Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

DW: Σε Τσίπρα και Ζάεφ το βραβείο Ειρήνης της Βεστφαλίας17:06, 21 Φεβρουαρίου 2020
«Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραφ Ζάεφ με τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία έλυσε μια διαμάχη δεκαετιών γύρω από την ονομασία, δημιούργησαν ένα έργο διπλωματικής δεξιοτεχνίας και συνέβαλαν καθοριστικά στη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής των Βαλκανίων» μετέφερε ο Ράινχαρντ Τζίνκαν, πρόεδρος της Οικονομικής Εταιρείας για τη Βεστφαλία-Λίπε (WWL), έναν από τους λόγους που ώθησε τη διεθνή κριτική επιτροπή να βραβεύσει με το φετινό Βραβείο Ειρήνης της Βεστφαλίας τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, σύμφωνα με άρθρο της Deutsche Welle.

ΑΣ ΕΛΠIΖΟΥΜΕ!!!Αθανάσιος ΤΖΙΒΑΡΑΣ

    Ένας γιος πήρε τον γέρο πατέρα του και πήγαν σε ένα πολύ σικ εστιατόριο για δείπνο. Ο πατέρας ήταν πολύ γέρος και αδύναμος. Καθώς έτρωγε, τα φαγητά του έπεφταν και λέρωναν το πουκάμισο και το παντελόνι του. Οι γύρω συνδαιτυμόνες τους έβλεπαν με αποστροφή, ενώ ο γιος του συνέχιζε να τρώει απόλυτα ήρεμος.

ΠΟΤΕ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΑΜΕ ΤΗ ΜΠΛΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΟΔΙΑ


Η μπλε σχολική ποδιά με τον άσπρο γιακά, μαρτυρούσε την ιδιότητα του μαθητή και, κατά ορισμένες απόψεις, υπηρετούσε την ομοιομορφία των μελών της μαθητικής κοινότητας και τη συνοχή της.Στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς συνέρρεαν όλοι οι μαθητές, αγόρια και κορίτσια, συνοδεία γονέων ή κηδεμόνων σε βιοτεχνίες, αλλά και μεγάλα καταστήματα για να αγοράσουν την ποδιά τους. Ειδικά στην Αθήνα, πλήθος κόσμου επισκέπτονταν τα πολυκαταστήματα: «Αφοί Λαμπρόπουλοι», «Δραγώνας» και «Mινιόν».
Οι έχοντες και κατέχοντες φορούσαν τις ποδιές «Τseklenis», οι οποίες είχαν πολλές παραλλαγές σχεδίων: με κουκούλα ή χωρίς, με κρικάκια ή με θέση για ομπρελίτσα (!) και με θέσεις για μολύβια, ζώνη ή σούρα στη μέση.

«δικοί» μας συμβουλεύουν το περιβόητο ΕΛΙΑΜΕΠ!!!

Αγαπητέ Καπ. Ρίγο, πέραν του Τούρκου σύμβουλου δέστε και ποίοι άλλοι «δικοί» μας συμβουλεύουν το περιβόητο ΕΛΙΑΜΕΠ.

Ο Όθων Αθανασάκης είναι ο επικεφαλής εκείνων που διοργάνωσαν to 2003 στην Οξφόρδη, με το βρετανικό Φόρειν ΄Οφις , τα σεμινάρια για ωραιοποίηση του βρετανικού Σχεδίου Ανάν με τίτλο

«Getting to YesSuggestions for the Embellishment of the Annan Plan for Cyprus».

Φανούλα Αργυρού, ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας


Διαβάστε εδώ από άρθρα μου: