Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

“Εθνικό μασάζ” για να δεχτούμε έναν “εθνικό συμβιβασμό” στα ελληνοτουρκικά! Θα ΄ναι ήττα!

Ελληνικός Στόλος
Γράφει ο  ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΜΤΣΑΣ
Στην αρχή , ένας υποδόριος φόβος πέρασε μέσα μας, όταν μάθαμε πως οι Τούρκοι απέκτησαν τους περίφημους πυραύλους S 400. Και τι δεν μάθαμε για τις ικανότητες αυτού του όπλου! Το βεληνεκές τους, την ακρίβεια, το ραντάρ, τα πάντα.
Μετά ήλθε η κρυάδα καθώς μάθαμε ότι οι γείτονες θα αγόραζαν τα F 35 και ο φόβος έγινε τρόμος. Αόρατο λέει αυτό το αεροπλάνο στα συστήματα ανίχνευσης, γρήγορο και πολύ καταστροφικό.
Ευτυχώς που μετά από λίγο, η αγορά του ακυρώθηκε και πήγε η ψυχή μας στον τόπο της.

«Πέμπτη Φάλαγγα»…


Γράφει ο Θανάσης Κ.
Μερικές απλές παρατηρήσεις, για κάποιες χονδροειδείς ανοησίες που έχουν ακουστεί στο δημόσιο διάλογο πάνω σε «φλέγοντα» εθνικά ζητήματα:
Θα τα γράψω όσο πιο «ευγενικά» γίνεται.
  • Πρώτον, όποιος θέτει το εξής «ρητορικό ερώτημα»:
Δηλαδή τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία;

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ! ( 2 )

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
 Το έστειλε ο Κώστας Καρασώτος

3. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ


Ν.Ι.Μέρτζος

ΕΠΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ στην ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ


Ο Θάνος Τζήμερος δέχεται σωρρηδόν μηνύσεις από τον (αντ)εθνικό μηνυτή Γ. Δημητρά, κάθως εκφράζει με παρρησία τις απόψεις του για τον ισλαμικό κίνδυνο. Η Εισαγγελία Ρατσιστικής Βίας τον κάλεσε ακόμα μια φορά να δώσει εξηγήσεις για μια ανάρτησή του στο Facebook, απειλώντας, πως αν δεν ανταποκριθεί, θα διατάξει την βίαιη προσαγωγή του. Αντί εξηγήσεων ο Θάνος Τζήμερος απέστειλε στην Εισαγγελία, μιλώντας όπως πάντα έξω από τα δόντια, την παρακάτω επιστολή που θίγει – για πρώτη φορά δημοσίως – ένα μείζον πρόβλημα της Δημοκρατίας: Τη λειτουργία της Δικαιοσύνης με πολιτικά «φίλτρα» και την ανεπάρκεια των δικαστών.

Οι απαντήσεις για την Κλιματική Αλλαγή βρίσκονται στον Ήλιο, όχι στην Γκρέτα
Φώσκολος Αντώνης

Μέχρι σήμερα ακούγαμε και διαβάζαμε για την ανθρωπογενή υπερθέρμανση της Γης (Κλιματική Αλλαγή) που θα οδηγήσει τον πλανήτη σε ανείπωτες καταστροφές. Αυτές οι προβλέψεις που προέρχονται από τους επιστήμονες που εργάζονται στον ΟΗΕ, μια πολιτική οργάνωση, στηρίζονται σε μαθηματικά μοντέλα, τα οποία σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει και σχεδόν κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι οι συντελεστές που χρησιμοποιούνται στις εξισώσεις. Πίστευε και μη ερεύνα! Αυτό το μοντέλο μας έλεγε ότι η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει κατά επτά μέτρα, επειδή θα λιώσουν οι πάγοι στον Βόρειο και Νότιο Πόλο το πολύ μέχρι το 2014.

Κοροναϊός: Τρόποι μετάδοσης, συμπτώματα, προφυλάξεις – Οσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα απειλή


1-Ποιος είναι ο νέος ιός;
Ο νέος ιός που ονομάστηκε 2019-nCoV (2019-new Coronavirus) ανήκει στους κοροναϊούς – έχουν λάβει το όνομά τους επειδή το σχήμα τους μοιάζει με αυτό μιας κορόνας κάτω από το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο. Οι κοροναϊοί αποτελούν μια μεγάλη ομάδα ιών που είναι κοινοί στα ζώα. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορούν να μεταδοθούν από τα ζώα στον άνθρωπο, σύμφωνα με τα Κέντρα για τον Ελεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC). Μαζί με τον νέο ιό που εντοπίστηκε τώρα στην Κίνα, υπάρχουν συνολικά επτά κοροναϊοί που μπορούν να μολύνουν τους ανθρώπους, αναφέρουν τα CDC. Αλλοι άκρως γνωστοί στην ανθρωπότητα ιοί κορόνα ήταν αυτοί που προκάλεσαν τα σύνδρομα SARS και ΜERS, τα οποία στο παρελθόν ήταν υπαίτια για πολλά κρούσματα σε δεκάδες χώρες αλλά και θανάτους.

Ελληνοτουρκικά: “Θα παραδοθούμε αμαχητί με υπερήφανο συμβιβασμό που θα βαφτίσουμε “νίκη”;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Έτοιμοι για “επίλυση ” διαφορών , όχι υποχρεωτικά συμφέρουσα για την πλευρά μας .
Νουθεσίες, δημοσκοπήσεις, “στρώνουν το χαλί ” , παρά τα αντιθέτως λεγόμενα των αρμοδίων μας.
Οι δε “φωνές της λογικής ” στις επάλξεις αναφέρουν : ” μα τι θέλετε, πόλεμο ;”
Όχι, θέλουμε να παραδοθούμε αμαχητί με υπερήφανο συμβιβασμό που θα παρουσιαστεί  ως ” νίκη” , όπως “νικήσαμε στην ΕΕ με τα μνημόνια ” , όπως “νικήσαμε στο Μακεδονικό ” , ενώ έρχονται ” νίκες σε Αιγαίο, Θράκη, Κύπρο , μεταναστευτικό κ.ά “.
Μας διαφεύγει όμως το ιστορικό διαχρονικό γεγονός πως ο Γείτονας όταν πάρει ένα, θέλει δύο και μετά τρία , τέσσερα ….. χωρίς όριο.

Γιατί η Μέρκελ τρέμει τον Ερντογάν


Σε συζήτηση με κορυφαίο στέλεχος γερμανικού επιχειρηματικού κολοσσού, όπου εξέφρασα την οργή μας για την αγνόηση της Ελλάδας στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη, άκουσα έκπληκτος να με πληροφορεί: «Δεν είναι τόσο ο φόβος για ένα εκ Τουρκίας κύμα μεταναστών που διακατέχει την κυρία Μέρκελ. Η Ελλάδα ευτυχώς για εμάς έχει αποδεχθεί το κλείσιμο των προς Βορράν συνόρων της εξαναγκαζόμενη έτσι σε υποχρεωτική φιλοξενία τους. Η κυρία Μέρκελ τρέμει τους Τούρκους της Γερμανίας. Ηδη αυτοί ανέρχονται σε σχεδόν 4 εκατομμύρια, είναι πολιτογραφημένοι Γερμανοί, τα 2 εκατομμύρια από αυτούς ψηφίζουν, και στην πλειονότητά τους είναι οπαδοί του Ερντογάν. Συνεπώς είναι καθοριστικός ο ρόλος τους στο εκλογικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και η καγκελάριος έχει καταστεί πειθήνιο όργανο του Ερντογάν».