Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Το "δόγμα Νίξον" και γιατί η Ελλάδα έγινε αναλώσιμο κράτος

 Το 1989-90 κατεδαφίστηκε η εφάμιλλης ισχύος με τις ΗΠΑ, Σοβιετική Ένωση. Το αναμενόμενο αποτέλεσμα ήταν μεγάλα κενά ισχύος στις περιφερειακές ζώνες, μεγάλες ανακατανομές ισχύος και επί τρεις δεκαετίες τώρα όργιο ηγεμονικής διαπάλης. Όσον αφορά τις ΗΠΑ κύριος στρατηγικός σκοπός ήταν η όσο το δυνατό μεγαλύτερη γεωπολιτική διείσδυση μέσα στα κενά ισχύος που δημιουργήθηκαν πριν η Ρωσία ανασυνταχθεί και πριν το αναδυόμενο πολυπολικό σύστημα ωριμάσει.

Προώθηση: [IHA-Professors & PhDs] ΕΛΙΑΜΕΠ

        Προς: Professors-PhDs@googlegroups.com

Αγαπητέ Capten όλοι αυτοί που προσκαλούνται σαν ομιλητές θα έπρεπε να βρίσκονται στα πιο βαθιά κελιά του Κορυδαλλού αντί να προσκαλούνται σε ομιλίες. Όλοι αυτοί με τον πολιτικό τους ερασιτεχνισμό (για να μην χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση) οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή. Και όχι απλά στην καταστροφή αλλά την έφεραν σε τέτοια κατάσταση ώστε να γίνεται έρμαιο εκβιασμών από την Γερμανία, αλλά και να προβαίνει σε ενέργειες ασύμφορες για το έθνος.

Η σχοινοβασία του Ερντογάν και το δίλημμα των Ελλήνων


8 Φεβρουαρίου 2020

Ο Ερντογάν είναι αιχμάλωτος της Ρωσίας και των ΗΠΑ, ελέγχουν τις κινήσεις του. Παρ’ όλα αυτά η πλειοψηφία (δημοσκοπήσεις) στην Ελλάδα αγωνιά αν θα μας επιτεθεί η Τουρκία. Το κλίμα ανασφάλειας δεν οφείλεται μόνο στην υποτιθέμενη ισχύ της Τουρκίας έναντι της --εξίσου υποτιθέμενης-- δικής μας αδυναμίας. Ανασφάλεια με Κωνσταντίνο Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου δεν υπήρχε, την εγκατέστησε ο Σημίτης.

Η αντίληψη της κ. Γ. Αγγελοπούλου και της κυβέρνησης, όπως εκφράζεται με το σήμα που επέλεξε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821:


«Είναι θέλημα Θεού. Είναι κοντά μας και βοηθάει, γιατί πολεμάμε για την πίστι μας, για την πατρίδα μας, για τους γέρους γονιούς, για τα αδύνατα παιδιά μας, για την ζωή μας, την λευτεριά μας…Και όταν ο δίκαιος Θεός μας βοηθάει ποιος εχθρός ημπορεί να μας κάνει καλά…;».
(Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)

Μεταναστευτικό: Σήμερα Λέσβος, Χίος, Σάμος και Λέρος… Αύριο όλη η Ελλάδα;


Τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν εχθές, με τα σοβαρά επεισόδια τα οποία έκαναν μετανάστες στη Λέσβο, αλλά και στη Λέρο, με τις καταγγελίες για… πλιάτσικο στο νοσοκομείο της Λέρου από διαμένοντες σε παρακείμενο χοτ σποτ, αποτελούν μια πολύ ξεκάθαρη προειδοποίηση για το μέλλον όλης της χώρας. Εάν η ελληνική πολιτεία δεν σπεύσει και δεν αλλάξει γραμμή πλεύσης 180 μοιρών για το ζήτημα κλείνοντας τα σύνορα προκειμένου να σταματήσει η ανεξέλεγκτη μετανάστευση, τα περιστατικά που επικρατούν στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου θα μεταβληθούν σε πανελλαδική κανονικότητα”, αναφέρει το “Κίνημα Άρδην”.

Η Ελλάδα στις … «κλούβες»

Την περίοδο της Κατοχής, οι Γερμανοί, τα ναζιστικά κτήνη, σατανικά ευρηματικοί στα μαρτύρια και τους βασανισμούς, για να αποφεύγουν και να αποτρέπουν τις δολιοφθορές – όπως στον Γοργοπόταμο – στα τρένα που μετέφεραν πολεμοφόδια, εφηύραν το εξής απάνθρωπο και εγκληματικό επινόημα.  Έβαζαν μπροστά από την μηχανή του τρένου μια κλούβα, ένα σιδερένιο κλουβί, και μέσα σ’ αυτό στρίμωχναν ομήρους, Έλληνες πολίτες, τους οποίους άρπαζαν στα διαβόητα «μπλόκα». Το μακάβριο αυτό βαγόνι-«κλούβα», το περίζωναν και με εκρηκτικά. Μ’ αυτόν τον τρόπο, ήθελαν να αποτρέψουν ανατινάξεις συρμών, γιατί, οι πρώτοι που θα κομματιάζονταν, θα ήταν οι όμηροι της «κλούβας». Δεν ήταν σπάνιο μες στις «κλούβες» να υπάρχουν γυναίκες.