Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Το Δίκαιο της Θάλασσας


Του Καθ. Ηλία Σταμπολιάδη – μέλος του ΙΗΑ
Αυτόν τον καιρό τίθεται προκλητικά σε αμφισβήτηση εκ μέρους της Τουρκίας η Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και υπάρχει μεγάλη ανησυχία στον Ελληνικό λαό για τον τρόπο χειρισμού του θέματος εκ μέρους των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, καθώς και για την στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ. Οι τελευταίες μάλιστα κυβερνήσεις έχουν αναθέσει στο ΕΛΙΑΜΕΠ τον ρόλο επηρεασμού της Ελληνικής κοινής γνώμης, κρατώντας μία στάση κατευνασμού και ηττοπάθειας έναντι του αντιπάλου, την οποία ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης με το άρθρο του  στην Καθημερινή στις 26.1.2020:  “Εμείς, η Τουρκία και οι Συμπληγάδες“.

Πως μπορεί να λέγεσαι «Μη Κυβερνητική Οργάνωση» (ΜΚΟ) όταν σε ενισχύουν οικονομικά κυβερνήσεις;


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Η υπόθεση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), σε όλο τον κόσμο, είναι περίεργη, απ’ όποια οπτική και αν τη δει ή την μελετήσει κανείς. Είναι μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες όμως -στη συντριπτική πλειοψηφία τους- υποστηρίζονται οικονομικά από κυβερνήσεις ή από δισεκατομμυριούχους, που έχουν τη δική τους ατζέντα.
Και είναι εκεί που τα μέλη αυτών των οργανώσεων χάνουν τα όποια δίκια τους.

Καταπέλτης ο Γιώργος Χαρβαλιάς για το σκάνδαλο των νέων ταυτοτήτων.


Τι στο καλό συμβαίνει πάλι με την υπόθεση με τις νέες ταυτότητες; Ξανά οι Γερμανοί στη μέση;


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ
Βρήκα εξαιρετικά αμήχανες τις εξηγήσεις και τις δικαιολογίες που ψέλλισαν «κύκλοι του Μαξίμου» για να απαντήσουν σχετικά με το κυοφορούμενο σκάνδαλο της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, που σημειωτέον θα…αγοράζεται υποχρεωτικά από τον κάθε Ελληνα πολίτη.

Νεοελληνική πατέντα: Οι τηλεοπτικές αυξήσεις στις συντάξεις

Γ. Ι. Πατσόπουλος

Οι προγραμματισμένες αλλαγές στην ασφαλιστική νομοθεσία δημιούργησαν ένα νέο τηλεοπτικό προϊόν: τις αναλύσεις και τους πίνακες για τις επιθυμητές αυξήσεις των συντάξεων και τον υπολογισμό των αναδρομικών. Αλλο που δεν ήθελαν οι σκαπανείς της «ενημέρωσης» και της «πληροφόρησης». Με τη βοήθεια των «εργατολόγων», των «ειδικών», των συνδικαλιστών, των οικονομολογούντων και των συνταξιολογούντων βομβαρδίζουν το τηλεοπτικό κοινό με αναλύσεις και υπολογισμούς κολακεύοντας τις ελπίδες του.
Ετσι δημιουργήθηκε μια νέα εφαρμογή των πειραμάτων του Παβλόφ: οι συνταξιούχοι τηλεθεατές ικανοποιούνται με τα λόγια, τους πίνακες, τις αναλύσεις. Χάνουν την αξία τους οι πραγματικές αυξήσεις, αν και όποτε καταβληθούν.