Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

“Δώστε χρήματα, όπλα και τα πυρηνικά του Ιντσιρλίκ στην Ελλάδα”! Ποιοι το προτείνουν στις ΗΠΑ

.
“Δώστε χρήματα για την Άμυνα της Ελλάδας, αυξήστε τη στρατιωτική σας παρουσία στην περιοχή και εξετάστε σοβαρά τη μετεγκατάσταση των στρατιωτικών σας δυνάμεων και των πυρηνικών σας όπλων από την Τουρκία στην Ελλάδα τώρα”! Αυτή είναι η πρόταση μελέτης του Jewish Institute for National Security of America, η οποία ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες και φέρει την υπογραφή του Αμερικανού πρέσβη στην Τουρκία από το 2003-2005, Έρικ Έντελμαν! Παρουσιάζουμε τα άκρως θετικά για την Ελλάδα συμπεράσματα και τις ακόμη πιο θετικές για την άμυνα της χώρας προτάσεις προς τις ΗΠΑ για άμεση και ουσιαστική βοήθεια στην Ελλάδα.

ΔΟΓΜΑ… ΣΤΙΝΓΚ, ΤΟ ΝΕΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Γιώργος Κουμουτσάκος

 Αγαπητέ σ. Α. Ντελόπουλε 

 Τα λέτε αυτά γιατί μάλλον δεν πήρατε χαμπάρι μια πολύ σοβαρή εξέλιξη. Η χώρα μας με τη νέα κυβέρνηση της επιστροφής άλλαξε μεταξύ άλλων και αμυντικό δόγμα. Το αναφέρει ευθαρσώς ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος. Ποιο είναι αυτό το νέο δόγμα; Το δόγμα… Στινγκ! Διαβάστε. Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας(!): ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αναφερθήκατε, συγγνώμη, και στο επιχειρησιακό. Και, ξέρετε, ο κόσμος ανησυχεί. Διότι γεννώνται και απορίες και υποψίες και ενδεχομένως κάποιοι να αναρωτιούνται τι θα γίνει αν ξανάρθει το ωκεανογραφικό και προσπαθήσει να κάνει πλέον γεωτρήσεις, όπως έχει απειλήσει ο Ερντογάν.

Δουλειές στα χωράφια σε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες – Το σχέδιο της κυβέρνησης


  
  Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία χιλιάδων νόμιμων μεταναστών  ( Νόμιμοι μετανάστες; Υπάρχουν και τέτοιοι ανάμεσα στους λάθρο;;; ) μέσω του αγροτικού τομέα δημοσιεύει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

    Συγκεκριμένα, εκπονείται σχέδιο από το υπουργείο Ανάπτυξης – 
σε συνεργασία με τα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εργασίας και τον ΟΑΕΔ – για την παροχή δουλειάς στα χωράφια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι προϋποθέσεις που έθεσε ο Τσαβούσογλου στην Αλβανία για χρηματική στήριξη


ΠΗΓΗ: Turkish Foreign Ministry via AP, Pool, CNN Greece
    
Τα Τίρανα για την προετοιμασία μελλοντικής επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αλβανία, επισκέφτηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
    Ο Τούρκος ΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας Γκέντ Τσάκαϊ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λιουλεζίμ Μπάσια, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα.

Προϋποθέσεις για ασφαλή προσφυγή στη Χάγη


Δρ. Βενιαμίν   Καρακωστάνογλου
  1. Στο νομικό επίπεδο η χώρα μας έχει ισχυρά επιχειρήματα να επικαλεσθεί: τόσο το δίκαιο όσο και η γεωγραφία ιδίως στο Αιγαίο συνηγορούν για επικράτηση της Ελλάδας στην κατανομή των θαλάσσιων δικαιωμάτων. Αυτό όμως δεν θα εμποδίσει την Τουρκία να ασκεί ακώλυτη ναυσιπλοΐα και υπέρπτηση, καθώς και να τοποθετεί υποθαλάσσιους αγωγούς ή καλώδια (ελευθερίες των διεθνών υδάτων που παραμένουν και στην Υφαλοκρηπίδα – ΑΟΖ).

ΕΔΔΑ: «Ναι» σε μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών όταν εισέρχονται παράνομα σε ΕΕ
"Στο σκεπτικό της σπάνιας απόφασης που έλαβε ομόφωνα το ΕΔΔΑ, αναφέρεται ότι οι ίδιοι οι μετανάστες έθεσαν τον εαυτό τους σε "παράνομη κατάσταση" αποφασίζοντας να εισέλθουν στα σύνορα της Ισπανίας όχι από εξουσιοδοτημένο σημείο εισόδου αλλά παράνομα"...."Το δικαστήριο αναγνωρίζει πως οι δύο προσφεύγοντες είχαν φύγει από τις χώρες τους -Μάλι και Ακτή Ελεφαντοστού- λόγω πολέμων και συρράξεων, πλην όμως δικαιολογεί την απόφαση απέλασης τους ως αποτέλεσμα δικών τους ενεργειών. Κρίνει μάλιστα το ΕΔΔΑ, ότι ακριβώς εξαιτίας της απόφασης τους να μην τηρήσουν τις νόμιμες διαδικασίες για να εισέλθουν σε ισπανικό έδαφος, είτε με βίζα είτε με την έγερση δικαιωμάτων για πρόσφυγες κλπ, δεν πρέπει να θεωρηθεί η Ισπανία υπεύθυνη που δεν τους επέτρεψε να έχουν νομική αναφορά.