Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

ΑΓΑΙΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ    Με αφορμή την σημερινή διαμάχη του Αιγαίου και την επέτειο των 2375 χρόνων από την γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα προσπαθήσουμε να γυρίσουμε πίσω στην εποχή του και να εξετάσουμε το Αιγαίο όπως το είδε αυτός, αλλά και πως εξελίχθηκε.
   Η ιστορία της διαμάχης  του Αιγαίου δεν προέκυψε σήμερα αλλά είναι πανάρχαια.
   Το Αιγαίο ενώνει πολύ περισσότερο, απ’ ότι χωρίζει την κυρίως Ελλάδα με τη Μ. Ασία, και τούτο είναι φανερό. Aλλά και προστατεύει την Ελλάδα [ οι Πέρσες ήλθαν δια μέσου Μ. Ασίας, Θράκης, Μακεδονίας, Θεσσαλίας ].

Από τον Υπουργό Αμύνης της Ολλανδίας, ο οποίος όπως θα δείτε είναι στρατιωτικός.Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης της Χώρας μας, ειδικά στη παρούσα συγκυρία, έπρεπε να είναι Στρατηγός, αλλά όχι οποιοσδήποτε στρατηγός, ο οποίος εξελίχθηκε υποβασταζόμενος και υποστηριζόμενος από τους απάτριδες πολιτικούς.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


Με τιμές εν ενεργεία Στρατηγού, σε κλίμα συγκίνησης, έντονης συναισθηματικής φόρτισης  και με καθυστέρηση 46 χρόνων πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 η εξόδιος ακολουθία των οστών του Αντιστράτηγου Γεωργίου Κατσάνη στη γενέτειρά του, στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος. 

ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΑΝΗΣ


Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του ήρωα Καταδρομέα Ταγματάρχη Γ. Κατσάνη στο Σιδηρόκαστρο.
 
Το Σάββατο 15-2-2020 πραγματοποιήθηκε η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή των οστών του θρύλου των Καταδρομών Ταγματάρχη Γεώργιου Κατσάνη, που σκοτώθηκε στις 21 Ιουλίου το 1974, πολεμώντας τους Τούρκους εισβολείς, στην Κύπρο.