Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

ΣΟΚ στην Άγκυρα: Η αμερικανική Βουλή κάλεσε την κυβέρνηση που υποστηρίζει ο Χαφτάρ στην Ουάσιγκτον


Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων φέρεται να κάλεσε τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Αμπντουλάχ αλ Θάνι και τον υπουργό Εξωτερικών, Αμπντούλ Χάντι αλ Χαουαΐτζ, που υποστηρίζονται από τη λιβυκή Βουλή των Αντιπροσώπων και τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να ακούσει την άποψή τους για την επίλυση της λιβυκής κρίσης.
Αυτό υποστηρίζει με ανάρτηση στο Twitter ο ανεπίσημος λογαριασμός που πρόσκειται στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA).

“Εκσυγχρονισμός F-16 και αγορά F-35 από την Ελλάδα; Τι σημαίνει αυτό για την Τουρκία”;Ανάλυση στην ιστοσελίδα Ahval, την οποία υπογράφει ο Paul Iddon, ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών F-16 και το ενδεχόμενο απόκτησης F-35 από την Ελλάδα. Ο αρθρογράφος έχει απυεθυνθεί σε ειδικούς, οι οποίοι αναλύουν τι θα μπορούσε να σημαίνει ο συνδυασμός αυτών των δύο προγραμμάτων για την Τουρκία.
Ο Levent Özgül, ένας αναλυτής αμυντικών θεμάτων για την Blue Melange Consultancy, δήλωσε ότι η αγορά των F-35s “θα είναι ορόσημο για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (HAF)”. Προσθέτει όμως ότι

Από το “δεν θα σκοτωθούμε για δυο βράχια των Ιμίων”, στο κατοικημένο Καστελόριζο σε 24 χρόνια…


Είναι συγκλονιστική η άνεση με την οποία γίνεται δημόσια κουβέντα για το αν, πως και πόσο θα χάσουμε το Καστελόριζο! Για την ακρίβεια την επήρεια που θα ΄χουμε στο δικός μας νησί! Το συνειδητοποιήσαμε ακούγοντας στο ραδιόφωνο, δημοσιογράφους να κάνουν τη σχετική συζήτηση, με τη λογική του “τι να κάνουμε, πρέπει να ΄μαστέ ρεαλιστές” και άλλα τέτοια σχετικά! Τα οποία μέχρι πρόσφατα όσοι τα σκέφτονταν δεν τολμούσαν να τα εκστομίσουν εκτός του πολύ, πολύ στενού και έμπιστου κύκλου τους…

ΑΡΜΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ


H ώρα των βλαχοφώνων Μεγάλων Εθνικών Ευεργετών εσήμανε αμέσως μóλις ιδρύθηκε το πρώτο ελεύθερο Κράτος των Ελλήνων στο οποίο το 1830 ο Γεώργιος Σ. Σίνας, γενάρχης των ομωνύμων Μεγάλων Εθνικών Ευεργετών απó τη Μοσχóπολη, απέστειλε την πλουσιοπάροχη βοήθεια των Βλάχων της Βιέννης για τα ορφανά του Αγώνα. Είναι η πρώτη συνεισφορά Ελλήνων στο νέο Κράτος. Και στις 16 Μαΐου 1830 ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας έγραφε στον Σίνα: 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ


Απευθυνóμενος το 1797 σε óλους τους συνοίκους Λαούς της Βαλκανικής αλλά συνάμα και της καθ’ ημάς Ανατολής, ο Ρήγας Βελεστινλής πρóτεινε μια κοινή συνταγματική Ελληνική Δημοκρατία, με απέραντη ευρυχωρία και ανεξιθρησκεία, óπου óλοι οι Λαοί, διατηρώντας την ιδιοπροσωπεία τους, θα αυτοκυβερνώνται δημοκρατικά με θεμέλιο τα ανθρώπινα δικαιώματα και Βαζιληά ηον Νόμον ψηφισμένον απó óλους τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, σε πλήρη ισοπολιτεία και ελευθερία. 

Σε πρόωρες εκλογές ή Οικουμενική οδηγεί η κυβερνητική ατολμία εντός και εκτός της χώρας


Δεν μπορούν να υπάρξουν επενδύσεις, μπίζνες και ανάπτυξη σε ένα κράτος που δεν μπορεί να προστατέψει τα σύνορά του!


εν μπορούν να υπάρξουν επενδύσεις, μπίζνες και ανάπτυξη σε ένα κράτος που δεν μπορεί να προστατέψει τα σύνορά του. Σε ένα κράτος στο οποίο διαχρονικά η πολιτική ηγεσία ευνουχίζει τη στρατιωτική.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ: Υπό διωγμό πιλότοι, ΟΥΚ και καταδρομείς!


ΝΑΡΚΗ στα θεμέλια του στρατεύματος το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Τη στιγμή που η ένταση με την Τουρκία κλιμακώνεται, η μάχιμη ελίτ των Ενόπλων Δυνάμεων δέχεται πισώπλατη μαχαιριά στο Συνταξιοδοτικό

Σημαντικές μειώσεις σε όσους έχουν πολλά χρόνια υπηρεσίας!
Κίνδυνος να αποψιλωθεί η άμυνα της χώρας από έμπειρα στελέχη
Επανερχόμαστε στις μαύρες εποχές του Παγκάλου και του Βενιζέλου όπου ακόμα και οι ήρωες των αιθέρων αποκαλούντο «αντιπαραγωγικοί«!

Μάζης – Συρίγος είπαν τον καλύτερο τρόπο για να μπει φρένο στις ροές.Την στιγμή που δεις βάρκα να φεύγει απο την Τουρκία, σπεύδεις για «διάσωση» αφού ενημερώσεις την Τουρκία πως θα επιχειρήσεις στα χωρικά της ύδατα.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθουν τρέχοντας να αναλάβουν!

ΟΙ ΑΘΕΑΤΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.

Του Βενιαμίν Καρακωστάνογλου*
Την ώρα που η Τουρκική προκλητικότητα έχει φτάσει στο Ζενίθ,  αποτελώντας μία άμεση και μη αποκρυπτόμενη εχθρική και επεκτατική απειλή κατά της Ελλάδος, με την ανοχή του ΝΑΤΟ η ημίμετρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανώδυνες δηλώσεις από πλευράς ΗΠΑ, είναι απαραίτητο να δώσουμε μερικές σύντομες και σαφείς απαντήσεις στους ανυπόστατους και νόμω αβάσιμος τουρκικούς ισχυρισμούς.