Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Ο Σουν Τζου, η διάσπαση της Τουρκίας και το κέρδος χρόνου της Αθήνας


Από τη στιγμή που «ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα» (Κλαούζεβιτς), ισχύει ο κανόνας που διατύπωσε ο Κινέζος στρατηγός Σουν Τζου (600 πΧ): «Η πρώτη αρχή του πολέμου είναι η εξαπάτηση». Το όπλο των πολιτικών είναι η υψηλή απόδοσή τους στην τέχνη της εξαπάτησης που συχνά καταλήγει σε ένα τρίτο ρητό, όπως το συμπύκνωσε (και το απλούστευσε) η λαϊκή σοφία: «Οι πολιτικοί είναι απατεώνες».

ΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ; ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


Παρακάτω ακολουθεί μια πραγματική έκθεση ενός μαθητή του Δημοτικού. Την έδωσε ή ίδια ή μητέρα του, ανώνυμα φυσικά, για να δείξει και στους άλλους γονείς πώς… απέχουν πολύ από τα παιδιά και πώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ή σχέση μεταξύ τους.
 
Το θέμα της έκθεσης ήταν: «Τι επιθυμώ πολύ και θα ζητούσα από τον Θεό να μου το δώσει». Η έκθεση του μαθητή είναι απλή, περιεκτική και κυρίως συγκλονιστική!

Πως κόβεται ο γόρδιος δεσμός του μεταναστευτικού – Το μέτρο-κλειδί


Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ
Ο γόρδιος δεσμός του μεταναστευτικού εξελίσσεται σε εφιάλτη όχι μόνο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ούτε μόνο για τις τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούν κέντρα υποδοχής, κυρίως των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Εξελίσσεται σε πρόβλημα-εφιάλτη για την Ελλάδα. Προς το παρόν, η απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εκτάσεις στα νησιά για την κατασκευή κλειστών κέντρων έχει προκαλέσει βαθύ ρήγμα στις σχέσεις της με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και με τους Δήμους στα νησιά.

Μία συμφωνία-σταθμός στην “αποικιοποίηση” της Ελλάδας

 

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου (konstantakopoulos.gr)

Αν τα Μνημόνια και οι δανειακές σφράγισαν τη μετατροπή της Ελλάδας σε “αποικία χρέους” των πιστωτών, η συμφωνία για τις Βάσεις που καλείται να επικυρώσει η Βουλή κινδυνεύει να ολοκληρώσει τη μετατροπή της χώρας σε “γεωπολιτική αποικία” των ΗΠΑ και του NATO. Πρόκειται για σταθμό στη σταδιακή έκπτωση του ελληνικού κράτους, ως στοιχειωδώς κυρίαρχου, ανεξάρτητου, δημοκρατικού και ελληνικού κράτους.

Αδιέξοδα του παντουρκισμού

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης μέλος του International Hellenic Association (IHA)
Ο παντουρκισμός, δηλαδή η ιδεολογία του τουρκικού επεκτατισμού, στοχεύει στην δημιουργία μιας «Μεγάλης Τουρκίας» που θα εκτείνεται από την Ασία, τον Καύκασο, την Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αφρική μέχρι και όλα τα Βαλκάνια.
Όσο εξωπραγματικό και να φαντάζει το «όραμα» αυτό, και μάλιστα μέσα στον εικοστό πρώτο αιώνα και στις συνθήκες της σύγχρονης εποχής, δυστυχώς αποτελεί την σταθερή, κρυφή ή φανερή πολιτική όλων των κυβερνήσεων της Τουρκικής Δημοκρατίας που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1923, αν και επίσημα το «όραμα» είχε εναγκαλιστεί μόνο το καθεστώς των Νεότουρκων, μετά την επανάσταση του 1908.

Βαριές καμπάνες για τις μίζες του Άκτωρα στην Κύπρο

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ καμπάνες σε ανώτερους κρατικούς υπαλλήλους που λάδωνε η θυγατρική του «ΑΚΤΩΡΑ» στην Κύπρο έπεσαν χθες στα αρμόδια δικαστήρια.
Μάλιστα οι κατηγορούμενοι κρατούνται μέχρι την έκδοση της απόφασης με ό,τι συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη.