Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ιμμάνουελ Καντ | 15+1 σπουδαία αποφθέγματα

  
  O Ιμμάνουελ Καντ γεννήθηκε στις 22 Απριλίου του 1724 στο Καίνιξμπεργκ της Πρωσίας και ήταν Γερμανός φιλόσοφος και επιστημολόγος. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους στοχαστές και φιλοσόφους όλων των εποχών, και ο μεγαλύτερος της νεότερης εποχής. Στην ελληνική γλώσσα το όνομά του παλαιότερα αποδιδόταν ως Εμμανουήλ Κάντιος. Πέθανε στο Καίνιξμπεργκ στις 12 Φεβρουαρίου του 1804.

Η ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Ν. Ι. Μέρτζος

Προπηλακισμοί Δικηγόρων στην εκδίκαση της έφεσης του "Κύριλλου και Μεθόδιου" (video)
Απίστευτα γεγονότα καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, που παραστάθηκε στην έφεση του πρωτοδίκως (10 Σεπτ 2019) καταργηθέντος σωματείου με την επωνυμία "Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ" με έδρα την Ηράκλεια Σερρών. Οι νομικοί του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών προπηλακίστηκαν από 20 περίπου τραμπούκους που έσπευσαν να υποστηρίξουν την μη διάλυση του εν λόγω καταργηθέντος σωματείου.

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ


Πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Σοχό Θεσσαλονίκης και κάποιος είχε την φαεινή ιδέα να καλέσει και την Ομάδα Οθωμανικής Στρατιωτικής του Δήμου Αντίγιαμαν της Τουρκίας….
Και έτσι φτάσαμε να βλέπουμε πάλι οθωμανικές σημαίες στην Ελλάδα μέσα…
Πάνω που λες πως πιάσαμε πάτο, ανακαλύπτεις πως το βαρέλι έχει κι άλλο πάτο…

Ομολογία Ερντογάν για τις δυνάμεις που ΄χει στείλει στη Λιβύη! Τηλεφωνική επικοινωνία με Πούτιν


Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε σήμερα για πρώτη φορά την παρουσία στη Λιβύη σύρων μαχητών συμμάχων της Άγκυρας για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση της Τρίπολης έναντι των δυνάμεων του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.
«Υπάρχουν εκεί στοιχεία του Συριακού Εθνικού Στρατού. Αυτοί (ο Χάφταρ και οι υποστηρικτές του) θέλουν (οι εν λόγω μαχητές) να φύγουν. Όμως γιατί δεν μιλάμε για τη ρωσική εταιρεία ασφαλείας που διαθέτει 2.500 άνδρες (στη Λιβύη);», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

Το λεβέντικο τέλος του Γέρου του Μοριά
Πήγε στον τάφο πατώντας την τουρκική σημαία!
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
https://www.taathinaika.gr
Γράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς
Το παρελθόν του το γνώριζαν Έλληνες και Τούρκοι όταν ξέσπασε η Εθνεγερσία του 1821. Κανείς δεν αγνοούσε το πατροπαράδοτο και έμφυτο μίσος του για τον Τούρκο κατακτητή, την αφοσίωσή του στην Ελευθερία και την πολύχρονη και επαγγελματική ενασχόλησή του με την τέχνη του πολέμου. Γι’ αυτό ακόμη και το άκουσμα του ονόματός του έκανε τους πανίσχυρους σε όπλα και μέσα Τούρκους να λιγοψυχούν και εμψύχωνε τους Έλληνες, που δεν γνώριζαν από όπλα και δεν είχαν τα μέσα για τον πόλεμο.