Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Γιατί η Τουρκία δεν στέλνει πρόσφυγες και μετανάστες και στη Βουλγαρία;


Ο Ερντογάν λέει ότι αρνείται το ευρωπαϊκό χρήμα για το προσφυγικό και το ανακοινώνει έχοντας δίπλα του τον Βούλγαρο πρωθυπουργό. Ένα εύλογο ερώτημα είναι γιατί ο Ερντογάν δεν στέλνει μετανάστες και πρόσφυγες και στη Βουλγαρία.
Μια εξήγηση:
Η επιλογή Ερντογάν, οφείλεται στην καθαρά υποστηρικτική στάση που έχει υιοθετήσει ο Βούλγαρος πρωθυπουργός έναντι των τουρκικών θέσεων τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

“Δεν είναι προσφυγική κρίση είναι ασύμμετρη απειλή” δήλωσε ο πρωθυπουργός από τον Έβρο


Το πρόβλημα δεν είναι μεταναστευτικό-προσφυγικό, συνιστά ασύμμετρη απειλή τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Κατανιές Έβρου, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.
“Είναι υποχρέωσή μου να περιφρουρήσω την ακεραιότητα της χώρας μου και αυτό θα κάνω. Γνώμονάς μας η ασφάλεια της Ελλάδας και της Ευρώπης”, προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΜΠΟΡΙΣΟΦ...Τι συμφώνησαν;

"ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ"

Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ προετοίμασε το έδαφος για την συνάντησή του με τον "σουλτάνο" (έγινε το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας).

Επί τέλους, τέλος!

https://www.dimokratianews.gr/sites/default/files/11111_5.jpg
Αυτές τις μέρες η Ελλάδα μας ζει μέσα σε ρυθμούς Έβρου. Το ιστορικό ποτάμι για ακόμη μία φορά ευρίσκεται στο κέντρο της επικαιρότητος. Η Ελλάδα αποφασισμένη πλέον, υψώνει φράχτη στα κύματα των λαθρομεταναστών εισβολέων, που ο Ερντογάν κατευθύνει προς την Χώρα μας.
Κάποιοι φίλοι, μου έστειλαν ένα κείμενο που έγραψε στο  facebook, ένας κάτοικος του Έβρου, ο κ. Μάξιμος Βογιατζής,  με τίτλο: «Τι είδα και τι δεν είδα στον Έβρο».  Επειδή κρίνω, ότι πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι Έλληνες, διότι τα μηνύματά του είναι πολλαπλά και προς κάθε κατεύθυνση, σας το κοινοποιώ..
Το κείμενο:

Η Παρακαταθήκη του Καποδίστρια


Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο, έξω απó την εκκλησιά, ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας. Το ελληνικó Έθνος και τουλάχιστον το Κράτος του χρωστάει ένα αγιοκέρι και μια χλωρή δάφνη. Το πολιτικó μνημóσυνó του μας συμφέρει γιατί το έργο του και το ήθος του χαράσσει στους καιρούς μας την οδó της εθνικής σωτηρίας για την έξοδο απó την φρικτή παρακμή. 

Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ


Άρθρο του Σωκράτη Β. Σίσκου

Με το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης, η ΕΕ μετατρέπει την Ελλάδα σε απέραντο hot spot


ΠΗΓΗ: slpress.gr


    Αναφορικά με το μεταναστευτικό, το πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση εντοπίζεται στις έντονες αντιδράσεις στα νησιά (μεσοπρόθεσμα και στην ηπειρωτική χώρα). Το παράλληλο "αόρατο" πρόβλημα, όμως, εξελίσσεται στις Βρυξέλλες με τα όσα περιέχει το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου και με την απόρριψη σχεδόν όλων των ελληνικών αιτημάτων.
    Πηγές με γνώση του σχεδιασμού πολιτικής και των πρώτων αποφάσεων της Κομισιόν, υπό την πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σημειώνουν πως, πέρα από τις διπλωματικές αβρότητες και τα εγκώμια για τη νέα ελληνική νομοθεσία, τα μηνύματα προς την Αθήνα είναι αρνητικά ως προς τα ουσιώδη θέματα.

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 43 2 Μαρτίου , 2020Αγαπητοί μου φίλοι,
Επέστρεψα πίσω στην Ουάσιγκτον πριν μια εβδομάδα, απο την Θεσσαλονίκη, όπου πέρασα 5 ευχάριστες εβδομάδες με λίγους συγγενείς, και πολλούς φίλους και γνωστούς και ξαναγέμισα τις
μπαταρίες μου μέχρι την επόμενη φορά.
Άρχισα λοιπόν να γράφω τις σκέψεις μου, αλλά τις άλλαξα τόσες πολλές φορές με τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα,  που δεν προλαβαίνω να τα παρακολουθήσω....... αλλά ας τα πάρουμε
ένα-ένα και να αρχίσουμε απο τα πιο πρόσφατα που έχω να πω τα εξής.....    

Την πατρίδα μου είδαΓράφει η Σερβιτζόγλου Μυρένα
Την πατρίδα μου άκουσα πρώτη φορά στα λόγια του πατέρα μου: «Παιδί μου, εμείς έχουμε ζήσει πόλεμο», και στις διηγήσεις των αδελφών του, πώς τον προστάτευαν στους βομβαρδισμούς των Γερμανών πάνω στα βουνά έξω από τη Λάρισα, όταν έφυγαν από την Αθήνα για να εγκατασταθούν στην Κατερίνη.