Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Εξαιρετική ομιλία του ΠτΔ για την τεχνητή νοημοσύνη, ενθουσίασε ακόμα και τους κορυφαίους επιστήμονες που την παρακολούθησαν.


ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ 7ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ «HUMAN BRAIN PROJECT SUMMIT»
Αθήνα, 3.2.2020
Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας, προκειμένου να κηρύξω την έναρξη του 7ου συνεδρίου, “Human Brain Project Summit”,  που αφορά την ανάπτυξη τεχνολογιών πληροφορικής για την κατανόηση της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου. Είναι, μάλιστα, εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι  διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία, Human BrainProject (HBP), η οποία βρίσκεται στο δεύτερο ήμισυ της προγραμματισμένης δεκαετούς διάρκειάς της και της οποίας η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, αποτελώντας μία από τις δύο μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί ποτέ σ’ ερευνητική προσπάθεια στην Ευρώπη.

Εάν δεν έχανε η Ελλάδα στα Ίμια η Τουρκία δεν θα μπορούσε σήμερα να απειλεί την εθνική κυριαρχία


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
«Σήμερα είναι η 24η επέτειος των Ιμίων», έλεγε την περασμένη Παρασκευή η τηλεοπτική παρουσιάστρια, που εκείνη τη μαύρη μέρα, όταν η Τουρκία, με αποδοχή της Ελλάδας, «γκρίζαρε» το Αιγαίο, θα ήταν -δεν ήταν- 10 χρόνων.
Άρα δεν έζησε τα γεγονότα, και όπως όλοι οι νέοι δεν έμαθαν ποτέ την αλήθεια, διότι το πολιτικό σύστημα και η αθηναϊκή ελίτ, παρουσιάζει την πραγματικότητα με απίστευτες αναλήθειες.