Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ερντογάν: Άμεση επίλυση της κρίσεως με παραμονή του Σάρατζ στην εξουσία. Αλλοιώς χάος στη Μεσόγειο


Απειλές άνευ προηγουμένου εκστόμισε ο Ρ.Τ.Ερντογάν την ώρα που υποδεχόταν την Άνγκελα Μέρκελ στην Τουρκία καθώς απηύθυνε προειδοποίηση για επέκταση του «λιβυκού χάους» στην Μεσόγειο, εάν δεν επέλθει «λύση» εννοώντας την παραμονή του φιλότουρκου Σάρατζ στην εξουσία. Αναφέρθηκε μάλιστα και ενίσχυση των τρομοκρατικών οργανώσεων εάν συνεχιστεί η λιβυκή σύγκρουση. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως ο νέος επικεφαλής του ISIS είναι Τουρκμένος, δηλαδή εθνικά Τούρκος...
«Το χάος που κυριαρχεί στην Λιβύη κινδυνεύει να έχει συνέπειες σε ολόκληρη την Μεσόγειο, εάν δεν επιβληθεί ηρεμία το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Ερντογάν εγκανιάζοντας το νέο γερμανοτουρκικό πανεπιστήμιο στην Κωνσταντινούπολη μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανία ξυπνάει εφιάλτες...

Του Κώστα Στούπα
   
 Πριν λίγες μέρες ένας από τους σημαντικότερους αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, o Τσαγατάι Ερτζιγιές, διπλωμάτης και πολιτικός διευθυντής του υπουργείου, ανάρτησε στο Twitter το εξής κείμενο αναφερόμενος στο Καστελόριζο: «Το να πιστεύεις ότι ένα μικρό νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία και 570 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσια ζώνη 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι γελοίο».    

Οι βαριές ευθύνες των Ιεραρχών!Νίκος Ταμουρίδης  Αντγος (ε.α) - Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ

ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Ν.Ι.Μέρτζος

28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008 ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ


28 Ιανουαρίου 2008 εκοιμήθη ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Εάν ζούσε σήμερα, η χώρα μας θα ήταν διαφορετική.
Στην ομιλία του για την αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες, ήταν τόσο προφητικός στα λόγια του. Σημερα τόσα χρονια μετα το θάνατο του, επαληθεύεται.
Μακάρι να ήταν εν ζωή ο μακαριστός.Τελικά ήταν χαρισματικός και ηγετικός ποινενάρχης! Σίγουρα θα διαδραμάτιζε πρωτεύοντα ρόλο στα γεγονότα !

Καθηγητής Λυκείου με μισθό 8.770 ευρώYπάρχουν δύο τρόποι για να αμειφθεί κάποιος για τη δουλειά του: Ο ένας είναι να αξιολογηθεί η απόδοσή του. Μεγάλη απόδοση; Πολλά λεφτά και γρήγορη εξέλιξη. Μέτρια; Λίγα λεφτά και στασιμότητα. Μικρή απόδοση; Απόλυση. Ο άλλος είναι να τσουβαλιάσουμε όλους όσους έχουν το ίδιο αντικείμενο εργασίας, καλούς, μέτριους και κακούς. Να ορίσει το κράτος αυθαιρέτως ένα ποσό για την αμοιβή αυτής της συγκεκριμένης ομάδας, αυτό το ποσό να το διαιρέσουμε με τον αριθμό των μελών της ομάδας, κι όλοι να πάρουν τα ίδια. Ποιον τρόπο θεωρείς δικαιότερο;