Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Η ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Ενώ μαίνεται ο Εμφύλιος Πóλεμος, το κατακαημένο Μεσολóγγι αμύνεται ολομóναχο το 1826. Το πολιορκούν ο Ιμπραήμ πασάς της Αιγύπτου και ο Κιουταχής πασάς με ισχυρές δυνάμεις πεζικού, ιππικού και πυροβολικού. Ανάμεσα στους Ελεύθερους Πολιορκημένους είναι πολλοί Βλάχοι απó την Πίνδο με κορυφαία την Σαμαρίνα και τον Ασπροπóταμο. Απó την γενέτειρά μου Νέβεσκα είναι η πολεμική φάρα του Ζιούρκα που διασώζεται και καταφεύγει στη Θεσσαλονίκη που ονομάζει Μεσολογγίτες τους Ζιούρκα.

«Βεζίρης έγινες, άνθρωπος δεν έγινες»

Λέγεται για κάποιον που, αν και κατέχει μεγάλα αξιώματα, κοινωνική θέση, πλούτο κ.λπ., δεν διαθέτει αγωγή, ήθος, ανθρωπιά και προπάντων αυτοσεβασμό.

Ο λόγος περί του Μουντζούρη, που με την απαράδεκτη συμπεριφορά του θα παραμείνει για πάντα Μουντζούρης.

Καθηγητής Πολυτεχνείου, Πρύτανις Πολυτεχνείου και άλλα πολλά και στο βάθος ένα μηδενικό στο πηλίκιο που έλεγε και ο ΓΑΠ.

Καναδός καθηγητής ισχυρίζεται ότι βρήκε το φάρμακο για τον κορονοϊό


Αν και στην Κίνα οι επιστήμονες δοκιμάζουν 80 τρόπους για να καταπολεμήσουν τον κορονοϊό, φαίνεται πως πιο κοντά στη λυτρωτική λύση ενδεχομένως να βρίσκονται Καναδοί συνάδελφοί τους. Στο Ινστιτούτο Κλινικών Ερευνών του Μόντρεάλ, ένας από τους πλέον διακεκριμένους επιστήμονες παγκοσμίως, ο έμπειρος ερευνητής βιοϊατρικής Μισέλ Κρετιέν (Michel Chrétien) –και η ομάδα του– έρχονται να προτείνουν μια συνταγή την οποία δοκιμάζουν ερευνητικά εδώ και 13 χρόνια και λέγεται... κουερσετίνη.