Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

“Ο βασιλιάς είναι γυμνός”! Άρθρο κόλαφος για τον Ερντογάν με τουρκική υπογραφή!


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Ο  “πρόεδρος” του ψευδοκράτους βρέθηκε στο στόχαστρο της Άγκυρας γιατί τόλμησε να χαρακτηρίσει φρικτό γεγονός την ενδεχόμενη προσάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία.  Άστραψαν και βρόντηξαν εναντίον του οι ιθύνοντες της Άγκυρας . Υπήρξαν, όμως, μερικές δημοσιογραφικές φωνές που τον υποστήριξαν. Σε μια χώρα με φιμωμένο τον Τύπο και ανύπαρκτη την ελευθερία έκφρασης αυτές οι τρεις γενναίες φωνές αποτελούν τιμητικές εξιαρέσεις . Θα παραθέσουμε συνοπτικά τα βασικά σημεία των απόψεων που εξέφρασαν.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ


Άγριες συγκρούσεις των δυνάμεων του Σάρατζ και του Χάφταρ γύρω από την Τρίπολη

Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΠΗΓΗ: almasdarnews.com, οnalert.gr

          Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στη Λιβύη, γύρω από την Τρίπολη, ανάμεσα σε δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ και του Στρατού της κυβέρνησης της Τρίπολης του Σάρατζ (GNA).
          Όπως ανακοίνωσε ο Στρατός του Χάφταρ οι μάχες γίνονται τόσο με ελαφρύ όσο και βαρύ οπλισμό, με τους ήχους τους να ακούγονται σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας Τρίπολης.
          Όπως αναφέρει ο λογαριασμός στο Twitter που απηχεί τις απόψεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού και του Στρατάρχη Χάφταρ, «μονάδες Συρίων τρομοκρατών του GNA άνοιξαν πυρ εναντίον θέσεων του LNA κι αυτές απαντούν με όλη τους τη δύναμη».
          Οι σφοδρές μάχες ξέσπασαν την ώρα που η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη πρότεινε την 18η Φεβρουαρίου ως την ημέρα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

ΜΟΒ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΠΕΡΟΥ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

του Νίκου Αβουκάτου
 Όλοι γνωρίζουμε το κλασικό καλαμπόκι, το οποίο έχει κίτρινο χρώμα στους σπόρους του. Υπάρχει, όμως, και ένας άλλος τύπος καλαμποκιού, το μοβ, το οποίο έχει απίστευτες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Το μοβ καλαμπόκι, που καλλιεργείται στο Περού, ευδοκίμησε σε παραθαλάσσια περιοχή κάτω από το βουνό του Ολύμπου στην Πιερία.
Την πειραματική βιολογική καλλιέργειά του αποφάσισαν να ξεκινήσουν οι ιδιοκτήτες οικογενειακής επιχείρησης τοπικών βιολογικών τοπικών προϊόντων Olympus Bio.

Μια αφίσα που συνεχίζει να εμπνέει θετικά


Πριν από μερικές εβδομάδες πληροφορήθηκα ότι μια αφίσα κατέβηκε από το μετρό, επειδή είχε το εξής περιεχόμενο : Στο κέντρο, μια φωτογραφία, προφανώς από υπέρηχο, κυοφορουμένου εμβρύου στην 10η εβδομάδα της κυοφορίας. Πέριξ της αφίσας: Ήξερες ότι το αγέννητο παιδί από τη 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του, από τη 42η ημέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύτταρα, από την 8η εβδομάδα ΟΛΑ τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί, από τη 10η εβδομάδα νιώθει πόνο; Διάλεξε τη ζωή – Κίνημα υπέρ της ζωής -Αφήστε με να ζήσω.