Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

ΣτΕ: Συνταγματική η αφαίρεση της θρησκευτικής αγωγής από την αποστολή του υπουργείου Παιδείας!


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί το ΠΔ 18/2018 για τον οργανισμό του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κρίνοντας ότι είναι συνταγματική η αφαίρεση από τον εν λόγω οργανισμό, της «ανάπτυξης της θρησκευτικής συνείδησης», δηλαδή της θρησκευτικής αγωγής των νέων.
Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει με το ίδιο αίτημα, εκτός της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Μητρόπολη Πειραιά, ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ Μεντζελόπουλος, η «Πανελλήνια 'Ενωσις Θεολόγων», η «Εστία Πατερικών Μελετών» και δύο γονείς των οποίων τα παιδιά τους φοιτούν στο δημοτικό σχολείο και στο λύκειο και εκκρεμεί η έκδοση των σχετικών αποφάσεων, οι οποίες αναμένεται να είναι στο ίδιο πνεύμα.

Δεν θέλει θρήνο ο Κατσάνης, λεφτεριά θέλει!


Ένα κασελάκι. Αυτό πήραν χθες στο ναό. Πού να χωρέσει εκεί μέσα τόση ανδρεία. Πού να χωρέσει τόση λεβεντιά. Πού να χωρέσει τόση φιλοπατρία.
Μέσα στο κασελάκι μερικά οστά. Τι σημασία έχει πόσα ήταν. Σημασία έχει μόνο η ψυχή. Εκείνη η τιτάνια ψυχή, που γέννησε τον θρύλο στις ράχες του παλληκαρόβουνου. Θρύλος αντάξιος ενός Αυξεντίου κι ενός Μάτση. Αντάξιος και πιο σύγχρονων ηρώων, όπως του Τάσου Μάρκου.

Επιστροφή στην πατρίδα για τον ταγματάρχη Γιώργο Κατσάνη, ήρωα της Κύπρου το 1974


Η τελετή επαναπατρισμού των οστών του ταγματάρχη Γεωργίου Κατσάνη, ο οποίος έπεσε από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή σε μάχη στο Κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνος, στην Κύπρο, κατά την εισβολή των Τούρκων στις 21 Ιουλίου 1974, πραγματοποιήθηκε στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ)  στη Θεσσαλονίκη.
Τον πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος στην ομιλία του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η τιμή που αποδίδουμε με την σεμνή αυτή τελετή, στον ήρωα αντιστράτηγο Κατσάνη Γεώργιο, σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας χρονική συγκυρία, αποτελεί εθνικό χρέος και ιερή υποχρέωση, που υπογραμμίζει την κοινή πορεία των δύο κρατών του Ελληνισμού και αποτελεί υπόδειγμα της ενότητας και της συστράτευσης, τονίζοντας για άλλη μια φορά τη σημασία της κοινής μας προσπάθειας για την επίτευξη μιας αμοιβαίας αποδεκτής, δίκαιης και μόνιμης λύσης του κυπριακού ζητήματος, στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου».

Με απόφαση Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ άλλαξε όνομα αλλά όχι αρχικά! Έφυγε η Άμυνα και ήρθε η Ασφάλεια…


Με απόφαση του πρωθυπουργού το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, μετονομάστηκε σε Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Η ονομασία άλλαξε ,αλλά τα αρχικά μένουν ίδια: ΚΥΣΕΑ.
Προς τι η αλλαγή και η αντικατάσταση της Άμυνας από την Εθνική  Ασφάλεια; Με δεδομένες τις απόψεις που έχουν κατά καιρούς εκφραστεί από την κυβερνητική παράταξη, η μετονομασία έχει να κάνει και με τις προθέσεις για χρησιμοποίηση των ΕΔ και σε άλλες επιχειρήσεις. Εσωτερικής ασφάλειας και φυσικά για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Η Εθνική Ασφάλεια είναι πιο βολική από την Άμυνα…

Χυδαιότητες και ρατσισμός από τον «συνδικαλιστή» της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρο Μπαλάσκα (Video)


Απίστευτα κυνικός και ταυτόχρονα χυδαίος και ρατσιστής εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ο «συνδικαλιστής» της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας.
Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την σύλληψη του αστυνομικού που φέρεται να είχε κάνει 11 ληστείες, ο Σταύρος Μπαλάσκας εμφανίστηκε ικανοποιημένος γιατί «θα περάσει καλά στη φυλακή»!

Αντιδράσεις από το τμήμα Νομικής του ΑΠΘ στο νόμο Κεραμέως για την εξίσωση πτυχίωνΤο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέδωσε ψήφισμα κατά του νόμου Κεραμέως, με τον οποίον εξισώνονται οι τίτλοι σπουδών των κολεγίων με εκείνους των ΑΕΙ.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Τμήματος αναφέρονται τα εξής, σχετικά με τον νόμο που εξισώνει τα πτυχία των κολεγίων με εκείνα των ΑΕΙ: «Η Συνέλευση του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη νομοθετική αλλαγή με την οποία οι τίτλοι σπουδών των κολεγίων αναγνωρίζονται ως ισότιμοι με εκείνους των ΑΕΙ (άρθρο 50 ν. 4653/2020), διαπιστώνει ότι η ρύθμιση αυτή βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση προς τη συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς εξομοιώνει προδήλως ανόμοιες καταστάσεις.

Γυναίκες Πεσμεργκά: Οι σύγχρονες «αμαζόνες» που ορμούν στη μάχη με τους τζιχαντιστές τραγουδώντας
Κρατάνε πάντα μια σφαίρα για να αυτοκτονήσουν εάν πρόκειται να πέσουν στα χέρια των εχθρών, ενώ στην εκπαίδευσή τους καλούνται μερικές φορές να δαγκώσουν από κουνέλια μέχρι... φίδια
Στα απομακρυσμένα βουνά του βόρειου Ιράκ αλλά και στη βόρεια Συρία μπορεί να συναντήσει κανείς όμορφα νεαρά κορίτσια που, αν και μετά βίας έχουν μετρήσει δεκαεννιά, είκοσι καλοκαίρια, καθώς πολλά από αυτά βρίσκονται ακόμα στην χαραυγή της ενηλικίωσής τους, εγκατέλειψαν την πρότερη ζωή τους για να πολεμήσουν εναντίον όσων κατέχουν την κουρδική γη, εναντίον του τουρκικού στρατού στη νοτιοανατολική Τουρκία, εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ.

Τι είδους μεγάλη δύναμη μπορεί να γίνει η Ευρώπη;


Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και η περίοδος αποαποικιοποίησης που ακολούθησε έβαλαν τέλος στην παγκόσμια κυριαρχία των μεγάλων δυνάμεων της Ευρώπης. Μετά το 1945 καμία από τις παγκόσμιες δυνάμεις – ΗΠΑ και Σοβιετική Ενωση – δεν ήταν ευρωπαϊκή και μια πληθώρα άρτι ανεξαρτητοποιημένων εθνών ανέβηκε στη διεθνή σκηνή.Μόνο οι ΗΠΑ ήταν αρκετά ισχυρές ώστε να παράσχουν μια πολιτική και οικονομική τάξη στη Δύση. Η Αμερική παρείχε στρατιωτική προστασία και υποστήριξη για την πολιτική συνεργασία και το ελεύθερο εμπόριο, ενώ η υπόλοιπη Δύση προσπαθούσε να κατανικήσει τις δυνάμεις του εθνικισμού και του προστατευτισμού.

Ενταφιάστηκαν 20 πεσόντες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Αλβανία    Με όλες τις προβλεπόμενες τιμές πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου η τελετή ενταφιασμού των οστών 20 Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών του ελληνοτταλικού πολέμου, στο στρατιωτικό Κοιμητήριο της Κλεισούρας, στην Αλβανία.

Κουρουμπλής: Και οι Έλληνες της Μικράς Ασίας μπήκαν λαθραία στην Ελλάδα!    Να δικαιολογήσει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό συγκρίνοντας τις μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τους Έλληνες που ξεριζώθηκαν κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, επιχείρησε σήμερα ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφέροντας ότι «και τότε οι Έλληνες μπήκαν ως λαθραίοι γιατί τους… ζητούσαν διαβατήρια»!