάρχει, στελεχώνεται, συντηρείται και εξοπλίζεται, εκπαιδεύεται
και επιχειρεί ώστε να προβάλει και επιβάλει την βούληση του έθνους. Με αφετηρία
την ικανότητα ανάπτυξης και εφαρμογής αποτελεσματικής ναυτικής ισχύος, παρέχει
επιλογές δράσης προς επίτευξη πολιτικών στόχων μέσω της ανατεθείσας αποστολής.

Γιατί η σύγχρονη Ελλάδα δεν παράγει εθνικούς ηγέτες και αντίστοιχες πολιτικές


Αντιμετωπίζοντας το τελευταίο διάστημα έναν ολοένα και πιο επιθετικό Ερντογάν, έχει σημασία να γνωρίζουμε ποια είναι η σχέση μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής στην Ελλάδα. Όπως επίσης και ποιον ρόλο στο πλαίσιο αυτό επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους οι εγχώριοι ηγήτορες. Στην Ελλάδα η σχέση κοινωνίας και πολιτικής, δηλαδή το πολιτικό σύστημα, ήταν σταθερά αποκομμένο από την κοινωνική συλλογικότητα. Και ήταν επίσης εχθρικό προς οποιαδήποτε πολιτισμική αναφορά και ιστορικότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Γερμανικό ινστιτούτο: «Ελλάδα-Κύπρος να μοιραστούν τους υδρογονάνθρακες με την Τουρκία»


Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος

        Το Βερολίνο δεν είναι υπέρ των ελληνικών θέσεων στην Α.Μεσόγειο και υποστηρίζει παρασκηνιακά την Τουρκία και τον Ερντογάν, όπως αποκαλύπτει ουσιαστικά γερμανικό ινστιτούτο με έδρα την Βόννη. Η γερμανική κυβέρνηση όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν είναι σαφώς υπέρ των ελληνικών θέσεων στην Α. Μεσόγειο και υποστηρίζει παρασκηνιακά την Τουρκία και τον Ερντογάν, όπως μας αποκαλύπτει ουσιαστικά γερμανικό ινστιτούτο με έδρα την Βόννη.

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΠ-ΜΟΛΟΤΟΦ* ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.

Όντως... αγνώριστη!!!


Σε μια κρίση μεγαλομανίας ο πρωθυπουργός παρομοίασε τον εαυτό του με τον Βενιζέλο, ενώ παράλληλα παραφράζοντας τη φράση του «θα σπρώξωμεν την Ελλάδα εις τον δρόμον της προόδου. Και θα την καταστήσωμεν αγνώριστον» τόνισε ότι αποτελεί «χρέος να κάνουμε τη “χώρα αγνώριστη” σε σχέση με το αρνητικό παρελθόν. Χρέος που αναλάβαμε και θα δικαιώσουμε».
Κατ΄ αρχήν προτού προχωρήσει σε αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο ας συντονίσει πρώτα τους υπουργούς ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ, οι οποίοι μέσω των αντιφατικών δηλώσεών τους προκαλούν θυμηδία.

Πως ακυρώνοντας τη πολιτική Καραμανλή με τους αγωγούς ανοιξαμε το δρόμο στον Ερντογάν


Του Μανώλη Κοττάκη
Τον Ιούνιο τοῦ 2007 ὁ τότε Πρωθυπουργός τῆς Ἑλλάδος Κώστας Καραμανλῆς συναντήθηκε μέ τόν Ρῶσσο Πρόεδρο Βλαντιμήρ Πούτιν στήν Κωνσταντινούπολη (στό περιθώριο τῆς Συνόδου τοῦ Ὀργανισμοῦ γιά τήν Παρευξείνιο Συνεργασία) καί ἀνεκοίνωσαν τήν πρόθεσή τους γιά τήν κατασκευή τοῦ ἀγωγοῦ φυσικοῦ ἀερίου South Stream, ὁ ὁποῖος θά διήρχετο ἀπό τήν ἑλληνική ἐπικράτεια καί μέσω Ἰταλίας θά κατέληγε σέ τερματικό σταθμό στήν Αὐστρία.