Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Η μεγάλη απάτη με την (κρατική) περιουσία σου

Του Θάνου Τζήμερου 
Δεν ξέρεις τι έχεις. Κυριολεκτικά. Πάρε μια ιδέα: 71.000 σπίτια και οικόπεδα και πάνω από 5.000 επιχειρήσεις! Ορυκτό πλούτο και πετρέλαια. Βουνά, δάση, νησιά, αεροδρόμια, λιμάνια, ακρογιαλιές, δειλινά. Είσαι πάμπλουτος, φίλε. Αυτή είναι η περιουσία του ελληνικού κράτους. Τη νιώθεις και δική σου, έτσι δεν είναι; Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι α) την περιουσία ΣΟΥ πρέπει να μπορείς και να την διαχειρίζεσαι, β) πρέπει να αποδίδει εισόδημα και γ) το μερίδιο από το εισόδημα που σου αναλογεί πρέπει να μπαίνει στην τσέπη σου; Ισχύει κάτι από τα παραπάνω με την κρατική περιουσία ΣΟΥ;

Υφαλοκρηπίδα: Χάγη και συνεκμετάλλευση υπό το φως διπλωματικών εγγράφων


Του Δρ. ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ,
Διεθνολόγου, Λέκτορα Νομικής Α.Π.Θ. και Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Η πρόσφατη δημόσια συζήτηση για την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (Χάγης) και/ή συνεκμετάλλευση των ενδεχόμενων αποθεμάτων υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, μεταξύ της Ελλάδος, της Τουρκίας και της Κύπρου, πρέπει να λάβει υπόψιν της τα εξής ιστορικά και νομικό – διπλωματικά δεδομένα του παρελθόντος.

Προσπαθώντας (μάταια) να παραιτηθώ από το δημόσι

ο
10.02.2020
Εικόνα: Χρήστος Μπολώσης
Την παρακάτω ιστορία την διάβασα στην εξαιρετική ιστοσελίδα http://roykoymoykoy.blogspot.gr/ και την υπέγραφε η κ. Όλια Ταβλαρίδου.

Με κίνδυνο να χαρακτηρισθώ, ότι στερούμαι εμπνεύσεως,  σας την παραδίδω και μετά πάρτε τα καριοφίλια σας και ανεβείτε στα βουνά ή παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους με ρόλεξ στα χέρια και γούνες στους ώμους, που έλεγε και ο μεγάλος Χάρη Κλυνν.

«Αφού δούλεψα περίπου 12 χρόνια ως δημόσιος υπάλληλος, εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο, πήρα άδεια άνευ αποδοχών και ήρθα στη Στοκχόλμη. Αποφάσισα να μείνω μόνιμα εδώ, οπότε επικοινώνησα με την υπηρεσία μου για να παραιτηθώ. Εξάλλου αυτή τη στιγμή είμαι μόνο ένας αριθμός σε μία λίστα, δεν υπάρχει θέση για μένα στο σχολείο που ήμουνα μετά από τόσο καιρό που λείπω (εξίμιση χρόνια συνολικά).

Τα ραπίσματα κατά Ερντογάν και γιατί θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μεγαλύτερη ένταση στο Αιγαίο


Τα ραπίσματα που δέχεται ο Ερντογάν από τον Πούτιν δεν πρόκειται να τον κάνουν “να γυρίσει και το άλλο μάγουλο”. Ο Τούρκος πρόεδρος ανεξάρτητα από τα μεγάλα προβλήματα που πλέον αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του με την οικονομία και το “στρίμωγμα” που ΄χει σε Λιβύη και Συρία, θα ΄χει πάντα στις κορυφαίες θέσεις της ατζέντας του την Ελλάδα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ή να το υποτιμούμε.
Η Ελλάδα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα αποτελούν το μεγάλο εμπόδιο για να επιτύχει κάτι ο Ερντογάν στη Μεσόγειο, στο τελευταίο “πεδίο μάχης” που του ΄χει απομείνει.

Η ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Άρθρο του Σωκράτη Β. Σίσκου1.- Η έννοια της αυτοεκπληρούμενης προφητείας Στο τελευταίο άρθρο της πραγματείας μου «Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ», η οποία δημοσιεύτηκε τον Απρίλη του 2019, απαριθμούνται κάποιες δυσλειτουργίες στις βασικές δομές του ελληνικού κράτους, οι ο- ποίες σύμφωνα με τα δεδομένα των αυτοεκπληρούμενων προφη- τειών, οδηγούν τη χώρα (αν δεν υπάρξει αναστροφή) στο χάος και στη καταστροφή. 
Πριν προβούμε στην ανάπτυξη του παρόντος άρθρου, θεω- ρούμε απαραίτητη την ενημέρωση των αναγνωστών στην άγνωστη για τους πολλούς έννοια της αυτοεκπληρούμενης προφητείας, την οποία αναλύσαμε διεξοδικά στην προαναφερόμενη πραγματεία. Αυτή η περιληπτική ανάλυση του όρου, θα βοηθήσει στην καλύτε- 

Όλη η γη θα ομιλεί ελληνικά για μια μέρα


Eκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στις 9 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν στις ελληνικές κοινότητες της Διασποράς, σε αλλοδαπά πανεπιστημιακά ιδρύματα με έδρες ελληνικών σπουδών και σε σχολές και άλλους φορείς εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Τον πρώτο λόγο θα έχουν οι συνεργαζόμενοι με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού φορείς, με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας.

Καραΐσκος απόλυτα σωστός!


On 9 Feb 2020, at 20:14, ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ <karaiskk@otenet.gr> wrote:

Έχοντας «συμμετοχή» σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις αλλά και από «Δημόσια Συζήτηση» του ίδιου του ΕΛΙΑΜΕΠ προ ετών στην Κομοτηνή (2013), να πω τη γνώμη μου. Το κλίμα, ειδικά μέσα στην έδρα του Πεμπτοφαλαγγίτικου μαγαζιού, δεν θα προσφέρεται για ανάπτυξη αντιλόγου, πόσο μάλλον για διάλογο.

Στις Συμπληγάδες κατευνασμού και ηττοπάθειας – Απάντηση στον Λ. Τσούκαλη


Κατά την εκτίμησή μου ο καθηγητής κ. Λουκάς Τσούκαλης, όπως έδειξε πρόσφατο άρθρο του ("Εμείς, η Τουρκία και οι Συμπληγάδες" Καθημερινή, 26-1-2020), αντιπροσωπεύει την κατευναστική σχολή σκέψης ως προς την ακολουθητέα εξωτερική πολιτική της Ελλάδος. Θα καταγράψω τα σχόλια μου σε σημεία του άρθρου του.