Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

DW: «Οι αλλοδαποί που πάνε Ελλάδα είναι για να μείνουν»

Οι Γερμανοί το λένε ανοιχτά: Όσοι αλλοδαποί θα μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα δεν πρόκειται να φύγουν από την χώρα για να πάνε σε κράτη της ΕΕ.Οι αλλοδαποί έρχονται για να μείνουν.
«Η πίεση αυξάνεται. Οι μάχες γύρω από την Ιντλίμπ στη Συρία αναγκάζουν σχεδόν 1 εκατομμύριο κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να κινηθούν προς τα τουρκικά σύνορα.

Εθνοφύλακες παραδίδουν τα όπλα τους στη Χίο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια της κυβέρνησης!Οι αντιδράσεις των κατοίκων σε Λέσβο και Χίο, για τα κυβερνητικά σχέδια σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, λαμβάνουν διαστάσεις που μάλλον δεν είχαν προβλεφθεί από τους εισηγητές της πολιτικής “σιδηρά πυγμή”, που ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Χίου, Εθνοφύλακες σπεύδουν να παραδώσουν τα όπλα τους! Στη Χίο…
Η ιστοσελίδα alithia.gr της Χίου γράφει:
“Είναι πρώτη φορά που γίνεται αυτό στην ιστορία του νησιού και στην ιστορία της Εθνοφρουράς.

Στρατιωτικοί προς κατοίκους Λέσβου-Χίου: “Είμαστε δίπλα σας, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες σας”


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τους δημάρχους των νησιών εκφράζουν την απόλυτη συμπαράσταση τους στις κινητοποιήσεις τους και επισημαίνουν ότι οι στρατιωτικοί έχουν “ζητήσει την άμεση απεμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα του έμψυχου δυναμικού της, των Ελλήνων στρατιωτικών, από οποιαδήποτε ενέργεια και εμπλοκή τους με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, καθόσον τούτη εκφεύγει της αποστολής και του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας”.

Να κλείσουν αμέσως τα θαλάσσια σύνορα

Η κατάσταση που επικρατεί στα Ακριτικά μας νησιά λόγω της πολιτικής που ακολουθεί για τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες η κυβέρνηση και κατά το μάλλον ή ήττον συμπαρίσταται και η αξιωματική αντιπολίτευση, έχει οδηγήσει σε επικίνδυνα αδιέξοδα. 
Η κατασκευή επί πλέον κέντρων φιλοξενίας στα νησιά θα είχε νόημα μόνο αν η Ελληνική κυβέρνηση είχε σταματήσει τις ροές και επιζητούσε τόπο για την φιλοξενία προσφύγων και λαθρομεταναστών μέχρι να γίνει ταυτοποίηση και να αποφασιστεί ποιοι θα απελαθούν και ποιοι δικαιούνται άσυλο. Όμως αυτό δεν έχει γίνει. Οι ροές συνεχίζονται με την «συνδρομή» διαφόρων ΜΚΟ και της FRONTEX.

Ιώσεις: Οι τροφές και τα συμπληρώματα-ασπίδες για τον οργανισμό αυτή την κρίσιμη περίοδο


Μοβ λάχανο, μούρα, ρόδι: Ισχυρές αντιοξειδωτικές τροφές που όταν τις απολαμβάνουμε σε μικρά γεύματα μπορούν να ενισχύσουν τις αντιστάσεις του οργανισμού απέναντι σε ιώσεις και την γρίπη.
Αποτελούν τις πρώτες καθημερινές συνήθειες που θα ήταν καλό να καθιερώσουμε, καθώς ακόμα δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για τον κορωνοϊό και την προστασία από αυτόν.

Το φιάσκο με το μεταναστευτικό απειλεί τη χώρα… ιδεοληψία συν “τσαπατσουλιά” ίσον γενικό χάος


Τραγική είναι, ή έτσι δείχνει τελικά, η διαχείριση από την κυβέρνηση του μεταναστευτικού που απειλεί να ακυρώσει οτιδήποτε καλό γίνεται στην κατεύθυνση της κανονικότητας. Το πρόβλημα αυτό που αισθάνεται εδώ και πολλά χρόνια ο Έλληνας “στο πετσί του”, θα μπορούσε να αποδειχθεί “ταφόπλακα” μιας τόσο φιλόδοξης διακυβέρνησης, που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Και το περιβάλλον παραμένει θετικό. Όμως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εμπειρία για να διαπιστώσεις ότι αρκεί αυτό το ένα πρόβλημα για να έρθουν τα πάνω κάτω…

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΘΠαραθέτουμε μερικά στοιχεία για τον νέο κοροναϊό, 2019-nCoV, που
απασχολεί έντονα τις τελευταίες ημέρες τη διεθνή κοινότητα και τη χώρα
μας, που ετοίμασε ο Αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της
Ιατρικής Σχολής Καθηγητής *Αθανάσιος Τσακρής*.
(οδηγίες ΕΟΔΥ: https://eody.gov.gr/disease/koronaios-neos-mers-cov/)
*1. Τι είναι οι κοροναϊοί;*

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δημάρχου Κ. Στάμκου 1.

58 100 – Γιαννιτσά

Τηλ.- Fax: 2382083684.

     www.fileg.gr
     email: filippos@fileg.gr

 
ΙΣΤΟΡΙΚΗ  ΚΑΙ  ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
«Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ»
 
Γιαννιτσά 25/02/2020
 


       

 
 
       « ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ »
       Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε στο πολυπληθές κοινό, η  εκδήλωση της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020, του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών.   Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας  κατακλύστηκε  από κόσμο και  φιλοξένησε μια πολύ ενδιαφέρουσα  ομιλία, αποτέλεσμα της  αγαστής  συνεργασίας της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας  Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» με τον Δήμο Πέλλας. 

Προκάτ, οι Κερκόπορτες της Προδοσίας


Στις 13 Φεβρουαρίου 2020 το Ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάσισε ότι όποιος εισέρχεται σε χώρες της συνθήκης Σένγκεν εκτός των επισήμων εισόδων των χωρών αυτών θεωρείται παράνομος και η χώρα εισόδου έχει το δικαίωμα να τον συλλάβει και να τον απελάσει ακόμη και εάν εκ των πραγμάτων δικαιούται άσυλο χάνοντας το δικαίωμα του εξ αιτίας της παρανομίας του. Οι αιτούντες άσυλο μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα προξενεία των χωρών Σένγκεν στην χώρα τους ή στην χώρα που ευρίσκονται και εφόσον λάβουν την έγκριση μπορούν να εισέλθουν από νόμιμη πύλη και μόνο.