Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Αν θέλετε Χάγη μόνο έτσι...

Καρακωστάνογλου Βενιαμίν

 Τους τελευταίους μήνες έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των συζητήσεων σχετικά με την υποτιθέμενη προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο. Από ένα ισχυρό ρεύμα διανοητών, που είχαν και έχουν επιρροή στη διαμόρφωση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής προκρίνεται ως η πλέον ενδεδειγμένη οδός επίλυσης των ελληνοτουρκικών είναι η Χάγη.

Σαίξπηρ | 14 ρητά για τον έρωτα και την αγάπηhttp://roykoymoykoy.blogspot.gr/
https://www.thessalonikiartsandculture.gr

Αν κάποιος έχει κατανοήσει κι έχει καταφέρει να μοιραστεί μέσω της τέχνης του τη σημασία και τη δύναμη του έρωτα, αδιαμφισβήτητα είναι ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά αποφθέγματα και αποσπάσματά του, που μιλούν για την αγάπη, τον έρωτα, το πάθος, την ηδονή και την αμαρτία, και σας τα μεταφέρουμε … για να ερωτευτείτε κι εσείς μέσα από τις λέξεις!

Τραγική η Ελλάδα στη διαχείριση των κρίσεων, ενώ κακοποιεί κάθε έννοια περί της Αποτροπής


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
defence-point.gr
   

 Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες για την επέμβαση της ισραηλινής Αεροπορίας με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος “Γιαβούζ” (σ.σ. αυτό απείλησαν με χαμηλές διελεύσεις), οι Ισραηλινοί φρόντισαν από το πρωί, χωρίς τυμπανοκρουσίες, να διαβιβάσουν το μήνυμά τους στους Τούρκους. Η “ασεβής” συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι Τούρκοι απέναντι στην Ελλάδα που τους έχει καλομάθει, απλά δεν γίνεται αποδεκτή από το Ισραήλ. Με “πειστήριο” την παρελθούσα συμπεριφορά τους, που αποτελεί την πιο αξιόπιστη αποτροπή, οι Ισραηλινοί φρόντισαν διά της Αεροπορίας τους να διαμηνύσουν στους Τούρκους να μαζευτούν, αν δεν επιθυμούν να αντιμετωπίσουν “παρατράγουδα”.

Τι απέγινε ο Εφιάλτης μετά την προδοσία στις Θερμοπύλες


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος

    Το όνομα του είναι συνώνυμο οικουμενικά της προδοσίας. Το κακό όνειρο, όπως λανθασμένα νομίζουν πολλοί, δεν προέρχεται από αυτόν, αλλά από τον Εφιάλτη τον Αθηναίο, για τον οποίο λεγόταν ότι οι άρχοντες και τα μέλη του Άρειου Πάγου έβλεπαν στα όνειρά τους, γιατί κατήγγειλε τη διαφθορά τους.
    Θα μπορούσε όμως να προέρχεται και από τον Εφιάλτη του Ευρυδήμου, ιδίως αν οι συμβολισμοί αρνησιπατρίας και φιλαργυρίας που άφησε στα βάθη των αιώνων με την πράξη του, είχαν οδηγήσει στην υποδούλωση της Ελλάδας από τους βαρβάρους.

Ροζάκης για ΑΟΖ: Δεν μπορούμε να έχουμε τα πάντα. Πρέπει να δώσουμε κάτι !!!


Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
thetoc.gr   
      
    «Υπάρχουν διερευνητικές επαφές που έχουν σκοπό τη λείανση των διαφορών πριν πάμε στο Δικαστήριο. Αν επανέλθουν οι διερευνητικές όπως το 2016 , θα μπορούσε, ενδεχομένως να βρεθεί μια λύση η οποία να ικανοποιεί εμάς και τους Τούρκους . Πέρα από το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, τα υπόλοιπα που βάζει η Τουρκία, ίσως να μπορούν να λυθούν βαθμιαία μέσα από τις διερευνητικές επαφές» είπε ο Χρήστος Ροζάκης, ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών στην ΕΡΤ.

Πλειστηριασμοί με πτώχευση δανειοληπτών και εγγυητών είπε ο Φώτης Κουρμούζης Τέτοιο κυνισμό και βλακεία μαζί?


 Πιστεύει κάποιος ότι ζούμε σε δημοκρατία, σε κάποια ευνομούμενη χώρα, ότι τηρείται στοιχειωδώς το Σύνταγμά μας?


 Το 80% των Ελλήνων χρωστάει, ενώ αυτοί που τον οδήγησαν σε αυτή την κατάντια παριστάνουν τους αυστηρούς και δίκαιους εφαρμοστές των νόμων.

«Δεν χρειαζόμαστε «Δασκάλους Εμπιστοσύνης», αλλά Ρωμιοσύνης


Δεν θυμάμαι πότε, έχει αρκετά χρόνια, δημοσιεύτηκε σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, σκιτσογραφία που ερμήνευε αριστοτεχνικά το πρόβλημα που ονομάζεται παιδεία. Το σκίτσο παρίστανε δύο ίδιες εικόνες, στις οποίες πρωταγωνιστούν τα ίδια πρόσωπα.  (Η λέξη «σκίτσο», ιταλική, όπως και το γνωστό «σκετς», είναι αντιδάνεια από την ελληνική λέξη «σχέδιο»).
 Τα δύο, λοιπόν σχέδια-σκίτσα παραπέμπουν σε σχολική αίθουσα, όπου γίνεται παραλαβή βαθμών από τους γονείς, τρίμηνο ή τετράμηνο.  Στο πρώτο σκίτσο η ημερομηνία γράφει 1975. Το δεύτερο, ας πούμε, 2020. 

Εξαιρετική είδηση: Επιτέλους Ναυτική Δύναμη στη Σούδα!!!


 

Εξαιρετικά ενθαρρυντική η είδηση που εμφανίστηκε στα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες, για τη δημιουργία Διοίκησης Επιχειρήσεων  Ανατολικής Μεσογείου και μόνιμη ανάπτυξη ναυτικής δύναμης του Στόλου μας στη Σούδα. Δείχνει ότι πολλά έχουν αλλάξει στην Άμυνα και κυρίως στο ΠΝ. Είναι σημαντικό ότι  επιτέλους αντιδρούμε στις επιχειρησιακές απαιτήσεις όπως αυτές διαμορφώνονται (δυστυχώς από τους γείτονες μας) στη ΝΑ Μεσόγειο ενώ παράλληλα υλοποιούμε (όπως έπρεπε από χρόνια) και τις εντολές της Βουλής. Η Βουλή των Ελλήνων το 2013, μετά από 2 εξάωρες συνεδριάσεις,  έδωσε την έγκριση στις Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα στο Πολεμικό Ναυτικό αλλά και σε αλλά Τμήματα των ΕΔ, να μετατοπίσουν τη διάταξη τους προς τα Νότιο Ανατολικά για την αντιμετώπιση επιχειρησιακών εξελίξεων που αναμενόντουσαν εκεί.

Γ. Κοντογιώργης, Προς ένα εθνοθραυστικό αφήγημα που θα δικαιολογεί τη συνθηκολόγηση και στο βάθος το τέλος του ελληνισμού

 - 23.2.2020

Συνθηκολόγηση και στο βάθος το τέλος του ελληνισμού


Αγαπητοί συμπατριώτες,
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε την ραδιοφωνική συνέντευξη του Γ. Κοντογιώργη πρυτάνεως του Παντείου πανεπιστημίου στον δημοσιογράφο κ. Κοκορίκο.
Το πολιτικό κομματικό σύστημα δεν προωθεί τα εθνικά θέματα αλλά φροντίζει να είναι αρεστό σε εξωτερικούς παράγοντες που το συντηρούν στην λοιμική της εξουσίας.

Πως ήρθαν τα πάνω κάτω στη Δύση – Κρίση αξιών και νέα κοινωνική γεωγραφία


 Το κεντρικό πρόβλημα στη Δύση σήμερα είναι η κρίση των αξιών της που δοκιμάζονται πλέον στην πράξη. Τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, όλες αυτές οι αξίες –πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, πολιτισμικές– αποδείχθηκαν κενές ουσιαστικού περιεχομένου ή και υποκριτικές, με αποτέλεσμα να προκαλούν πολυδιάστατες κρίσεις στις δυτικές κοινωνίες. Οι ταξικές αντιπαραθέσεις άρχισαν να αναμοχλεύονται και οι οικονομικο-πολιτικές ελίτ, προκειμένου να τις τιθασεύσουν, εγκαθιστούν τον καπιταλισμό της επιτήρησης και μια νέα κοινωνική γεωγραφία.

Βρωμάει αυτό που μαγειρεύουν για τα Ελληνοτουρκικά….
Εξετάζεται κοινή προσφυγή Ελλάδας-Λιβύης στο Δικαστήριο του ΟΗΕ! Εθνικό έγκλημα στο Αιγαίο: Στη Χάγη μόνο για το μνημόνιο! Τι κρύβει η πρόταση Ροζάκη για τον τεμαχισμό της διαφοράς -Η ταύτισή του με τον Σάρατζ.
Η «ΕΣΤΙΑ»προέβλεψε από τις 10 Ιανουαρίου, όταν ο Πρωθυπουργός της αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης αλ Σάρατζ έστειλε επιστολή εξηγήσεων στον ΟΗΕ για το παράνομο μνημόνιο πως κάποιοι προωθούν την ιδέα της καταθέσεως κοινής προσφυγής Ελλάδας-Λιβύης αντί Ελλάδος-Τουρκίας στη Χάγη με αντικείμενο το μνημόνιο μεταξύ Τρίπολης και Άγκυρας.