Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Το Idlib θα κοστίσει ακριβά στον Ερντογάν


Νίκος Χειλαδάκης

Σοβαρότατες απώλειες έχουν οι τουρκικές δυνάμεις στον ισλαμικό θύλακα του İldib, (Turkish military specialists among hundreds killed & injured in Syria's Idlib terrorist attacks), κατά τις τελευταίες μάχες μεταξύ τουρκικών και φιλοτουρκικών ισλαμικών ομάδων από την μια και του συριακού στρατού από την άλλη που έχει την στήριξη της ρωσικής αεροπορίας, σύμφωνα και με το Russsian Today.

Παυλόπουλος προς Ακάρ: Δικαίωμα και υποχρέωσή μας η θωράκιση των νησιών μας


«Ας το καταλάβει καλά η Τουρκία ότι η κάθε μορφής αμυντική θωράκιση όλων, ανεξαιρέτως, των νησιών μας στο Αιγαίο -συμπεριλαμβανομένης, φυσικά, της στρατιωτικής τους θωράκισης- είναι όχι απλώς δικαίωμά μας αλλά και υποχρέωσή μας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας στους ισχυρισμούς του υπουργού Άμυνας της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ.

Καμμένος: Από πυρά έπεσε το ελικόπτερο στα Ίμια


Το ελικόπτερο στο οποίο βρίσκονταν οι Βλαχάκος, Καραθανάσης και Γιαλοψός, που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια, δέχτηκε πυρά και γι’ αυτό έπεσε τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου του 1996, υποστήριξε ο πρώην υπουργός Άμυνας επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.
Ο Πάνος Καμμένος, αποκάλυψε πως όταν έγινε υπουργός Άμυνας αποφάσισε να ψάξει να βρει αν το ελικόπτερο που έπεσε στα Ίμια είχε δεχτεί τουρκικά πυρά. Κατηγόρησε δε την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας το 1996 πως «είχε φροντίσει να εξαφανίσει τα στοιχεία».

Βερολίνο στηρίζει Ερντογάν και ζητά από τον Άσαντ να μην υπερασπιστεί τη χώρα του!!!


Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά το Βερολίνο στην υποστήριξη του καθεστώτος Ερντογάν και της Τουρκίας! Ο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Rainer Breul, ούτε λίγο ,ούτε πολύ απαίτησε από το στρατό της Συρίας να σταματήσει τις επιθέσεις σε περιοχές της Συρίας  που έχουν καταληφθεί από τους Τούρκους!

Γιατί ο Α/ΓΕΣ μας καλεί -ορθώς- να μη φοβόμαστε την Τουρκία

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ
Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω της κλιμακούμενης επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας , που εκδηλώνεται ,  με παραβιάσεις του Εθνικού εναερίου χώρου και με υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά οπλισμένων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.
Η διεκδικητική τουρκική πολιτική, εκδηλώνεται ακόμη και  με δηλώσεις Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων όπως του υπουργού Άμυνας και πρώην Αρχηγού των  Τουρκικών Ενόπλων  Δυνάμεων Χ. Ακαρ που δήλωσε ότι ««Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκιο σε 16 νησιά του Αιγαίου.