Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ;

Κατάλαβες τώρα, γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες
(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ)
και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα

Πάιατ: Όλα τα ελληνικά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα, ανεξαρτήτως μεγέθους


Τη θέση ότι «όλα τα ελληνικά νησιά, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν δικαίωμα στην οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας» εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και μεταδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.
Ο κ. Πάιατ επανέλαβε ακόμη στη συνέντευξη ότι η αμερικανική κυβέρνηση «εγγυάται την ασφάλεια της Ελλάδας» και «εργάζεται καθημερινά για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο».

Αποχώρηση Ελλήνων βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ που απροκάλυπτα στηρίζει Τουρκία


Η περίπτωση του τουρκικού ερευνητικού σκάφος, Oruç Reis, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι η απαρχή της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας σε πιο «επικίνδυνα σημεία» και όσοι προσπαθούν να αγνοούν την πραγματικότητα αυτή και να  προσπαθούν να πείσουν πως όταν μας… φτύνουν βρέχει, το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν το επόμενο επεισόδιο καθώς η άλλη πλευρά σφυγμομετρεί την αδυναμία ουσιαστικής αντίδρασης της ελληνικής πλευράς.

"ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε." (16.02.2020)


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
Γιάννης Μανιάτης <i.maniatis.argolida@gmail.com>

    Κάποιοι βολεύονται με την Ελλάδα να πληρώνει κάθε χρόνο για το εισαγόμενο πετρέλαιο πάνω από 5δις€ και να καταναλώνει 53.000.000 βαρέλια ρυπογόνο πετρέλαιο. Εμείς δεν βολευόμαστε... Θέλουμε μια πράσινη Ελλάδα, με αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου
    Ας γίνουμε μια φορά τα κακά παιδιά της ΕΕ, αρνούμενοι να επικυρώσουμε την παράλογη, άδικη και περιβαλλοντικά βλαπτική απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), να σταματήσει μετά το 2021 να χρηματοδοτεί δίκτυα φυσικού αερίου. Σε συμμαχία και με άλλα κράτη-μέλη, που βρίσκονται σε ανάλογη με μας κατάσταση, να απαιτήσουμε, η απόφαση αυτή να μην ισχύει για χώρες που έχουν χαμηλή διείσδυση αερίου, πχ κάτω από 30%, κι εξαρτώνται σε υψηλά ποσοστά από το πολλαπλά πιο ρυπογόνο και κατά 30% ακριβότερο πετρέλαιο.
    Σήμερα, ως Ελλάδα πληρώνουμε κάθε χρόνο πάνω από 5δις€ για εισαγωγή και κατανάλωση πετρελαίου, σε Καζακστάν, Ιράκ, Αίγυπτο, Ρωσία, κα. Η Ελλάδα δυστυχώς, βρίσκεται στην τελευταία θέση διείσδυσης του αερίου, με μόνο 8%, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 55% και αρκετές χώρες ξεπερνούν το 70%. Η απόφαση λοιπόν της ΕΤΕπ, καθόλου δεν ενοχλεί χώρες όπως η Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, κα. Αντίθετα, αρκετές, για προστασία των εθνικών τους συμφερόντων και παραβιάζοντας την ευρωπαϊκή αρχή για απεξάρτηση από τρίτες χώρες, προώθησαν γιγαντιαίους αγωγούς μεταφοράς αερίου, όπως οι Nordstream I,II, που αθροιστικά θα μεταφέρουν πάνω από 120δις κυβ μέτρα αερίου από Ρωσία προς Γερμανία, παρέχοντας χαμηλό ενεργειακό κόστος για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις και στέλνοντας στο μακρινό 2038 το κλείσιμο των ρυπογόνων λιθανθρακικών εργοστασίων ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο επόμενο θερμό επεισόδιο δεν θα υπάρχει η πολυτέλεια της… υπεκφυγής

Νίκος Χειλαδάκης
Η περίπτωση του τουρκικού ερευνητικού σκάφος, Oruç Reis, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι η απαρχή της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας σε πιο «επικίνδυνα σημεία» και όσοι προσπαθούν να αγνοούν την πραγματικότητα αυτή και να  προσπαθούν να πείσουν πως όταν μας…

Χαστούκι!

Πολύ ωραία!
Μετά το ηχηρό χαστούκι που φάγαμε από τον ΟΗΕ μας έδωσε και την κλωτσιά στα πισινά το ΝΑΤΟ.

Πιστεύετε  σοβαρά ότι ο προεδρεύων ενήργησε αφ’ εαυτού; Όχι ότι πήρε εντολή από τους «καουμπόηδες των ΗΠΑ; Κι εμείς τι κάνουμε; Χορηγούμε ΔΩΡΕΑΝ χωρίς κανένα αντάλλαγμα, λιμάνια και αεροδρόμια, σχεδόν ολόκληρη την Κρήτη σαν αεροπλανοφόρο στους καουμπόηδες για να στηρίξουν τους Τουρκαλάδες.